To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Anonymous - Sob 20 Paź, 2007
Temat postu: :0
No tak rozumiem. Znalazłeś tarcze 300 fajnie od czego to i powiedz jaki zacisk żeby też na całej tarczy leżał (chodzi mi żeby powierzchnia pracy klocka była jak największa nie od seryjnego clio zaciska a tarcza w połowie nim obieta) i jak zrobić do tego adapter?? tu by tylko pewnie 16 cali felga podchodziła??

a znalazłeś coś typu 289 lub 285 tak żeby była 15 cali felga ale tarcza maxymalna w niej wraz z zaciskiem?? masz coś takiego uwidzianego??

dzik - Nie 21 Paź, 2007

Ktec sprzedaje adaptery na 280mm, daje do tego tarcze i adapter.
Mozna z kumatym frezerem zrobic samemu.
Tarcza 4x100 300mm to scenic II.
Zacisk pod 300mm, albo seryjny od clio i pogodzic sie z tym ze nie obsluguje calej tarczy, przynajmiej powierzchnia wieksza, albo zacisk z ktoregos renault 280mm.
W jedym i drugim przypadku adapter trzeba bedzie samemu zaprojektowac.

k-mart - Pon 22 Paź, 2007

A ja Was jeszcze zaskocze z hamulacmi w R5, bez zadnych adapterow itd. :)
Rudello - Pon 25 Lut, 2008

Zainteresowały mnie tarcze Black Diamond, generalnie chodzi mi o to ze są czarne ALE

Cytat:
Elementy układu hamulcowego oferowane przez BLACK DIAMOND zaprojektowane zostały pod kątem uzyskania jak największej skuteczności działania. Ich cecha charakterystyczna - czarny kolor to nie tylko element designu, ale przede wszystkim wynik stosowania specjalnych materiałów poprawiających ich użyteczność, dzięki czemu tarcze hamulcowe BLACK DIAMOND pozostają czarne przez cały czas użytkowania* i nie są podatne na
korozję.
* z wyjątkiem powierzchni ciernej

Czyli ze jak zacznie sie hamowac to juz nie sa czarne tylko robia sie normalne??
bo powierzchnia cierna to cała powierznia tarczy, nie myle sie?

nox - Pon 25 Lut, 2008

Tarcze zostaną czarne tylko tam gdzie niespotyka się znimi klocek , czyli cała powierzchnia cierna , najbardziej widoczny element tarczy , będzie normalna srebna
Rudello - Pon 25 Lut, 2008

to lipa
DZiekuje :)

k-mart - Wto 26 Lut, 2008

Pytanko:
czy w sporcie tarcza ma srednice 280mm a zacisk jest dwu-tloczkowy?

Bo znalazlem sobie fajne sportowe 280mm ze sporta, dorobic adapter do zacisku i mozna jezdzic na seryjnym z williego.
czy to raczej kiepski pomysl?

DeeS - Sob 08 Mar, 2008

Hello !

Sluchajcie bo mam problemaa... :>

Zrobcie tak :

http://www.sklepmoto.pl/szuk.php wejdzcie tutaj...

i potem tutaj http://www.elcome.ltd.uk/...ang=pl®ion=1

i jest podany numer katalogowy klocka... czyli "FDS876" wpisujemy to o tu http://www.sklepmoto.pl/szuk.php ciach mamy cene... pytanie co to jest za klocek ?:>

Bo wg http://www.elcome.ltd.uk/...ang=pl®ion=1 to jest z Ferodo DS performance...

Potrzebuje klockow do saxiaka ktos ma jakies dobre ceny ? i moze zalatwic ?

qbus - Sob 08 Mar, 2008

No dobrze ale czego nie rozumiesz? Ferodo Perfomance zastapilo DS2000... ja kupie chyba przez hamulce.net mimo tego ze ceny sa wyzsze, sklepmoto.pl twierdzi ze ferodo nie robi innych klockow niz seryjne do mojego puga a w katalogu jak byk stoi ze posiadaja w ofercie perfomance, Pan Wójcik chce za nie 220 zł czyli 50 wiecej niz sklepmoto ale oni jacyś mało konkretni są, a nie lubie robic interesów z niekonkretnymi ludźmi :)
DeeS - Sob 08 Mar, 2008

ohm no wlasnie a ja chce ds 2500 :>
qbus - Sob 08 Mar, 2008

a co to ds 2500? cos pomiedzy ds2000 a 3000 czyli? :D
wiadomo cos oprocz tego ze podobno sa?

DeeS - Sob 08 Mar, 2008

qbus napisał/a:
ds2000 a 3000 czyli?

ds 2500 to chyba taki bardziej sporotwy klocek ?:) troche wiecej niz 2000 mniej niz 3000 ? :D

DeeS - Sob 08 Mar, 2008

ok przed chwila rozmawialem wlasnie z kims z hamulce.net nie wiem z kim bo to przez gg :

Klocek ds 2000 - 250 zl przod
ds 2000 - 250 zl tyl

Tarcze 266 x 35 grubosci calkowitej z klockiem o takim

komplet na przod - 240 zl (gladkie)

Ludki pytanie o grubosc:> bo byly 27 i 35 w 206 bodajze ?? Barto jak Ty masz ?

Loko - Sob 08 Mar, 2008

FDS ze sklepmoto to jest klocek Ferodo DS performance.
DS2000 z hamulce net to na pewno też DS performance, albo jakieś stare klocki, bo DS2000 nie produkują już od paru lat.
No a co do grubości to zalezy jaki masz zacisk, bo w 206 w zależności od rocznika były dwa rodzaje zacisków, jeden na grubszą tarcze drugi na chudszą.

strick - Sob 08 Mar, 2008

Loko zapomniałes dopisac jakie były firmy :P :P :P