Greg, to nie problem, robisz gniazdo na sondę w kolektorze i po problemie.
K.. faktycznie, zupełnie o tym nie pomyślałem...
Ale... Ale.. I tak nie wiem czy będzie pasował, nikt nie jest w stanie udzielić mi takiej odpowiedzi, a kupować w ciemno nie mm ochoty, bo potem tego nie odsprzedam gdyby nie pasował (bo jest ich 6szt na Alledrogo ).Przem_106 - Śro 29 Lip, 2009 http://www.allegro.pl/ite...wint_18_mm.html
Taka wkladka tylko 10zl Swoja droga polecam sprzedawce, bo do wydechow ma wszystko!
A propo kolektora, to ten jeden z allegro jest moj
Kupilem z Peugeot Sport, dzieki z tej str. dla jarka-malopolsk,
Mialem plan zbudowac 206, ale zostalo na 106.jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 no wszystko ładnie ale mając sonde wsadzona w seryjny kolektor->
gdzie ja wsadzić pozniej w 4-2-1-> http://www.allegro.pl/ite...6_16v_nowy.html
w którym miejscu.. ??
w wyciagu z homologacji pucharowego 206 widać tu, koniec kolektora ->
no ale jeśli to jest ta przniesiona z góry seryjnie to gdzie jest druga, gdzieś pośrodku wydechu ?? saxorulez - Wto 17 Lis, 2009 Druga za katalizatoremjarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 to gdzie jest pierwsza.. ?? saxorulez - Wto 17 Lis, 2009 pierwsza to ta którą widzisz na fotce (na dole kolektora)Vlodarsky - Wto 17 Lis, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
to gdzie jest pierwsza.. ??
hmm... jak by się tak zastanowić... przed ? jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 to tylko jedna by była.. ??saxorulez - Wto 17 Lis, 2009 jarek-malopolsk,
są dwie bo musisz miec 2 w aucie z OBD2.
Pierwsza w kolektorze na dole, druga za katalizatorem.jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 aaa... ok a robiąc wydech w aucie, pierwsza idzie tak jak tu na foto na dole kolektora a druga gdzie jeśli nie bedzie katalizatora tylko dwa tłumiki przelotowe.. ?? saxorulez - Wto 17 Lis, 2009 najlepiej wsadzić w "kieszeń" wtedy nie wywala błędu - a przynajmniej jak wywala to rzadkojarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 a co to wsadzić w "kieszeń" ?? Byłbym Łukaszu wdzięczny jak byś mi przybliżył tą "technikę" Vlodarsky - Wto 17 Lis, 2009 przypiąć ją gdzieś obok wydechu można (widziałem tak u niektórych)martin.h - Wto 17 Lis, 2009 Albo stosujesz coś takiego, wkręcasz to w miejsce sondy i do tego wkręcasz sondę:
jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009
Vlodarsky napisał/a:
przypiąć ją gdzieś obok wydechu można (widziałem tak u niektórych)
Czyli, że ma sobie zbierać "czyste" powietrze koło wydechu, ogólnie "zero" ingerencji do środka wydechu ??
Ma ktoś na forum coś takiego zrobione u siebie,chętnie bym zobaczył jak to wygląda na załączonym obrazku
martin.h napisał/a:
Albo stosujesz coś takiego, wkręcasz to w miejsce sondy i do tego wkręcasz sondę: