PieQt - Sob 21 Sty, 2012 pełnych slików nie będę kupował - utwierdziliście mnie w tym, teraz muszę wybrać semi i zakupić przed TD
skłaniam się ku nowym, bo jeżdżąc tylko po torze starczą na trochęYarko - Sob 21 Sty, 2012
M napisał/a:
Na drogowej upalać to pomyłka, chyba że to jakaś topowa opona "haj performens".
Semislick jest ideałem na początek.
Jeśli jest to dopiero zapoznanie z tematem, to imho jeśli ma jakieś tam używane opony, to nie ma sensu pchać się w koszty. Zazwyczaj do nowych HH zakładają całkiem niezłe opony, więc powinny sobie jakoś poradzić, ale rzeczywiście jeśli masz zamiar coś kupić to w tym wypadku tylko semislick.
btw. Pieqt masz drugi komplet felg ?PieQt - Sob 21 Sty, 2012
Cytat:
btw. Pieqt masz drugi komplet felg ?
mamYarko - Sob 21 Sty, 2012 czyli szukasz opon tylko do upalania ? a na ulice będziesz miał jakieś tam seryjne continentale na drugim komplecie ?PieQt - Sob 21 Sty, 2012 mam seryjne Micheliny PS3, szukam tylko na tor na osobne felgiM - Sob 21 Sty, 2012 Rozsądnie,
chyba już wszystko wiesz Piotrek.Kenet - Sob 21 Sty, 2012
Yarko napisał/a:
nie miałem przyjemności z 595RSR, ale podobno są słabe na mokrym, może ktoś potwierdzić ?
bezedura Yarko - Sob 21 Sty, 2012 dobrze wiedzieć rasta - Sob 21 Sty, 2012 Powiedzmy sobie szczerze na każdym semi trzeba uważać na mokrym, o wodzie już nie wspominam... Jak opona ma być do wszystkiego to jest do niczego.
PieQt, z tego co wiem nic nie upalałeś, masz nową furę, której przecież nie będziesz pruł. Nie ma co przesadzać jak masz kesz to kup sobie nowe Federale 595 i będziesz mega zadowolony, a jak cię to wkręci i je zajedziesz to już sam będziesz wiedział czy pakować się w coś lepszego. Po co przepłacać i tak przez pierwszy sezon nie wykorzystasz potencjału tych opon ani samochodu, no chyba że srasz kasą i cię to j.ebie to bierz najdroższe co jest na rynku ale sens zerowy.PieQt - Sob 21 Sty, 2012
rasta napisał/a:
Powiedzmy sobie szczerze na każdym semi trzeba uważać na mokrym, o wodzie już nie wspominam... Jak opona ma być do wszystkiego to jest do niczego.
PieQt, z tego co wiem nic nie upalałeś, masz nową furę, której przecież nie będziesz pruł. Nie ma co przesadzać jak masz kesz to kup sobie nowe Federale 595 i będziesz mega zadowolony, a jak cię to wkręci i je zajedziesz to już sam będziesz wiedział czy pakować się w coś lepszego. Po co przepłacać i tak przez pierwszy sezon nie wykorzystasz potencjału tych opon ani samochodu, no chyba że srasz kasą i cię to j.ebie to bierz najdroższe co jest na rynku ale sens zerowy.
no sram, ale lubię oszczędzać
na torach nie upalałem, oprócz toru kielce, jak jeszcze scyzzor nie istniał
dzięki chłopaki - będę szukał do naszego TD federali, chyba że znajdę jakąś mega ofertę na inny semi-slik. Na początek będę zadowolony z każdej takiej opony - taka prawda.
Moim celem jest nauczenie się fury, bo to całkiem inna liga jest, w porównaniu ze wszystkim cym jeździłem do tej pory pum - Sob 21 Sty, 2012 na SR jest teraz przedsprzedaż federala w całkiem sensownej cenie.PieQt - Sob 21 Sty, 2012
pumfkp napisał/a:
na SR jest teraz przedsprzedaż federala w całkiem sensownej cenie.
z tej promocji to jedynie może podejść 245/40/18 FZ-201 za 850 zł, choć to i tak 10 szerzej niż moje seryjne
a 595 jest owszem w super cenie, ale 265 to już walec do mniepum - Sob 21 Sty, 2012 fz-201 w 245 będzie jak RS-R w 265.
Zakładaj najszerszą oponę jaka ci wejdzie.Yarko - Sob 21 Sty, 2012 PieQt - Sob 21 Sty, 2012
pumfkp napisał/a:
fz-201 w 245 będzie jak RS-R w 265.
Zakładaj najszerszą oponę jaka ci wejdzie.
to teraz już zgłupiałem, to na tor ma być jak najszersza???? szerokość felgi to 8,25 cali, więc 265 to za dużo i tak
dzięki Yarko - tego nie widziałem, mają kilka ofert na raz