To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

PieQt - Sob 21 Sty, 2012

pełnych slików nie będę kupował - utwierdziliście mnie w tym, teraz muszę wybrać semi i zakupić przed TD

skłaniam się ku nowym, bo jeżdżąc tylko po torze starczą na trochę

Yarko - Sob 21 Sty, 2012

M napisał/a:
Na drogowej upalać to pomyłka, chyba że to jakaś topowa opona "haj performens".
Semislick jest ideałem na początek.

Jeśli jest to dopiero zapoznanie z tematem, to imho jeśli ma jakieś tam używane opony, to nie ma sensu pchać się w koszty. Zazwyczaj do nowych HH zakładają całkiem niezłe opony, więc powinny sobie jakoś poradzić, ale rzeczywiście jeśli masz zamiar coś kupić to w tym wypadku tylko semislick.

btw. Pieqt masz drugi komplet felg ?

PieQt - Sob 21 Sty, 2012

Cytat:
btw. Pieqt masz drugi komplet felg ?

mam

Yarko - Sob 21 Sty, 2012

czyli szukasz opon tylko do upalania ? a na ulice będziesz miał jakieś tam seryjne continentale na drugim komplecie ?
PieQt - Sob 21 Sty, 2012

mam seryjne Micheliny PS3, szukam tylko na tor na osobne felgi
M - Sob 21 Sty, 2012

Rozsądnie,
chyba już wszystko wiesz Piotrek.

Kenet - Sob 21 Sty, 2012

Yarko napisał/a:
nie miałem przyjemności z 595RSR, ale podobno są słabe na mokrym, może ktoś potwierdzić ?

bezedura :]

Yarko - Sob 21 Sty, 2012

dobrze wiedzieć ;)
rasta - Sob 21 Sty, 2012

Powiedzmy sobie szczerze na każdym semi trzeba uważać na mokrym, o wodzie już nie wspominam... Jak opona ma być do wszystkiego to jest do niczego.

PieQt, z tego co wiem nic nie upalałeś, masz nową furę, której przecież nie będziesz pruł. Nie ma co przesadzać jak masz kesz to kup sobie nowe Federale 595 i będziesz mega zadowolony, a jak cię to wkręci i je zajedziesz to już sam będziesz wiedział czy pakować się w coś lepszego. Po co przepłacać i tak przez pierwszy sezon nie wykorzystasz potencjału tych opon ani samochodu, no chyba że srasz kasą i cię to j.ebie to bierz najdroższe co jest na rynku :rotfl: ale sens zerowy.

PieQt - Sob 21 Sty, 2012

rasta napisał/a:
Powiedzmy sobie szczerze na każdym semi trzeba uważać na mokrym, o wodzie już nie wspominam... Jak opona ma być do wszystkiego to jest do niczego.

PieQt, z tego co wiem nic nie upalałeś, masz nową furę, której przecież nie będziesz pruł. Nie ma co przesadzać jak masz kesz to kup sobie nowe Federale 595 i będziesz mega zadowolony, a jak cię to wkręci i je zajedziesz to już sam będziesz wiedział czy pakować się w coś lepszego. Po co przepłacać i tak przez pierwszy sezon nie wykorzystasz potencjału tych opon ani samochodu, no chyba że srasz kasą i cię to j.ebie to bierz najdroższe co jest na rynku :rotfl: ale sens zerowy.

no sram, ale lubię oszczędzać :rotfl:

na torach nie upalałem, oprócz toru kielce, jak jeszcze scyzzor nie istniał ;-)

dzięki chłopaki - będę szukał do naszego TD federali, chyba że znajdę jakąś mega ofertę na inny semi-slik. Na początek będę zadowolony z każdej takiej opony - taka prawda.

Moim celem jest nauczenie się fury, bo to całkiem inna liga jest, w porównaniu ze wszystkim cym jeździłem do tej pory ;-)

pum - Sob 21 Sty, 2012

na SR jest teraz przedsprzedaż federala w całkiem sensownej cenie.
PieQt - Sob 21 Sty, 2012

pumfkp napisał/a:
na SR jest teraz przedsprzedaż federala w całkiem sensownej cenie.

z tej promocji to jedynie może podejść 245/40/18 FZ-201 za 850 zł, choć to i tak 10 szerzej niż moje seryjne

a 595 jest owszem w super cenie, ale 265 to już walec do mnie

pum - Sob 21 Sty, 2012

fz-201 w 245 będzie jak RS-R w 265.

Zakładaj najszerszą oponę jaka ci wejdzie.

Yarko - Sob 21 Sty, 2012

PieQt - Sob 21 Sty, 2012

pumfkp napisał/a:
fz-201 w 245 będzie jak RS-R w 265.

Zakładaj najszerszą oponę jaka ci wejdzie.

to teraz już zgłupiałem, to na tor ma być jak najszersza???? szerokość felgi to 8,25 cali, więc 265 to za dużo i tak

dzięki Yarko - tego nie widziałem, mają kilka ofert na raz ;-)