To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Anonymous - Pią 09 Gru, 2011

Yarko napisał/a:
nie mniej jednak należy się trzymać tego co zaleca producent

to rozumiem, ze BOV wywalasz i wsadzasz seryjnego i program tez wraca do wartości serii? :>

PieQt - Sob 17 Gru, 2011

czy ten komplet wart jest zakupu za tą cenę, czy śmietnik?

aukcja

Anonymous - Sob 17 Gru, 2011

gdyby to były 15" to pół forum by sie o nie zabijało
rasta - Sob 17 Gru, 2011

Coś dla mnie :D

Ale to są już śmiecie....

Kuner - Sob 17 Gru, 2011

To są opony które Sołowow wyrzuca i chłopaki z kielc je zbierają i sprzedają za grosze. Dlatego 18" jest taniej niż cokolwiek innego. Niestety opona jest przegrzana i mimo posiadania mięsa jest słaba w robocie.
PieQt - Sob 17 Gru, 2011

dzięki,

czyli: jaka cena, taka jakość

Shymek - Sob 17 Gru, 2011

Yarko napisał/a:
Zaczynam zastanawiać się nad oponami letnimi do R26, (...)
Aktualnie na prowadzenie wychodzi Conti Sport Contact 5p, zakładana na pierwszy montaż do RS3 i R8. Na drugiej pozycji jest Michelin Pilot Sport 3, następca PS2.

Yarko Conti sporty odpuść :) Miałem u siebie - po sezonie letnim poszły na śmietnik. Bieżnik schodzi jakby opona z masła lepiona. Polecam Dunlopy sporty - mam teraz i się sprawdzają ciągle (bo na razie zimówek nie zakładam :rotfl: )

Za czasów mojego Clio I 1,8 16v miałem tam Kumho Escta Ku31 15"- świetna opona do takiego auta (kumple mieli w 106 i tez polecali). Przez rok ujeżdzana po szutrach itd i jak sprzedawałem auto to dalej oponka jak nowa (ma bardzo fajne twarde ścianki - wulkanizator je przeklinał w trakcie zakładania :) ), niestety nie widzę takiej opony dostępnej do Megany i chyba raczej w 18" bym jej nie zaryzykował.

kosmita - Sob 17 Gru, 2011

Shymek napisał/a:
Dunlopy sporty

które ?

Yarko - Sob 17 Gru, 2011

Shymek, miałeś conti sport contact 5p ? ja miałem w clio conti premium i to były bardzo fajne opony, generalnie mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się, ale wolałbym się już na coś zdecydować
GeKo - Sob 17 Gru, 2011

Na Śląsku już pada, masz jakieś 5h :rotfl:

kosmita napisał/a:
Shymek napisał/a:
Dunlopy sporty

które ?

Zaraz sprawdze :P

Edit: Dunlop SP Sport Maxx

Yarko napisał/a:
Shymek, miałeś conti sport contact 5p ? ja miałem w clio conti premium i to były bardzo fajne opony, generalnie mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się, ale wolałbym się już na coś zdecydować

Nie wiem czy 5p akurat ale to była roczna opona wieć chyba nie. Bynajmniej do Marki się zraziłem bo miałem też zimówki WinterContact i kupa - gorsze niż Michelin alpin A2 o płytszym biezniku....

kosmita - Sob 17 Gru, 2011

Shymek napisał/a:
Dunlop SP Sport Maxx

Jak symetryczne to są ok, zwłaszcza, że są dosyć tanie i nie schodzą szybko. Sportmaxx TT(asymetyczne) są podobno gorsze.

Symetryczne ;) aczkolwiek mają jeden minus -> są głośne niestety
rasta - Sob 17 Gru, 2011

Conti mają miękką ściankę. Dunlopy dają rade, ale dla mnie PZeroNero robi robotę na ulicę, a wiem co mówię bo już nie jeden komplet zdarłem.

BTW, jakbym kupował teraz nową gumę to pchał bym się w S001 albo P0N.

Bart - Sob 17 Gru, 2011

P0N, wiadomo, made in Italy :]