rasta - Czw 08 Gru, 2011 Opona już zamówiona.Bart - Czw 08 Gru, 2011
Kamill napisał/a:
Ja mam na zime 155/70/13 w seju, ale do szybszej jazdy możne być trochę za wysoko.
nie wiem po co takie kartofle montować, fabrycznie jest w seju 155/65Yarko - Czw 08 Gru, 2011
rasta napisał/a:
Ile cali ma felga seryjna he?
A na zapytanie o zimę nawet nie odpisałeś "szybko leci"
18x8
renaultsport specjalnie zwiększyło rozmiar opon w R26 + zmieniło nastawy zawieszenia, zwykły sport ma 225/40R18, chcę się trzymać tego co zaleca producent, z opinii z meganesport.net wynika, że jest wyczuwalna różnica w prowadzeniu i przy letnich oponach trzeba trzymać się 235/40R18
sorry, że nie odpisałem w sprawie zimówek, w końcu kupiłem używki w bdb stanie, całkiem nieźle się na nich jeździ, wiadomo to nie jest to co na nowych, ale imho jest b.dobrzeKamill - Czw 08 Gru, 2011
Bart napisał/a:
Kamill napisał/a:
Ja mam na zime 155/70/13 w seju, ale do szybszej jazdy możne być trochę za wysoko.
nie wiem po co takie kartofle montować, fabrycznie jest w seju 155/65
Dostałem zimówki w kplt z autem, wiec nie wybrzydzałem, letnie mam na 65.PieQt - Czw 08 Gru, 2011
Yarko napisał/a:
rasta napisał/a:
18x8
renaultsport specjalnie zwiększyło rozmiar opon w R26 + zmieniło nastawy zawieszenia, zwykły sport ma 225/40R18, chcę się trzymać tego co zaleca producent, z opinii z meganesport.net wynika, że jest wyczuwalna różnica w prowadzeniu i przy letnich oponach trzeba trzymać się 235/40R18
sorry, że nie odpisałem w sprawie zimówek, w końcu kupiłem używki w bdb stanie, całkiem nieźle się na nich jeździ, wiadomo to nie jest to co na nowych, ale imho jest b.dobrze
nie prawda, że w r26 - mój brat ma takiego sporta jak ty w wersji interlagos i ma seryjnie 235/40/18 - od "zwykłej" rs różni się to hamulcami i kubłamiYarko - Czw 08 Gru, 2011
PieQt napisał/a:
Yarko napisał/a:
rasta napisał/a:
18x8
sorry, że nie odpisałem w sprawie zimówek, w końcu kupiłem używki w bdb stanie, całkiem nieźle się na nich jeździ, wiadomo to nie jest to co na nowych, ale imho jest b.dobrze
nie prawda, że w r26 - mój brat ma takiego sporta jak ty w wersji interlagos i ma seryjnie 235/40/18 - od "zwykłej" rs różni się to hamulcami i kubłami
no to można przyjąć, że po lifcie zakładane były już 235/40 R18, chociaż w F1 Team i Trophy też było 235/40 R18, także mój błąd
nie mniej jednak należy się trzymać tego co zaleca producentrasta - Czw 08 Gru, 2011 Do felgi 8" optymalna jest opona 225.
BTW, jeśli chodzi o twardość bocznej ścianki to na razie nr. 1 to Bridgeeston S001, wręcz beton, niektóre slicki mają miększą, Więc do ostrego napadania na winkle ta opona jest wrecz stworzona.
Piszę to ja Maliniak, operator montażownicy Yarko - Czw 08 Gru, 2011 Mégane Renaultsport 230 F1 Team R26
Michelin Pilot Sport 2
235/40 R18 95Y
Spare (if fitted) 185/60R17
Wheel: Renaultsport 8x18 ET68
Cold pressure F/R: 2.3/2.1
to info ze strony renaultsport
i tego będę się trzymał uważam, że renaultsport wie najlepiej jaki rozmiar opon należy stosować Yarko - Czw 08 Gru, 2011
rasta napisał/a:
BTW, jeśli chodzi o twardość bocznej ścianki to na razie nr. 1 to Bridgeeston S001, wręcz beton, niektóre slicki mają miększą, Więc do ostrego napadania na winkle ta opona jest wrecz stworzona.
bardzo cenna uwaga, dzięki !
S001 też biorę pod uwagęPieQt - Czw 08 Gru, 2011
Yarko napisał/a:
PieQt napisał/a:
Yarko napisał/a:
rasta napisał/a:
18x8
nie prawda, że w r26 - mój brat ma takiego sporta jak ty w wersji interlagos i ma seryjnie 235/40/18 - od "zwykłej" rs różni się to hamulcami i kubłami
no to można przyjąć, że po lifcie zakładane były już 235/40 R18, chociaż w F1 Team i Trophy też było 235/40 R18, także mój błąd
nie mniej jednak należy się trzymać tego co zaleca producent
nawet więcej, w nowym sporcie po zwiększeniu szerokości felgi do 8,25 nadal pozostali przy 235 speed555 - Czw 08 Gru, 2011 Ja też już pomyślałem o wiośnie i dzis zakupiłem 4 szt. Goodyear Eagle F1 (195/45/15) . Tzkże byłe do wiosny no name - Pią 09 Gru, 2011
rasta napisał/a:
Opona już zamówiona.
I przywieźli letnie
Kamill napisał/a:
Ja mam na zime 155/70/13 w seju
I takie też kupiłem, ze względu że tylko takie w Norauto były od rękiBart - Pią 09 Gru, 2011 nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy wkładają za duże (średnicą) opony do samochodu no name - Pią 09 Gru, 2011 Bart, już pisałem jaki tego powód akurat w moim przypadku.
Po drugie to nie jakaś straszna różnica na średnicy Kenet - Pią 09 Gru, 2011 Ja dzisiaj odebrałem takie oponki