HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
Stf - Pon 04 Cze, 2012 oj tam. "psuć" auto dla kogoś widzimisie średnio fajne jest. jeśli tak o bezpieczeństwo chcą dbać to albo z klatką albo bez.PieQt - Pon 04 Cze, 2012
Gaydek napisał/a:
Piekut przecież rollbara nie założy a slicki jak najbardziej. Choćby do nauki.
dlatego wszyscy z klatką idą do klasy profi - a ja zostaje w sport i mogę się uczyć Gaydek - Pon 04 Cze, 2012 Od Zbigniewa Szwagierczaka! PieQt - Pon 04 Cze, 2012 byle by nie chciał żaden z nich moją fura jeździć
a federale fz 201 to nadal semi?rasta - Pon 04 Cze, 2012 Przejdzie jako semi, a klei jak zło.Miniac - Wto 05 Cze, 2012 Ktoś wybiera się 10tego na TPTD? Na upalare lub oglądare? kubas - Wto 05 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Ktoś wybiera się 10tego na TPTD? Na upalare lub oglądare?
kaziu1985pn - Wto 05 Cze, 2012 ja może skoczę popatrzeć anjas - Wto 05 Cze, 2012
PieQt napisał/a:
a federale fz 201 to nadal semi?
nie, semickie chyba nie są, raczej tajwańskie (chińskie)?
a w ogóle to gniewam się beju. Dzwoniłem wczoraj z mega pilną sprawą* i mnie zrzuciłeś z linii.
*żreć mi się chciało a byłem w okolicy Twojej fabryki.PieQt - Wto 05 Cze, 2012
anjas napisał/a:
PieQt napisał/a:
a federale fz 201 to nadal semi?
nie, semickie chyba nie są, raczej tajwańskie (chińskie)?
a w ogóle to gniewam się beju. Dzwoniłem wczoraj z mega pilną sprawą* i mnie zrzuciłeś z linii.
*żreć mi się chciało a byłem w okolicy Twojej fabryki.
Kurwa, faktycznie dzwoniles- nie wyswietliles sie i zostales uznany przez system jako telemarketer i cie zrzucilo
szkoda,ze sie nie dodzwoniles spoon - Wto 05 Cze, 2012
Janusz napisał/a:
slick = większa przyczepność= większa prędkość =mocniejszy dzwon
Chodzi tez o to, ze jak juz slick pusci i wypadasz poza asfalt to masz minimalna kontrole nad autem.roj - Wto 05 Cze, 2012 ja rozumiem dbanie o bezpieczeństwo. tylko co to za system?
czy bezpieczniejsze jest katowanie (akceptowalnie bezpiecznie wg. tego systemu) ferrari, mocnego prosiaka czy gt-ra na oponie "drogowej" a czy np clio3, czy civ8 type-r na sliku kosmita - Wto 05 Cze, 2012
spoon napisał/a:
Chodzi tez o to, ze jak juz slick pusci i wypadasz poza asfalt to masz minimalna kontrole nad autem.
I o to, że jak slick puści na asfalcie i za moment znowu sklei, a Ty już założyłeś kontrę żeby się ratować, to może Tobą nieźle majtnąć.kp - Wto 05 Cze, 2012
kosmita napisał/a:
spoon napisał/a:
Chodzi tez o to, ze jak juz slick pusci i wypadasz poza asfalt to masz minimalna kontrole nad autem.
I o to, że jak slick puści na asfalcie i za moment znowu sklei, a Ty już założyłeś kontrę żeby się ratować, to może Tobą nieźle majtnąć.
to jest jedyne zagrozenie slika!
w koncu..Yarko - Wto 05 Cze, 2012 roj, ja mam małe doświadczenie w tym temacie, nie mniej jednak ze 3 spiny zaliczyłem i jak slick puści to fura jest nie do wyprowadzenia, R888 i reszta semislicków zachowują się natomiast podobnie do seryjnej opony, zachowany jest pewien margines bezpieczeństwa i kontroli nad furą
Można być niezadowolonym z takiej decyzji w trakcie sezonu, ale generalnie przemawia za tym sporo mocnych argumentów, łącznie z tym że początkujący nie jest w stanie wykorzystać potencjału takiej opony, a przyczepność którą oferuje semislick, do nauki i zabawy w zupełności wystarcza