taka opona jest za wąska do jazdy na co dzień po asfalcie, to moje zdanie.
to nie stolyca, zeby byl asfalt klimo - Śro 07 Gru, 2011 Powiedzcie mi Panowie czy można ponownie okolcować opony? Mam do kupienia zimówki ze sporymi ubytkami w okolcowaniu więc trzeba by nabić nowych. Da rade coś takiego zrobić?Anonymous - Śro 07 Gru, 2011 nie wiem czy jest możliwe wytworzenie nowych otworów na kolce , bo nie sądzę żeby kolec umiejscowiony 2 raz w tym samym miejscu długo wytrzymałBart - Śro 07 Gru, 2011 Cześkowi się ekspercka atmosfera udzieliła Yarko - Czw 08 Gru, 2011 Zaczynam zastanawiać się nad oponami letnimi do R26, w zasadzie nie miałbym dylematu gdyby Michelin Pilot Super Sport był dostępny w 235/40R18, ale niestety nie jest i nie sądzę by rozszerzyli ofertę na 2012 rok... nie interesują mnie raczej semislicki, bo potrzebuję opony do jazdy na codzień, która trzyma dobrze na mokrym.
Aktualnie na prowadzenie wychodzi Conti Sport Contact 5p, zakładana na pierwszy montaż do RS3 i R8. Na drugiej pozycji jest Michelin Pilot Sport 3, następca PS2. Ciężko jest się na coś zdecydować, bo w zasadzie każda z opon premium w tej klasie, jest wysoko oceniana i w jednych testach wygrywa Michelin, w drugich Conti, a w trzecich Pirelli. Jako, że nowe opony w tym rozmiarze to wydatek ~3-4k a ja robię rocznie poniżej 10kkm to nie chcę się wpier*olić na 2 sezony w słabe kapcie. Może ma ktoś jakieś doświadczenie z w/w oponami ?no name - Czw 08 Gru, 2011 Znaffcy tematu, jaki by do CC był idealny rozmiar zimówek na 13" felunek ?
Wczoraj bym się wypierdzielił na moich obecnych oponach mi - Czw 08 Gru, 2011 145/70 na mniej sprzyjające warunki
155/65 na bardziej sprzyjająceBart - Czw 08 Gru, 2011 135R13 na biedaro no name - Czw 08 Gru, 2011 Chodzi mi o zimówki, odnośnie cc sportinga
znalazłem info że 175/60R13 ?Bart - Czw 08 Gru, 2011 eee, 175/60 to jest dobre do dłubniętego sportinga na asfalt.
Zakładasz 145/70 na bardziej śnieżne warunki albo 155/65 na mokro/śnieg/asfaltno name - Czw 08 Gru, 2011 czyli by połączyć jedno i drugie to optymalne by było
Bart napisał/a:
155/65 na mokro/śnieg/asfalt
Dzięki panowierasta - Czw 08 Gru, 2011
Yarko napisał/a:
Zaczynam zastanawiać się nad oponami letnimi do R26, w zasadzie nie miałbym dylematu gdyby Michelin Pilot Super Sport był dostępny w 235/40R18, ale niestety nie jest i nie sądzę by rozszerzyli ofertę na 2012 rok... nie interesują mnie raczej semislicki, bo potrzebuję opony do jazdy na codzień, która trzyma dobrze na mokrym.
Aktualnie na prowadzenie wychodzi Conti Sport Contact 5p, zakładana na pierwszy montaż do RS3 i R8. Na drugiej pozycji jest Michelin Pilot Sport 3, następca PS2. Ciężko jest się na coś zdecydować, bo w zasadzie każda z opon premium w tej klasie, jest wysoko oceniana i w jednych testach wygrywa Michelin, w drugich Conti, a w trzecich Pirelli. Jako, że nowe opony w tym rozmiarze to wydatek ~3-4k a ja robię rocznie poniżej 10kkm to nie chcę się wpier*olić na 2 sezony w słabe kapcie. Może ma ktoś jakieś doświadczenie z w/w oponami ?
PZero Nero świetna opona u mnie klei bez problemu a moc jest
Jakby co mogę zaproponować w rozmiarze 225/40/18
Pirelli 225/40ZR18 92Y PZero XL MO - 660 pln szt. od ręki Yarko - Czw 08 Gru, 2011 dzięki, ale muszę trzymać się 235/40R18 przy letniej oponierasta - Czw 08 Gru, 2011 Ile cali ma felga seryjna he?
A na zapytanie o zimę nawet nie odpisałeś "spierdala" Kamill - Czw 08 Gru, 2011
no name napisał/a:
czyli by połączyć jedno i drugie to optymalne by było
Bart napisał/a:
155/65 na mokro/śnieg/asfalt
Dzięki panowie
Ja mam na zime 155/70/13 w seju, ale do szybszej jazdy możne być trochę za wysoko.