To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

bizon - Pon 05 Gru, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
taka opona jest za wąska do jazdy na co dzień po asfalcie, to moje zdanie.

to nie stolyca, zeby byl asfalt ;D

klimo - Śro 07 Gru, 2011

Powiedzcie mi Panowie czy można ponownie okolcować opony? Mam do kupienia zimówki ze sporymi ubytkami w okolcowaniu więc trzeba by nabić nowych. Da rade coś takiego zrobić?
Anonymous - Śro 07 Gru, 2011

nie wiem czy jest możliwe wytworzenie nowych otworów na kolce , bo nie sądzę żeby kolec umiejscowiony 2 raz w tym samym miejscu długo wytrzymał
Bart - Śro 07 Gru, 2011

Cześkowi się ekspercka atmosfera udzieliła :]
Yarko - Czw 08 Gru, 2011

Zaczynam zastanawiać się nad oponami letnimi do R26, w zasadzie nie miałbym dylematu gdyby Michelin Pilot Super Sport był dostępny w 235/40R18, ale niestety nie jest i nie sądzę by rozszerzyli ofertę na 2012 rok... nie interesują mnie raczej semislicki, bo potrzebuję opony do jazdy na codzień, która trzyma dobrze na mokrym.
Aktualnie na prowadzenie wychodzi Conti Sport Contact 5p, zakładana na pierwszy montaż do RS3 i R8. Na drugiej pozycji jest Michelin Pilot Sport 3, następca PS2. Ciężko jest się na coś zdecydować, bo w zasadzie każda z opon premium w tej klasie, jest wysoko oceniana i w jednych testach wygrywa Michelin, w drugich Conti, a w trzecich Pirelli. Jako, że nowe opony w tym rozmiarze to wydatek ~3-4k a ja robię rocznie poniżej 10kkm to nie chcę się wpier*olić na 2 sezony w słabe kapcie. Może ma ktoś jakieś doświadczenie z w/w oponami ?

no name - Czw 08 Gru, 2011

Znaffcy tematu, jaki by do CC był idealny rozmiar zimówek na 13" felunek ?
Wczoraj bym się wypierdzielił na moich obecnych oponach :/

mi - Czw 08 Gru, 2011

145/70 na mniej sprzyjające warunki
155/65 na bardziej sprzyjające

Bart - Czw 08 Gru, 2011

135R13 na biedaro ;D

Chodzi mi o zimówki, odnośnie cc sportinga
znalazłem info że 175/60R13 ?

Bart - Czw 08 Gru, 2011

eee, 175/60 to jest dobre do dłubniętego sportinga na asfalt.

Zakładasz 145/70 na bardziej śnieżne warunki albo 155/65 na mokro/śnieg/asfalt

czyli by połączyć jedno i drugie to optymalne by było
Bart napisał/a:
155/65 na mokro/śnieg/asfalt

Dzięki panowie

rasta - Czw 08 Gru, 2011

Yarko napisał/a:
Zaczynam zastanawiać się nad oponami letnimi do R26, w zasadzie nie miałbym dylematu gdyby Michelin Pilot Super Sport był dostępny w 235/40R18, ale niestety nie jest i nie sądzę by rozszerzyli ofertę na 2012 rok... nie interesują mnie raczej semislicki, bo potrzebuję opony do jazdy na codzień, która trzyma dobrze na mokrym.
Aktualnie na prowadzenie wychodzi Conti Sport Contact 5p, zakładana na pierwszy montaż do RS3 i R8. Na drugiej pozycji jest Michelin Pilot Sport 3, następca PS2. Ciężko jest się na coś zdecydować, bo w zasadzie każda z opon premium w tej klasie, jest wysoko oceniana i w jednych testach wygrywa Michelin, w drugich Conti, a w trzecich Pirelli. Jako, że nowe opony w tym rozmiarze to wydatek ~3-4k a ja robię rocznie poniżej 10kkm to nie chcę się wpier*olić na 2 sezony w słabe kapcie. Może ma ktoś jakieś doświadczenie z w/w oponami ?

PZero Nero świetna opona u mnie klei bez problemu a moc jest :D

Jakby co mogę zaproponować w rozmiarze 225/40/18

Pirelli 225/40ZR18 92Y PZero XL MO - 660 pln szt. od ręki :D

Yarko - Czw 08 Gru, 2011

dzięki, ale muszę trzymać się 235/40R18 przy letniej oponie
rasta - Czw 08 Gru, 2011

Ile cali ma felga seryjna he?

A na zapytanie o zimę nawet nie odpisałeś "spierdala" :P

Kamill - Czw 08 Gru, 2011

no name napisał/a:
czyli by połączyć jedno i drugie to optymalne by było
Bart napisał/a:
155/65 na mokro/śnieg/asfalt

Dzięki panowie

Ja mam na zime 155/70/13 w seju, ale do szybszej jazdy możne być trochę za wysoko.