k-mart - Śro 26 Wrz, 2007 Dziku pytanie z innej beczki:
orientujesz sie moze czy da sie w R5 na tyl zalozyc dystanse, na kazda strone po 30mm do kola 195/50/15 przy obnizonym tyle o ~30mm??dzik - Śro 26 Wrz, 2007 nie wiem, ja mam 195/50/15 przy ET37 i nic nie obciera, ale nie wiem ile jest zapasu, mam tez zawias seriek-mart - Śro 26 Wrz, 2007 Nic sie nie chwaliles ze zalozyles wieksze kola Zapodaj fotki!!
U mnie tez nic nie obciera, ale zastanawiam sie jak to bedzie przy opuszczeniu tylu :566:
Mysle ze dystanse to dobre rozwiazanie ze wzgledu na szalencza nadsterownosc R5.dzik - Śro 26 Wrz, 2007 ten rozmiar mam w czarnej i tak kupilem w czerwonej, fotki czerwonej w pimpie
w GTE czekam na pewne zlote, znalazles? k-mart - Śro 26 Wrz, 2007 kurde zlote ktore mialem na zbycie jako zapas przepadly
Moj ojciec sprzedal je znajomemu lakiernikowi ktory jezdzi clio 1.8 16v, bez mojej wiedzy!! :538:
Obiecuje ze znajde Ci jakies bo za dlugo to sie ciagnie! dzik - Śro 26 Wrz, 2007 spox ziom :564:
ja szukam na ebay, allegro, ricardo i nic Bad-i - Czw 27 Wrz, 2007 dobra dziku to ty mysl na tymi tanimi 285 mm a ja bede dalej szukal moich wymarzonych falasi
p.s. niedlugo dojdzie do tego ze pojade zrobic loda (tak tak po same kule) samemu Ragnottiemuwasq - Czw 04 Paź, 2007
k-mart napisał/a:
Dziku pytanie z innej beczki:
orientujesz sie moze czy da sie w R5 na tyl zalozyc dystanse, na kazda strone po 30mm do kola 195/50/15 przy obnizonym tyle o ~30mm??
wszytko zalezy od tego jaka masz felge z jakim ET oraz jaka szerokosc felgi
druga sprawa do wersji GTT/GTE czy do serii ??
jesli jest obnizona a widac po opisie ze jest to z tylu nie zalozysz dystansu 30 mm
przy feldze 7,25 cala et 38 opona 175/55 r15 loozik miejca pelno 195/45 r15 tez sie mieszca ale juz mniej miejsca
w pierwszym przypadku zostaje liczac w palcach tak kolo 1 palca od zew i od wew
przy 195/45 juz od zew jest ciezko od wew tez
obydwa przypadki przy obnizeniu takim ze tylny blotnik zakrywa juz opone
jesli teraz do et 37 dodasz dystans 30 mm uzyskasz et7 co da nam felge mocno wysunieta co oznacza ze nie zmiesci sie i bedize trzec musialbys przerabiac nadkola lub zrobic teRENOWKE i podniesc tak zeby kola mogly wystawc na zewnatrz zaleta taka ze pod auto wchodzisz bez podnosnika k-mart - Czw 04 Paź, 2007 hmm, nawet nie wiem ile cali te felgi maja. Jest to speedline z williamsa na oponie 195/50/15, a samochod to GTE. Nie jest obniozony i wyglada na to ze jakis dystans jeszcze powinien podejsc :566:Anonymous - Pią 05 Paź, 2007 Temat postu: :)speedline od williego
15 calówka
ET 36
szerokość 7 caliAnonymous - Czw 18 Paź, 2007 Temat postu: gościuwaznalazłem cos takiego koleś zapodał to do williamsa turbo może by podobnie zrobił ale na allegro nie ma nic podobnego z tego kompletu :565: chodzi mi o zaciski i tarcze przy tym willim
http://moto.allegro.pl/it...3_3_77_90_.htmlMichał - Czw 18 Paź, 2007 nie wiem o co ci chodzi Anonymous - Pią 19 Paź, 2007 Temat postu: :0a więc tak! była rozmowa co do tarcz średnicy 285 lub 300 do clio które nie ma takiej mozliwości jak saxo gdzie podchodzą tarcze od peugota o średnicy nawet 300 a tu na stronie znalazłem clio które ma zaciski od porschaka więc może by coś podobnego znalazł na allegro ale z tego co widze to chyba jednak nie i taki zestaw dużo by kosztował więc dalej 3a szukać 285 do clio po kosztach!!Gotti - Pią 19 Paź, 2007 Temat postu: Re: gościuwa
s1600 napisał/a:
znalazłem cos takiego koleś zapodał to do williamsa turbo może by podobnie zrobił ale na allegro nie ma nic podobnego z tego kompletu :565: chodzi mi o zaciski i tarcze przy tym willim
też mam hamulce porsche, tyle że nie od turbo i sobie chwale.dzik - Pią 19 Paź, 2007 Temat postu: Re: :0
s1600 napisał/a:
a więc tak! była rozmowa co do tarcz średnicy 285 lub 300 do clio które nie ma takiej mozliwości jak saxo gdzie podchodzą tarcze od peugota o średnicy nawet 300 a tu na stronie znalazłem clio które ma zaciski od porschaka więc może by coś podobnego znalazł na allegro ale z tego co widze to chyba jednak nie i taki zestaw dużo by kosztował więc dalej 3a szukać 285 do clio po kosztach!!
Ok, ale zalezy czy pasuje pod seryjne zwrotnice, bo na 99% nie.
Jesli robisz adaptery zwrotnica-jarzmo to mozesz zalozyc praktycznie dowolny zacisk.
Pozniej powstaje tez probkem tarczy, renault nasze maja 4x100 i tarcze max ktore znalazlem narazie to 300mm. Mowie o seryjnych.