Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo
Bonczek - Pon 09 Mar, 2015 Ja to byłem złotym klientem w takim razie PieQt - Pon 09 Mar, 2015
Jakarti napisał/a:
nie wiem jak masz skonstruowaną umowę ale masz do tego prawo ziom
jesli widzisz ze jest syf (np kibel nie myty od miesiaca) to możesz powiedzieć, ze mają go kurwa myc bo inaczej będziesz im ściągał kase z kaucji np na sprzątaczkę
robisz tylko zdjęcie zeby sie nie pluli w razie czego i zeby miec podkładkę
Jaka, a to na jakiej podstawie? poważnie się pytamKenet - Pon 09 Mar, 2015
Bonczek napisał/a:
Ja to byłem złotym klientem w takim razie
+1
To jest kwestia kultury. Nie wyobrażam sobie przeciągać takich płatności po parę dni, ba nawet jeden dzień. Zlecenie stałe i ariwederczi.EmerytRs2 - Pon 09 Mar, 2015 kurwa nie wierze w to co czytam
wy nie wyjebiecie takich z kwadratu?
z czynszem mozna sie spóźnić, raz, maks dwa na 6 miesięcy.rasta - Pon 09 Mar, 2015 Jakbyś ledwo koniec z końcem wiązał to byś inaczej śpiewał. Ale w takiej sytuacji, wypad z Wawy jak cię nie stać i tyle.Kenet - Pon 09 Mar, 2015 Jakbym koniec z końcem ledwo wiązał to bym nie wynajmował mieszkania za 2,5k EmerytRs2 - Pon 09 Mar, 2015 Rasta?? to do mnie?
Serio ludzie myślą że jak dostaną prace za stawkę X t o ich całe zycie do konca bedzie X. Wszystko się kiedyś kończy, ale "oni" tego nie rozumieją. Teraz wynajmuję kawalerke 20m2 pomiędzy Wilsona a Marymontem i płacę 1250zł. Szału nie ma ale okolica jest fajna i spokojna. Park, metro,tylko Biedry brakuje jak na Willanowie
Pitt no jak Wrocław moze byc droższy w wynajmie niz Wawa? no fuckin way.
Carton nie wiem, na co zbierasz, ale nie pozbywaj sie mieszkania teraz, poczekaj az w okolicy powstanie metro, wtedy odbierzesz z nawiązką. Twoja cena jest zaporowa imo.
Ps kolega ostatnio kupił mieszkanie koło sokołowskiej za 7000zł/m2 i to była bdb cena. po remoncie wyposażone z meblami.Cartoon - Pon 09 Mar, 2015 Sokołowska przypadkiem nie idzie zaraz przy torach?
Nasze osiedle miało ceny dość zaporowe od momentu powstawania. Podwyższony standard etc.
Jest duża różnica pomiędzy jakością wykonania nowych bloków, a to osiedle jednak jest z tych lepszych "jakościowo".
Cena nie jest wzięta z d... tylko poparta operatem szacunkowym. Bez wyposażenia wyceniono mieszkanie na 519600.
Jeśli pytasz na co zbieram, to chciałbym kupić mieszkanie 4 pokojowe... na tym samym osiedlu Chloru - Pon 09 Mar, 2015 Cartoon, operat operatem a rynek rynkiem. Oczywiście życzę znalezienia kupca ale IMHO pół bańki za 2 pokoje to lekki overkill.Kamill - Pon 09 Mar, 2015 Fakturę wystawiasz?Bonczek - Pon 09 Mar, 2015 Michał - Pon 09 Mar, 2015
Cytat:
Podwyższony standard etc
z widokiem na
karton, beke kręce no offence was79 - Wto 10 Mar, 2015 Człowiekowi kerfurowi jest przykro, że tesco
Jakarti - Wto 10 Mar, 2015
PieQt napisał/a:
Jaka, a to na jakiej podstawie? poważnie się pytam
po pierwsze zawsze moze rozwiazac umowe bez przyczyny i pewnie w ten sposób najprościej
ale chyba mozna ujac w niej takie sformułowania typu: mieszkanie w stanie, w którym je zastał najemca i dokumetnacja zdjęciowa
nie mówimy oczywiście o bałaganie tylko np oleju ściekającym po scianach w kuchni, łazience gdzie widac ze kibel nie był myty przez pół roku albo scianach brudnych od butów czy obtłuczonego tynku
pewnie do zadnych sporow by nie doszlo bo ktos rozsadny by po prostu posprzatał a w sądzie nie byłoby to pewne na 100% ale do codziennej wspołpracy najemca-lokator powinno wystarczyc.
u moich rodziców zawsze było tak, ze bardzo szczegółowo skonstruowana umowa pozwalała na skasowanie z kaucji za wiele rzeczy, których normalny lokator by się po prostu nie dopuścił ale nigdy nie był to taki stan żeby kogoś wyjebac oczywiscie kwestie "zużycia" typu żarówki czy inne rzeczy były w gestii lokatorów ale zepsuty kibel czy brama już wymagały interwencji landlorda
w przypadku majka niepłacenie chyba pozwala wyjebac kogos od razu z winy wynajmujacego a jego mieszkanie akurat jest na tyle zajebiste, ze wynajmie je szybko tak jak za 1 razem.Greg - Wto 10 Mar, 2015
Chloru napisał/a:
Cartoon, operat operatem a rynek rynkiem. Oczywiście życzę znalezienia kupca ale IMHO pół bańki za 2 pokoje to lekki overkill.
Dokładnie. Mam na sprzedaż takie w centrum, wycenione na 860. Za 780 chyba nie chce się sprzedać od ponad roku.