To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech

pit - Nie 26 Lip, 2009

ASO
40pln

martin.h - Nie 26 Lip, 2009

lub tutaj, troszkę drożej ale pod nos ;) -> http://www.kamracing.co.u...ugeot-1088.html
jarek-malopolska - Nie 26 Lip, 2009

pit napisał/a:
ASO
40pln

no tak, tylko rozumiem, że to jest dokładnie ten sam łącznik co jest oryginalnie w saxo, ale seria wydech chyba raczej nie ma śr. 2"... ??

106 - Nie 26 Lip, 2009

wiekszosc dostepnych na rynku markowych kolektorow wydechowych (supersprint,
raceland) nie konczy sie dwoma calami. maja na koncu przewezenie i pasuja p&p
do seryjnej srednicy (chyba 1.75"). dopiero dalej w ukladzie wydechowym jest
luzniej. to przewezenie ma na celu tez odbijanie jakis tam fal idacych w wydechu
od slinika hehw z kanalow wydechowych z glowicy przeciez i tak nie idzie srednica
duzo wieksza niz seryjna bo homologacje dopuszczaja tylko 1 - 2 mm wieksza
srednice kanalow wylotowych.

jarek-malopolska - Pon 27 Lip, 2009

no tak tylko ja mam kolektor Peugeot Sport z pucharowej 206 i on ma na końcu 2" jak nawet nie trochę więcej.. i tam jest już specjalne mocowańko do dalszej części wydechu pucharowego, dołożyć rurę, skręcić w przygotowanym miejscu i tyle.. a nie chce kompletnego wydechu z pucharowej 206 bo to chyba najgłośniejszy wydech w historii wszelakich pucharówek...
Greg - Pon 27 Lip, 2009

Czy kolektor wydechowy z pucharowej 206 będzie pasował do C2?
GeKo - Wto 28 Lip, 2009

jarek-malopolsk napisał/a:
bo to chyba najgłośniejszy wydech w historii wszelakich pucharówek...
i najpiękniejszy :D nie do pomylenia z niczym innym.
jarek-malopolska - Wto 28 Lip, 2009

GeKo napisał/a:
bo to chyba najgłośniejszy wydech w historii wszelakich pucharówek...
i najpiękniejszy :D nie do pomylenia z niczym innym.

Geko zgadzam się w 100% z tym, że do jazdy ulicznej (poki co przynajmniej) jak dla mnie jest zbyt HardCore-owy :devil:

Greg napisał/a:
Czy kolektor wydechowy z pucharowej 206 będzie pasował do C2?

Najprawdopodobniej tak, nie wiem czy P&P ale z tego co ja rozkminiam ten temat to silnik 206XS (TU5JP4) ma więcej wspólnego z C2 VTS (TU5JP4S) niż z saxo VTS (TU5J4).. Ale tak jak piszę, tak mi się wydaję-Greg jeśli chcesz mogę ci przesłać dokładne foto tego kolektora + pomierzyć jakieś odległości w mocowaniach, otworach, itp, jak cos wal śmiało ^_^ Ewentualnie ASO Peugeot w Wawie, mi wysłali go z tamtąd-powinni jeszcze mieć trochę pucharowych rzeczy, bo robili wyprzedaż o czym juz kiedyś pisałem na forum ^_^

Panowie a jeszcze pytańko odnośnie bandażowania kolektora wydechowego... Na przykładzie 4-2-1.. Bandażować go całego czy tylko np. od flanszy do punktu gdzie 4 rury przechodzą w 2 ??

Anonymous - Wto 28 Lip, 2009

Chyba z wydechów już nic nie mają w Peugeot Sport Polska.Koleś któremu sprzedawałem hamulce ,mówił że kupił ostatnio sztukę wydechu za 850 zł całość z kolektorem o_O
Greg - Wto 28 Lip, 2009

Najprawdopodobniej tak, nie wiem czy P&P ale z tego co ja rozkminiam ten temat to silnik 206XS (TU5JP4) ma więcej wspólnego z C2 VTS (TU5JP4S) niż z saxo VTS (TU5J4).. Ale tak jak piszę, tak mi się wydaję-Greg jeśli chcesz mogę ci przesłać dokładne foto tego kolektora + pomierzyć jakieś odległości w mocowaniach, otworach, itp, jak cos wal śmiało ^_^ Ewentualnie ASO Peugeot w Wawie, mi wysłali go z tamtąd-powinni jeszcze mieć trochę pucharowych rzeczy, bo robili wyprzedaż o czym juz kiedyś pisałem na forum ^_^

No ciekawe, ciekawe, bo wiszą na Allegro w dobrych pieniądzach (taniej niż Ashley ze zwykłej stali, podobnie jak Raceland). Twój juz złożony? Jak pracuje? Ciekaw jetsem czy auto będzie dużo głośniejsze z tym kolektorem...

Hm/.. czy on w ogóle ma gniazdo na lambdę? Nie widać na foto.

http://moto.allegro.pl/it...6_16v_nowy.html
http://moto.allegro.pl/it...chwy_4_2_1.html

Greg napisał/a:
No ciekawe, ciekawe, bo wiszą na Allegro w dobrych pieniądzach

Hehe w dobrych pieniądzach to one były w Peugeot Sport-płaciłem bodajże za niego 630zł!!!!!!!!!!!! Przykładowo tłumik przelotowy (w pucharówce był tylko środkowy) kosztował... 203zł brutto !!!!!!!!!! Tak, że ceny były na prawde MEGA !!

Greg napisał/a:
Twój juz złożony? Jak pracuje? Ciekaw jetsem czy auto będzie dużo głośniejsze z tym kolektorem...

Założony, tyle że silnik z nim wisi jeszcze na podnośniku :lol2: , pozostały mi sprawy elektryki, wiązka, komp, itp.. Ciężko mi powiedzieć jak będzie z głośnością, dziś przyszły mi tłumiki przelotowe, śr i końcowy, oczywiście pod 2", jak tylko wrzucę silnik do auta i będzie to jeździć to od razu wrzucam dolot (jak Geko bedzie miał go juz w sprzedaży :jupi: ) i robię wydech.. Czy będzie różnica jeśli wrzucić sam kolektor do seryjnego wydechu-ciężko powiedzieć, mi się wydaje, że chyba nie...

Greg napisał/a:
.. czy on w ogóle ma gniazdo na lambdę?

Z tego co ja się wstępnie przyglądałem to [-( raczej nie...

Greg - Śro 29 Lip, 2009

Greg napisał/a:
.. czy on w ogóle ma gniazdo na lambdę?

Z tego co ja się wstępnie przyglądałem to [-( raczej nie...

No, to sobie kupiłem kolektor. :faja: Heh... Ja mam dwie sondy, jednej brak da się ogarnąć, ale dwóch to już chyba średnio. :rotfl:

martin.h - Śro 29 Lip, 2009

Greg, to nie problem, robisz gniazdo na sondę w kolektorze i po problemie.
tomecki - Śro 29 Lip, 2009

no problem, wspawać tig'iem gwintowaną tulejką w kolektor i po sprawie