To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012

kubas - Nie 03 Cze, 2012

Yarko napisał/a:
spoon napisał/a:
Rozmawialem z Darkiem tydzien temu i ze wzgledu na wypadek Cup'owego Clio na poprzednim TPTD nie bedzie mozna jezdzic na sliku bez klatki. Rollbar tez powinien wystarczyc, ale to juz trzeba indywidualnie wysylac pytanie do organizatorow.
Semi sliki moga byc.

słabo :/ szczególnie dla tych którzy zakupili już opony przed sezonem, ale rozumiem, że bezpieczeństwo to podstawa

młody chłopak, trochę go poniosło, a konsekwencje poniosą wszyscy

Opony nie było dogrzane i tyle. Nic się nie stało w sumie clio już odbudowane, młody jeździ :)

kp - Nie 03 Cze, 2012

Yarko napisał/a:
spoon napisał/a:
Rozmawialem z Darkiem tydzien temu i ze wzgledu na wypadek Cup'owego Clio na poprzednim TPTD nie bedzie mozna jezdzic na sliku bez klatki. Rollbar tez powinien wystarczyc, ale to juz trzeba indywidualnie wysylac pytanie do organizatorow.
Semi sliki moga byc.

słabo :/ szczególnie dla tych którzy zakupili już opony przed sezonem, ale rozumiem, że bezpieczeństwo to podstawa

młody chłopak, trochę go poniosło, a konsekwencje poniosą wszyscy

No ja pierrrr. To jest jakas masakra. Nie ma to jak regulaminy ustalac jak polak po szkodzie...
przeciez rolke mozna tak samo jebnac na sliku jak na sryjnej jak i na semi.

Janusz - Nie 03 Cze, 2012

slick = większa przyczepność= większa prędkość =mocniejszy dzwon
M - Nie 03 Cze, 2012

no i tak jak pisano, binarna przyczepność
kaziu1985pn - Nie 03 Cze, 2012

Janusz napisał/a:
slick = większa przyczepność= większa prędkość =mocniejszy dzwon

plus zimny slick kitowa przyczepność.

kp - Nie 03 Cze, 2012

M napisał/a:

No ja to wszystko wiem. Zgodze się. Ale tyle lat nie bylo przepisu, jedna rolka i sie napinajo.
Z taka informacja, a i owszem moga wyskoczyc, ale powinni ja wprowadzic w 2013.
Slik MOZE być niebezpieczny to jest fakt. Ale smiem stwierdzic, że ktos kto rolke jebnąc ma, to jebnie. Nie od slikow to zalezy, przynjamniej nie w najwiekszym stopniu.

A weź poluj kuwa miesiacami, kup slika wyscigowego specjalnie i potem wyskakuja z czyms takim.
Troche deprymujące.

Stf - Nie 03 Cze, 2012

kp napisał/a:
M napisał/a:

No ja to wszystko wiem. Zgodze się. Ale tyle lat nie bylo przepisu, jedna rolka i sie napinajo.
Z taka informacja, a i owszem moga wyskoczyc, ale powinni ja wprowadzic w 2013.
Slik MOZE być niebezpieczny to jest fakt. Ale smiem stwierdzic, że ktos kto rolke jebnąc ma, to jebnie. Nie od slikow to zalezy, przynjamniej nie w najwiekszym stopniu.

A weź poluj kuwa miesiacami, kup slika wyscigowego specjalnie i potem wyskakuja z czyms takim.
Troche deprymujące.

+1

Michał - Nie 03 Cze, 2012

ja tam sie nie znam, ale czy to nie jest przypadkiem dla waszego bezpieczeństwa ?
nikt nie mówił że bedzie tanio

Kenet - Nie 03 Cze, 2012

To co ktoś się jeszcze wybiera 16ego, bo Poznań Poznaniem ale jak jechać to dobrą ekipą :>
Stf - Nie 03 Cze, 2012

ja 4 półslicków nie mam :rotfl:
Gaydek - Nie 03 Cze, 2012

Michał napisał/a:
ja tam sie nie znam, ale czy to nie jest przypadkiem dla waszego bezpieczeństwa ?
nikt nie mówił że bedzie tanio

Tak, ale taki Piekut przecież rollbara nie założy a slicki jak najbardziej. Choćby do nauki. Mnie taki rollbar kosztowałby pod każdym względem mniej niż slick. Póki co slicków nie planuję, ale rollbar, czemu nie.

Tak czy siak, zmiana jak musi być, to będzie. Szkoda tylko, że nie od pierwszego TD 2013 r.

Gaydek - Nie 03 Cze, 2012

BTW, Zbigniew Szwagierczak obchodzi dziś urodziny... Ktoś przesłał życzenia? :faja:
Anonymous - Nie 03 Cze, 2012

Gaydek napisał/a:
Tak, ale taki Piekut przecież rollbara nie założy a slicki jak najbardziej.

Dlatego część będzie jeździła na semi-slickach a część

Gaydek napisał/a:
rollbar, czemu nie.

:>

Gaydek napisał/a:
Tak czy siak, zmiana jak musi być, to będzie. Szkoda tylko, że nie od pierwszego TD 2013 r.

+1

Gaydek napisał/a:
BTW, Zbigniew Szwagierczak obchodzi dziś urodziny... Ktoś przesłał życzenia? :faja:

Ja wysłałem karetkę :>

roj - Pon 04 Cze, 2012

jeśli roll bar to już klatka to może np. dwie rozpórki to już roll bar? :D
pum - Pon 04 Cze, 2012

pitolicie... chcecie iść grubo to przygotujcie grubo fury - nikt nie zakłada wyścigowego slicka po to, żeby się toczyć czy "ćwiczyć". slicka zakładasz bo planujesz kręcić czas.

u mnie na pewno rollbar wjedzie i tyle (a slick nie wiem).