To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Bonczek - Śro 05 Paź, 2011

jozekrj, a możesz jakieś polecić? Bo przerobiłem nokiany, vredesteiny aż w końcu miałem Frigo i nie chce nic innego ale muszę bo nie ma takiego rozmiaru :(
roj - Śro 05 Paź, 2011

a jak te vrednevagenszteiny? ja mam do clio te snowtrack3 bo z nimi kupiłem ale jeździłem na nich kilka dni dosłownie więc nawet nie wiem.
Kenet - Śro 05 Paź, 2011

Ja polecam Firestone Winterhawk Evo 2 - mistrz, albo też Conti Winter Contact TS780 - również mega. Na każdych szedłem lajtowe o życie wielokrotnie podczas wyjazdów z osiedla do pracy i nigdy się w zimę nie spóźniłem :faja:
polll - Śro 05 Paź, 2011

mialem verdensteiny jakies waskie 145 na 70 chyba pamietam ze byly bardzo miekkie i fajnie sie latało po sniegu

teraz kupilem vikingi snowtech 2 dzis przyszly i sa mega miekkie :D takze czekam na snieg :D

WuRC - Czw 06 Paź, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
będziesz szukał nowych czy używanych?

bo może będę żenił jednak jeden komplet ;)

Emerycie, jakie masz te zimówki ?

jogi - Czw 06 Paź, 2011

roj napisał/a:
a jak te vrednevagenszteiny? ja mam do clio te snowtrack3 bo z nimi kupiłem ale jeździłem na nich kilka dni dosłownie więc nawet nie wiem.

Rewelacja. Użytkuję je w rozmiarze 195/50/15 w Twingo RS od ostatniej zimy i jestem mega zadowolony. Na śniegu super, w innych warunkach też ok.

faldzip - Pią 07 Paź, 2011

Czy na mokrym (lub wilgotnym) i zasyfionym asfalcie (dokladniej - tor Slomczyn) lepiej bedzie sie jechac na r888 (2-3mm) + slick markgum tyl, czy lepiej na normalniej drogowej oponie Firestone (http://www.oponeo.pl/dane...185-55-r14-80-h) - przod prawie nowa (rok ma i malo jezdzona) + tyl (3 lata i 5mm) ?
bo nie wiem co na felgi zakladac... :/

Bart - Pią 07 Paź, 2011

tak
faldzip - Pią 07 Paź, 2011

Bart napisał/a:
tak

zla odpowiedz, ban!

no name - Pią 07 Paź, 2011

Ja bym chyba postawił na drogową bo jak pogoda będzie taka
jak dziś to na asfalcie może być ślisko przez syf z szutru.

Ale ja się nie znam więc poczekaj na innych

EmerytRs2 - Pią 07 Paź, 2011

na prżód dociałbym r888, a na tył założył drogowe (nowe)
roj - Pią 07 Paź, 2011

dr prof Chrzanek do tablicy jeśli chodzi o Słomczyn :faja:
oprócz tego, że bardzo czysto tam nie będzie to jeszcze temp. dochodzi więc najlepiej niech napisze ktoś konkretnie tor w słomczynie pozwiedzał :]

korek171 - Nie 09 Paź, 2011

Pany potrzebuję drugiego kompletu opon na zimę do normalnej jazdy
Opinię o Frigo 2 już znam

A co powiecie na temat klebera krisalpa 3 - wydaje mi się że bieżnik całkiem wporzo....
Ewentualnie mam też budżetową(150 zł za 4 szt) opcję frigo dirrectional tylko niestety z 2007 roku - jeździł ktoś na tym w takim roczniku

Marek23 - Nie 09 Paź, 2011

Cytat:

Pany potrzebuję drugiego kompletu opon na zimę do normalnej jazdy
Opinię o Frigo 2 już znam

A co powiecie na temat klebera krisalpa 3 - wydaje mi się że bieżnik całkiem wporzo....
Ewentualnie mam też budżetową(150 zł za 4 szt) opcję frigo dirrectional tylko niestety z 2007 roku - jeździł ktoś na tym w takim roczniku

Korek,frigo 2 spoko, ale mnie osobiście trzymanie boczne jakoś nie powalilo. Mialem kiedys Klebera Krisalpa w pasku i bylem zadowolony. Bardziej niz z frigo 2 w w niebieskim 106.

qbica - Nie 09 Paź, 2011

ja polecam winter extremy i ingi z http://profil-zro.com.pl/opony_zimowe,c-2
na krisalpach jezdzilem w zeszlym roku i szału na sniegu niema, a na mokrym asfalcie to juz porażka, jak na lodzie xD