HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
Stf - Pon 28 Maj, 2012 Nie przesadzaj. On nie jest szympansem Juz widac ze sie wjezdza i nie napiera w slajdzie polowe kolka. Pewnie tez skrzydlo i modzenie zawiasu mu pomoglo. Trzeba mu przyznac tez ze refleks ma przy zakladaniu kontr 130+. Generalnie wydaje sie ze jezdzi juz lepiej niz jeszcze koncem 2011 ale czy wyjadaczem jest to chyba jeszcze nie pora. Soja w swoim wpadl na rozgrzewke i jebnal 1:37 zcp. No ale wiem juz tez ze prawdopodobnie bedzie niebawem 500+ no i nowy profi zawias zamowiony, wiec zlamanie 1:40 przez Karola to kwestia czasu. W tym sezonie mysle ze zlamie.M - Pon 28 Maj, 2012 Jak człowiek sie napatrzy na czołówkę to aż się odechciewa robić cokolwiek w swoim upalaczu...siema - Pon 28 Maj, 2012 Gość ma szalenie mocną furę i dobry refleks, ale nie wydaje Wam się, że często wchodzi za wcześnie w zakręty? Myślę że byłby w stanie urwać dobrych parę sekund wybierając inny tor jazdy (choćby w Z1 i Z12). Aż korcie mnie zainstalować rFactor i sprawdzić czy się mylę kamil - Pon 28 Maj, 2012 hehhe, miałem podobne odczucie jak oglądałem filmik i przypominałem sobie słowa Szwagierczaka kp - Pon 28 Maj, 2012 No wlasnie babe jage dziwnie napada i w z8 tez mogl chwile odczekac
Ale w takim samochodzie to trzeba mieć jaja, które ciezko byłoby zmieścić w lotusie, żeby tak zakrety wyczekiwać. Tak sie mnie wydaje przynajmniej Yarko - Pon 28 Maj, 2012 Przemek to skillor i udowodnił to już wiele razy, min. pokazał mi jak się powinno hamować clio
Generalnie powiem tak, w takim lotusie dzieje się wszystko kilka razy szybciej niż w 106, cvc czy clio i sądzę, że nawet na forum znalazłyby się osoby, które w razie jakiejś ekstremalnej sytuacji byłyby blisko narobienia w majty, serio trzeba mieć trochę doświadczenia z takimi samochodami i umiejętności by przystąpić do walki o czas, z tego co można zauważyć na tym onboardzie to pierwsza część przejechana w skupieniu, bez jakiś błędów, jasne że można pewnie jeszcze sporo poprawić, ale to chyba pierwszy torowy wypad tą furą w tym setupie, w drugiej części jak pojawiły się inne fury to włączył się trochę agresor i koncentracja spadła Gaydek - Pon 28 Maj, 2012 Nasz bohater
kamil - Pon 28 Maj, 2012 a lusterka jak domalowane rasta - Pon 28 Maj, 2012 No dobra znalazłem chwilę czasu. Wypad mega, prawdziwe profi ściganie z mega mocną stawką. Szkółka Szwagierczaka przy TPTD to jakaś pomyłka. Świetna organizacjia mega dużo jeżdżenia, świetni instruktorzy do dyspozycji, którzy zdradzają myki toru i nie robią w majty jak się idzie pełnym ogniem bo nie ma karetki w pobliżu - ta impreza jest warta swojej ceny.
Co do mojego czasu, wiadomo, że oczekiwania były wieksze, ale i tak jestem zadowolony. To było tak naprawdę, moje pierwsze prawdziwe ściganie na TP z profi pomiarem czasu i możliwością spokojnego śmigania bez presji, że dostało się 15 minut śmigania i człowiek leci na złamanie karku. Uważam, że jak na pierwszy raz 1.52:7 nie jest jakims dramatem i nie mam się czego wstydzić. Mam już jakiś punkt odniesienie i wiem, że Morsem jestem w stanie spokojnie zrobić <1:50s. Niestety problemy z nowym układem paliwowym, który nie działa tak jak powinien, nie pozwoliły na spokojnie jeżdżenie. Tak na prawdę nie byłem w stanie zrobić, pełnym ogniem, więcej jak dwa kółka pod rząd bez przerywania samochodu - to było bardzo deprymujące. W dodatku nie do końca trafnie dobrałem ogumienia. Problemy te/błędy nie pozwoliły na zrobienie lepszego czasu.
Podziękowania dla Kubasa za pomoc oraz bardzo miłe towarzystwo.
spoon - Pon 28 Maj, 2012 Zdecydowanie najlepsza impreza w Poznaniu od dluzszego czasu...jesli pominac problemy z "glosnoscia".
Najszybszy Karol Lotusem K24+Rotrex. Pierwsze upalanie tego setup'u, jest kilka dupereli do poprawy, a mocy tez bedzie wiecej. Na razie sprawdzone, ze auto jezdzi, nic sie nie grzeje, itd.
Auto naprawde szybkie-wrazenia ze srodka jak z duzego gokarta.
Drugi czas Radicala - prowadzil Witek. Evo pojechal chyba 1.48, wiec srednio, ale jak sie przejechal Radicalem i na trzecim kolku zrobil 1.41, to mu sie odechcialo jezdzic Evo. Zreszta auto bedzie na sprzedaz, wiec nie chcial go meczyc za bardzo.
Krzysiek Viperem pojechal 1.44, ale mysle ze 1.42 jest do zrobienia przy lepszej oponie.
Bydle ma koszmarnie duzo trakcji, mimo ze to seryjne auto, ktore wazy prawie 2 razy tyle co Lotus.
Drugi Krzysiek od Scuderii przyjechal na tor po raz pierwszy i caly dzien sie uczyl. Chyba zlapal bakcyla, wiec pewnie bedzie jeszcze wpadal do Poznania. Problemem moze byc glosnosc, bo na prostej seryjne Ferrari ma ze 110dB.
Ale wiedzac co stoi w garazu, jestem spokojny ze cos cichszego sie znajdzie, a jesli nie to wjedzie nowy cichy nabytek specjalnie na tor.
Posel Dziewulski pojawil sie Atomem, ale oczywiscie jezdzil bez pomiaru czasu...z pewnoscia "nastawy nie byly wystarczajaco torowe" (niektorzy moze pamietaja cytat ).
Buni niebieskim Lotusem tez daje rade. To byly Lotus Karola i Mamby obecnie w wersji N/A (~260-270KM i bodajze 760kg).
Idealem codziennego auta jest GT2 Jerzego (jakies 580KM)...przylatuje z Lodzi na zwyklych oponach, robi z 50 kolek (z czasami 1.46, a Teodor Myszkowski zrobil tym autem ostatnio 1.44), po czym leci na chilloucie 200km/h na tempomacie do domu na tych samych oponach. pum - Pon 28 Maj, 2012
spoon napisał/a:
Idealem codziennego auta jest GT2 Jerzego (jakies 580KM)...przylatuje z Lodzi na zwyklych oponach, robi z 50 kolek (z czasami 1.46, a Teodor Myszkowski zrobil tym autem ostatnio 1.44), po czym leci na chilloucie 200km/h na tempomacie do domu na tych samych oponach.
Kenet - Wto 29 Maj, 2012 Dobra to kiedy jedziemy znowu kurfa !?Rasputin - Wto 29 Maj, 2012
M napisał/a:
Jak człowiek sie napatrzy na czołówkę to aż się odechciewa robić cokolwiek w swoim upalaczu...
+1Anonymous - Wto 29 Maj, 2012
Kenet napisał/a:
Dobra to kiedy jedziemy znowu kurfa !?
16 czerwca jakoś mam pomysł Anonymous - Wto 29 Maj, 2012