PiTT - Nie 25 Wrz, 2011 to finalnie jaki rozmiar na 14" w stali? kamil - Nie 25 Wrz, 2011 w stali, alu najlepiej 5 - 5,5was79 - Pon 26 Wrz, 2011 oho, zaczynają ludzie upalac na profilach XR-01 i troche nie teges (oczywiście nasz ex-friend z forum zalewa potokiem słów):
http://www.racingforum.pl...t=120&start=120M - Pon 26 Wrz, 2011 Znaczy się fuc.kup jakiś?was79 - Pon 26 Wrz, 2011 zobacz foto, jak schodzi bieżnik, prawdopodobnie nie ma szans utrzymac takiego reżimu przy nalewkach, żeby każda opona była jednakowaKamill - Pon 26 Wrz, 2011 Pewnie z czasem dojdą do wprawy i te profile sie poprawią, ale znając polskie realia za te testy zapłaci klient, a nie producent.
Sprzedawca powinien przynajmniej wziąć ta oponę na warsztat i ją obejrzeć, a nie z góry założyć że źle dobrana mieszanka i klient musi dokupić kolejny komplet, żenujące.
Mam nadzieje ze maxsporty rb5 sie tak nie rozklejają bo właśnie zakupiłem parę w średniej mieszance.M - Pon 26 Wrz, 2011 U Sebastiana były w "mint kondiszyn" w trakcie ułęża - ja się nimi jaram Janusz - Pon 26 Wrz, 2011
Kamill napisał/a:
Sprzedawca powinien przynajmniej wziąć ta oponę na warsztat i ją obejrzeć, a nie z góry założyć że źle dobrana mieszanka i klient musi dokupić kolejny komplet, żenujące.
Żenujący to jest ten koleś od tych profili.. sory ale gość ma jakieś problemy z percepcją, (był tu na forum)kamil - Pon 26 Wrz, 2011 Kamill, ja jestem zainteresowany RB5 na średniej mieszance - prosze zdaj relacje jak z ich jakością/ stanem, bo za nim kupie to może jednak posłucham się STF'a i wezmę RB5 w twardej mieszance.Kamill - Pon 26 Wrz, 2011
kamil napisał/a:
Kamill, ja jestem zainteresowany RB5 na średniej mieszance - prosze zdaj relacje jak z ich jakością/ stanem, bo za nim kupie to może jednak posłucham się STF'a i wezmę RB5 w twardej mieszance.
Spoko, jak juz będę mieć gotowe auto to się podzielę wrażeniami, jak jeździłem ze znajomym e36 na średniej rb5 16" to miałem wrażenie ze kleją bdb, ale na mokrym asfalcie poleciały nagle jak na lodzie (były zimne) no i w hooj głośne, myślałem że tramwaj koło nas jedzie Kenet - Pon 26 Wrz, 2011 Faak słaba opcja bo miałem jutro jechać po te profile do Marek, ale widzę że trzeba się narazie wstrzymać. Skoro na jakimś krótkim autodromie w Seacie Ibiza opony spływały w połowie próby, to ja zapoznania na Ułęży na tym nie przejadę M - Pon 26 Wrz, 2011 Moze oni robia tylko repliki slickow.qbica - Pon 26 Wrz, 2011 szybkie pytanie, wie ktos ile waży maxsport RB5 w rozmiarze 185/60R14?GeKo - Wto 27 Wrz, 2011 Z tymi Profilami mimo ze gość swoimi wypowiedziami męczy, to jednak ma trochę racji. Na takie tory jak Radom czy wyrazów gdzie opona cały czas prcuje tylko TWARDA mieszanka, inaczej mega szybko się przegrzeje.
Druga sprawa, jak ktoś tam przyrównuje tą oponę do BFG N20, no z czym do ludzi to dwa różne światy, i jeszcze zdziwiony że nowy [profil nie klei tak jak podjechany Michelin/BFG.
Gość akurat pisał że to nie ich target klientow. Ktoś kogo stać na BFG nie kupi nawet Pirelli bo nawet miedzy nimi jest różnica, na korzyść BFG
Natomiast to że opowiada że wyścigowy slik Michelina ma miękką ściankę, to chyba mu coś na głowę upadło. Może ma miękką ściankę względem rajdowego slicka, ale na pewno nie jest miękka, żadne R888, Advany czy inne rzeczy nie dorównują precyzji prowadzenia na takim slicku.wasq - Wto 27 Wrz, 2011 ta tylko tam gosc w ibizie 150KM rozwalil opone przegrzal na jednymu kolku na torze kartingowym czas przejazdu kolo 60 sekund to chyba za szybko poplynela