kubas - Pią 16 Wrz, 2011 Ja bym wrzucił r888 na przód.faldzip - Pią 16 Wrz, 2011 no wlasnie tak tez pomyslalem, bo maja sztywniejsze boki (co czuc w reku) i pewnie nie beda tak plywac, a skoro kleja lepiej to sprawa przesadzona - ida na przodno name - Pią 16 Wrz, 2011 Nie potniesz ich tam na kamieniach ?faldzip - Pią 16 Wrz, 2011 tam nie ma kamieni na torze jest wiekszosc asfaltu, szuter (a raczej taka ziemia) to jest na dwoch prostych a na joker lapie jest beton - no tam jest troche wyryp ale bez tragedii. Jakies zimowki Barum Polaris na lajcie przezyly z 10 okrazen.Jakarti - Pią 16 Wrz, 2011
Bart napisał/a:
nie
papuga.
poza tym zapominasz o kropce..
faldzip napisał/a:
przezyly z 10 okrazen.
az dziesięć? faldzip - Pią 16 Wrz, 2011 tak, potem jedna sie odkleila od felgi i powietrze zeszlo
A na kamienie to mam szutrowki, ktore nawet napompowane proznia prawie sie nie zginaja no name - Pią 16 Wrz, 2011
faldzip napisał/a:
tam nie ma kamieni na torze jest wiekszosc asfaltu
Minęło trochę czasu jak tam byłem ale wtedy były i to sporo,
nie wspomnę już o odcinku na giełdzie gdzie kolega rozciął oponęfaldzip - Wto 20 Wrz, 2011 Odnioslem wrazenie, ze jednak tyl na markgumach S2 troche lepiej kleil niz przod na R888 - na najwolniejszym i najbardziej sliskim (jakis z dupy asfalt tam jest) zakrecie nr 3 caly czas przod wyjezdzal, mimo usilnych staran bez recznego prawie nie dalo sie rzucic tylem... Choc niezerowy wplyw moglo tu miec wieksze zuzycie R888 i to, ze nie byly najmlodsze. Na "dotyk" sa twardsze niz markgum S2.kubas - Sob 24 Wrz, 2011
faldzip napisał/a:
Odnioslem wrazenie, ze jednak tyl na markgumach S2 troche lepiej kleil niz przod na R888 - na najwolniejszym i najbardziej sliskim (jakis z dupy asfalt tam jest) zakrecie nr 3 caly czas przod wyjezdzal, mimo usilnych staran bez recznego prawie nie dalo sie rzucic tylem... Choc niezerowy wplyw moglo tu miec wieksze zuzycie R888 i to, ze nie byly najmlodsze. Na "dotyk" sa twardsze niz markgum S2.
Ale to nic dziwnego, to fwd, silnik z przodu itd. To że ci przód na wolnym zakręcie wypluwa to norma. Na szybkim uciekłby ci pewnie lekki tył CHRZANEK - Sob 24 Wrz, 2011 Czy ktoś obyty z tematem uświadomi mnie jaka jest gradacja opon MARKGUM S0, S1, S2, S3 ???
Im większa liczba tym twardsze ???faldzip - Sob 24 Wrz, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Im większa liczba tym twardsze ???
takfaldzip - Sob 24 Wrz, 2011
kubas napisał/a:
faldzip napisał/a:
Odnioslem wrazenie, ze jednak tyl na markgumach S2 troche lepiej kleil niz przod na R888 - na najwolniejszym i najbardziej sliskim (jakis z dupy asfalt tam jest) zakrecie nr 3 caly czas przod wyjezdzal, mimo usilnych staran bez recznego prawie nie dalo sie rzucic tylem... Choc niezerowy wplyw moglo tu miec wieksze zuzycie R888 i to, ze nie byly najmlodsze. Na "dotyk" sa twardsze niz markgum S2.
Ale to nic dziwnego, to fwd, silnik z przodu itd. To że ci przód na wolnym zakręcie wypluwa to norma. Na szybkim uciekłby ci pewnie lekki tył
no moze i tak, musze przetestowac teraz co bedzie jak zamienie przod z tylem, aczkolwiek wydaje mi sie, ze jednak te R888 troche gorzej kleja roj - Sob 24 Wrz, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Czy ktoś obyty z tematem uświadomi mnie jaka jest gradacja opon MARKGUM S0, S1, S2, S3 ???
Im większa liczba tym twardsze ???
z tego co słyszałem dwójki są najbardziej uniwersalne. Im wyższa liczba tym twardsze, na początku były tylko 1,2,3 więc te 0 to chyba są na dwa okrążenia kwalifikacyjne i do śmieci speed555 - Sob 24 Wrz, 2011
Greg napisał/a:
martin.h napisał/a:
Greg napisał/a:
Zima idzie, będę musiał kupić zimówki do 106. Jaki rozmiar będzie optymalny pod 15" felgę przy aucie o glebie ok. -35mm z przodu i z chyba dwoma ząbkami w dół na belce z tyłu?
195/50R15, 195/45R15 ? Ale to raczej nie są dobre rozmiary na zimówkę
No właśnie. 50 mam teraz ale letnie.
14" chyba nie wejdzie na hamulec 283mm.
to masz tak samo jak ja 283mm. jedyne chyba słuszne rozwiązanie (przynajmniej ja tak robie) to na zime zakładanie seryjnych hamulców z przodu i 165/65/14, na sniegu kozak:D
jakbys kupil zimowki nawet 195/45/15 i to tak bedziesz sie wieszał wszedzie w koleinach, a na 14' auto sporo wyżej stoi i to jest kolejny pluskamil - Sob 24 Wrz, 2011 dlatego ja biorę 165/65 14