To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

anjas - Czw 01 Mar, 2007

Kasa poszła, czekam na przesyłkę. Ciekawy jestem tych opon...

Zastanawiam się przy okazji jaką felgę wrzucić na lato na yarisa a jaką zostawić na zimę bo mam do wyboru:

1. oryginalną Toyoty z TS`a

2. Enzo V (dostałem w prezencie)

Obie 15 cali.
Enzo jest właściwie nowe, felga toyotowa jest już trochę przyciachana. Doradźcie mi! :)

M - Czw 01 Mar, 2007

Andrzeju jaki mas rozstaw srubek?
anjas - Czw 01 Mar, 2007

w yarku 4x100

a w pralce 4x114,3... i szkoda, bo te enzo chętnie bym wziął do pralki... ale nie pasują. Jednak darowanemu koniowi nie patrzy się pod ogon (czy jakoś tak...) ;)

M - Czw 01 Mar, 2007

Zastanawiam sie jakby do yarka pasował jakis hardcore z roty :)
anjas - Czw 01 Mar, 2007

pewnie by pasowaly... ale szkoda mi kasy na felgi, mam teraz inne plany na wydanie kasy :(
GOKART - Czw 01 Mar, 2007

Pojawiły się fajne oponki na rynku : Goodyear F1 asymetryczne
http://www.autocentrum.pl..._137037696.html
Opona konkret i część zewnętrza wygląda jak taki niby slick

pcs - Czw 01 Mar, 2007

Dariano napisał/a:
Tak w lublinie jezdzilem na F1.I tak jak napisal Gokart Na suchym lepiej trzyma T1R na mokrym F1

jesli to byly F1 to przecierz one byly makabryczne, tak sie kladly ze bardziej sie wycieraly boki niz spody ..

wiem ze mowa jest o letnich gumach, ale ja ciagle mam zimowki pirelli wintersport i powiem ze to max shit, na sniegu srednio, na suchym srednio, na mokrym makabra, auto plywa jakby w oponie wogole wzmocniej nie bylo, nie prowadzi sie ani na prostym ani na zakretach, ogolnie tragedia

Jakarti - Czw 01 Mar, 2007

GOKART napisał/a:
Goodyear F1 asymetryczne

Gokart.. ale rozmiary sie zaczynaja od 17'' :)

GOKART - Czw 01 Mar, 2007

Jakarti napisał/a:
GOKART napisał/a:
Goodyear F1 asymetryczne

Gokart.. ale rozmiary sie zaczynaja od 17'' :)

tiaaaa, widzialem, do mojego podejdą :P

Jakarti - Pią 02 Mar, 2007

na szczescie "Zwykle" F1 sa tez w normalnych rozmiarach :)
anjas - Pią 02 Mar, 2007

Widzialem dzisiaj na allegro F1 195/50/15, używane, za więcej kasy niż dałem za nowe. Sprzedwacy czasem mają fantazję... :566:
Dariano - Pią 02 Mar, 2007

pcs napisał/a:
Dariano napisał/a:
Tak w lublinie jezdzilem na F1.I tak jak napisal Gokart Na suchym lepiej trzyma T1R na mokrym F1

jesli to byly F1 to przecierz one byly makabryczne, tak sie kladly ze bardziej sie wycieraly boki niz spody ..

wiem ze mowa jest o letnich gumach, ale ja ciagle mam zimowki pirelli wintersport i powiem ze to max shit, na sniegu srednio, na suchym srednio, na mokrym makabra, auto plywa jakby w oponie wogole wzmocniej nie bylo, nie prowadzi sie ani na prostym ani na zakretach, ogolnie tragedia

Taki chyba urok F1 ki vlodarski lans fura tez latal na F1 i tez mu boki wycielo tylko mniej bo mial nizszy profil.

Jakarti - Pią 02 Mar, 2007

zobaczymy jak to bedzie u mnie.. tez bede na F1..
M - Pią 02 Mar, 2007

Moze powietrza za mało mieliście w oponach? :D
Loko - Pią 02 Mar, 2007

No wlasnie tez mi sie to nasunelo, ze za malo powietrza, f1 jako dobra opona nie powinna sie tak klasc. :)