Niemy - Nie 08 Lip, 2012 to dzisiaj jest na torze Fiata czy w Miedźnej, bo znalazłem sprzeczne info?kubek13 - Pon 09 Lip, 2012
Koto napisał/a:
Górskie wydaje mi się, że to zabawa dla miłośników konstruktorów. Można zbudowac furę i porównac, z konstrukcją innego mechanika.
Oczywiście , macie racje że wyścig sprzętowy w GSMP istnieje i z pewnością ma większy wpływ na wynik końcowy. Gdyby kasa nie grała roli, oczywiście wybrałbym rajdy. Zawsze. Ale można jeździć GSMP i cieszyć się rywalizacją pod warunkiem iż mamy do dyspozycji mocne auto , z dobrą skrzynią, na topowej oponie. Wtedy można się pościgać i z pewnością jest świetna zabawa. Ale Panowie, oglądam sobie już Sopot któryś rok z rzędu z punktu widzenia kibica i z każdym kolejnym rokiem dostrzegam co raz większe ryzyko zrobienia sobie krzywdy także w tej dyscyplinie (tak, wiem, chyba się starzeję ). Śmiem jednak twierdzić, że w GSMP można mocniej rozbić auto i zrobić sobie większą krzywdę niż na rajdzie, pomimo że trasa wydaje się być lepiej 'zabezpieczona'.. Bo primo nawet śr. prędkości są większe, a drugie primo z każdym kolejnym podjazdem pokusa staje się większa i kierowcy starają się poprawić poprzedni przejazd i wyśrubować czas, jakiś element pojechać szybciej mimo że rozum podpowiada dość . I siłą rzeczy łatwiej o przegięcie pały..was79 - Pon 09 Lip, 2012 Chrzankowy przeginał nawet na fejsie się tym chwali GeKo - Pon 09 Lip, 2012 Akurat sam Sopot to jedna z bardziej niebezpiecznych tras. Nie wiem jak teraz, ale kiedys za rondem w lesie nie było barier. Parę lat temu zginął jeden zawodnik, może by przeżył gdyby w aucie była konkretna klatka, ale drzewo weszło z prawej strony w nasłabszy punkt między kielich a słupek A. Jedyną rurą która pochłaniała uderzenie była ta na dachu.
Gdyby trasy w całości były obstawione wysokimi bandami z pewnością byłoby bezpieczniej.Bonczek - Pon 09 Lip, 2012 GeKo, a nie myślisz, że idąc w tym kierunku znajdziemy się w ślepym zaułku gdzie ten sport w ogóle przestanie być niebezpieczny przez co dla wielu stanie się czymś nudnym i nieinteresującym, nie dającym adrenaliny? W dodatku zdaje mi się, że właśnie dzięki zagrożeniom możemy polepszać swoje umiejętności.
A gdybyśmy mieli taką bezpieczną trasę, na której strach jest tylko przed uderzeniem w coś lub kosztami to chyba nie o to chodzi co? GeKo - Pon 09 Lip, 2012 Bonku nie o to mi chodzi. Zobacz na płaskie, tam cały czas pracuje się nad tym aby było bezpieczniej. co raz częściej brak żwirowych pułapek a place asfaltu na których auto ma szanse wyhamować.
W rajdach klatki są pancerne, a w wyścigach fury bardzo często to wydmuszki z zapałkami zamiast klatek, druga sprawa bariery są obowiązkowe aby móc oglądać szuflady i formuły, a zapewniam że to coś niesamowitego, jak w lesie fura przelatuje 250km/h obok ciebie.GeKo - Pon 09 Lip, 2012 faldzip - Wto 24 Lip, 2012
vert napisał/a:
Drodzy zapraszamy do Nowego Miasta nad Pilicą 25 sierpnia. Będą 2 trasy ułożone z opon. Jedna lajtowa jedna w lesie
Gryl dla wszystkich. Będzie kilka rajdówek wiec myślę ze dla widzów tez będzie ciekawie.
Zaczynamy od 9,30 do 17.
cena 250 od auta i 200 dla stałych bywalców. gryl w cenie !
DO DYSPOZYCJI BĘDZIE RÓWNIEŻ SERWIS AUTOFUKOWSKI w cenie oczywiście !
vert&norveg
polecam Anonymous - Wto 24 Lip, 2012
faldzip napisał/a:
vert napisał/a:
Drodzy zapraszamy do Nowego Miasta nad Pilicą 25 sierpnia. Będą 2 trasy ułożone z opon. Jedna lajtowa jedna w lesie
Gryl dla wszystkich. Będzie kilka rajdówek wiec myślę ze dla widzów tez będzie ciekawie.
Zaczynamy od 9,30 do 17.
cena 250 od auta i 200 dla stałych bywalców. gryl w cenie !
DO DYSPOZYCJI BĘDZIE RÓWNIEŻ SERWIS AUTOFUKOWSKI w cenie oczywiście !
vert&norveg
polecam
25 ponoć jest "Polish Moscow 500+" w NMnP wiec coś dziwnego ;]
Kenet - Nie 05 Sie, 2012 Gdzie się mogę zapisać na to nowe miasto?Kuner - Nie 05 Sie, 2012 Jedziesz i płacisz na miejscu. Nie musisz się wczesniej zapisywać.
http://www.facebook.com/p...111175122255505Kamill - Nie 05 Sie, 2012 Chyba sie skusze ..... Byłem kiedys na tej imprezie całkiem miło wspominam szczególnie to że mozna pojechac na spontanie.matt - Pon 20 Sie, 2012 to kto się ostatecznie wybiera do nmnp? matt - Czw 23 Sie, 2012 HALO!? nikt nie jedzie?? kurna taka fajna impreza...Kamill - Czw 23 Sie, 2012 Ja odpusze, pojade bliżej jesieni bo 4ry imprezy w miesiacu to juz za grubo, musze cos w domu ogarnąć