rasta - Wto 06 Wrz, 2011 Amen M - Wto 06 Wrz, 2011 Pum a jaki rozmiar zanabyłeś?pum - Wto 06 Wrz, 2011 w piątek Rasta Federale to chyba 4 raz będzie motał pum - Wto 06 Wrz, 2011 póki co żaden - w piątek mierze i jak pasuje to biorę (wyboru nie mam - jedyny dostępny w 17 czyli coś około 225/45/17)Janusz - Wto 06 Wrz, 2011
pumfkp napisał/a:
Kupowanie 2 mieszanek ma 1 wadę - nie możesz zamieniać opon osiami. Budżet mam ograniczony więc rotuje opony jak tylko mogę żeby w pełni je wykorzystać .
+1 natomiast kwestia tez jest toru... bo na takim radomiu praktycznie oramy przodem, na tył się tylko wlecze wiec nawet ni ma sie jak dogrzać, natomiast na szybsze tory na których jest prawdziwa jazda (ułeż) często w zakręcie jedzie się już na przyczepności wszystkich kół i tutaj twarda mieszanka będzie dawała rade.
przynajmniej tak mi sie wydaje, no i oczywiście trzeba zaznaczyć ze to wszystko przy założeniu o panującym upale
generalnie Maciek jak to jest coś ala rajdowy slik to bierz twarda mieszankę i się nie zastanawiaj, natomiast jak wyścigowy to można pozastanawiac sie nad średnia, bo w sumie nie upalamy nigdy długo pod rzad.pum - Wto 06 Wrz, 2011
Janusz napisał/a:
generalnie Maciek jak to jest coś ala rajdowy slik to bierz twarda mieszankę i się nie zastanawiaj, natomiast jak wyścigowy to można pozastanawiac sie nad średnia, bo w sumie nie upalamy nigdy długo pod rzad.
i tu dałeś mi zagwózdę... obawiam się nawet w czasie "prawdziwej jazdy" tył będę dogrzewał przez 3 kółka.Janusz - Wto 06 Wrz, 2011
Cytat:
i tu dałeś mi zagwózdę... obawiam się nawet w czasie "prawdziwej jazdy" tył będę dogrzewał przez 3 kółka.
ale mi chodziło o to, ze rajdowa twarda, jest miększa od wyścigowej twardej
zresztą z całego forum to chyba rasta zjechał najwięcej kompletów slicka na torze was79 - Wto 06 Wrz, 2011 A z tymi XR-01 ma ktoś jakieś doświadczenia?M - Wto 06 Wrz, 2011 Ja może i bym miał ale 185 w 15 to jest zdecydowanie za wąsko a oni nic innego nie robią i nie będą was79 - Wto 06 Wrz, 2011 no, nie wiem dlaczego nie robią 195/50/15 M - Czw 08 Wrz, 2011 Pytanie do eskpertów:
jaki jest temperaturowy zakres pracy slicka wyścigowego?
Googluje ale nic nie znalazlem.kamil - Czw 08 Wrz, 2011 Właśnie doczytałem , ze na Maxsportach w czasie testów temp. opony osiągneła 167 stopni.
Fajnie, ze robią mój rozmiar 185/55 R14 - czyli co mówicie, ze najlepiej iść w średnią mieszankę ?Janusz - Czw 08 Wrz, 2011
kamil napisał/a:
czyli co mówicie, ze najlepiej iść w średnią mieszankę ?
na tor bym szedł w twardą qbus - Czw 08 Wrz, 2011 Zależy gdzie zamierzasz jeździć, jak długa ma być pętla itp.
Ja generalnie poszedł bym przód średni - tył miękki, w razie czego miekkie otwieramy na wode i mamy całkiem niezle spisująca się deszczówke M - Czw 08 Wrz, 2011 Pętla ma ok 5km