pum - Wto 06 Wrz, 2011 ścianka podobno jest mega twarda. ja w piątek przymierzam u Rasty jak rozmiar mi pasuje i kupuje. zobaczymy - jak okażą się kiepskie to wrócę do federala.GeKo - Wto 06 Wrz, 2011 Kenet, lepiej żeby się kładła niż jeździć na wąskim kawałku opony.Kenet - Wto 06 Wrz, 2011 Nie wiem nie znam się, ale dobrze mi się jeździło rasta - Wto 06 Wrz, 2011 MaxSport ma mega twardą ściankę, jedna z najtwardszych z jaka miałem do czynienia a już kilka oponek na montażowcy przerzuciłem.
Za dowód na to niech poświadczy fakt, że na Ułęży przeleciałem całego Real Race na MaxSporcie mając w nim zero powietrze. Oponie i feldze nic się nie stało, a fura wyglądała jakby miała lekkiego kapcia.rasta - Wto 06 Wrz, 2011
Kenet napisał/a:
Także w ramach wniosku końcowego mogę napisać, że R888 znacznie łatwiej dogrzać na tylnej osi w lekkim aucie tak żeby optymalnie kleiły. Po dogrzaniu między federalem, a r888 różnica w prowadzeniu w takim aucie jak moja Astra jest praktycznie żadna. No i Kielce to chyba najbardziej przyjazny dla opon tor w PL bo zużycia na ponad 20 przejazdach nie zarejestrowałem gołym okiem
To jest oczywiste, Federal ma twardszą mieszankę niż R888 oraz ma twardszą boczną ściankę o R;ki.rasta - Wto 06 Wrz, 2011
Cytat:
slicka chyba trzeba pompowac około 2.1 2.2 zeby napuchł po rozgrzaniu?
JA u siebie pompuje max 2.0 i jest gitM - Wto 06 Wrz, 2011 Piotrek a jak z przyczepnością w zakrętach na maxsporcie? Nie lata Ci dupa?rasta - Wto 06 Wrz, 2011 Idealnie się u mnie sprawują, oczywiście miałem okazje z latającą dupa ale finalnie okazywało się że albo ktoś mi napompował oponę próżnia (czyt. za mało powietrza było) Albo tak jak ostatnio miałem kompletnie rozjechaną geometrię/zbieżność. Jak wszystko jest oki klei jak złe, jedyna wada, że dość ciężka jest ta opona.M - Wto 06 Wrz, 2011 Spoko, dzięki za praktyczne informacje - nie mogę nic doczytać jeśli chodzi o opinie w necie.rasta - Wto 06 Wrz, 2011 NA tył bym brał średnią mieszankę, a na przód ciężko stwierdzić średnia albo twarda.M - Wto 06 Wrz, 2011 Pewnie tak, czytałem że twarda mieszanka avona = r888Janusz - Wto 06 Wrz, 2011 jak na tor, to ogólnie z tego co słyszałem to nawet twarda rajdowa mieszanka jest za miękka Wiec na przód się nawet nie zastanawiaj tylko bierz twarda jeśli już, wszystkie inne Ci spłyną, ale pamietaj MEDIA z tyłu !!
( tak na serio to na tył średnia powinna być ok) pum - Wto 06 Wrz, 2011 M ja biorę średnią (na obie osie) - z tego co gadałem z typem co jeździł na Profilach (twardych) to opcja była taka że opona długo się dogrzewała a potem szybko płynęła. W wypadku średniej mieszanki tak nie było.
Ogólnie na moje to cena jest taka, że warto przetestować.Janusz - Wto 06 Wrz, 2011 żeby nie było ja się huk znam bo zawsze na śmieciach jeżdżę, ale tka mi mówił koleś od którego kiedyś kupowełm sliki... (ten od dwóch wyścigowych clio RS)pum - Wto 06 Wrz, 2011 Kupowanie 2 mieszanek ma 1 wadę - nie możesz zamieniać opon osiami. Budżet mam ograniczony więc rotuje opony jak tylko mogę żeby w pełni je wykorzystać .