To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Yarko - Czw 07 Lip, 2011

zjechane ewidentnie w zakrzowskim stylu, bieżnika nie stwierdzono
EmerytRs2 - Czw 07 Lip, 2011

dobra opona do ćwiczenia hamowania/procedury startu :D
roj - Czw 07 Lip, 2011

to niech bierze Emeryt :faja:
kupi jeszcze kilka kompletów to już będzie mógł ze swoich opon układać fajne próby na parkignach :jupi:

Janusz - Czw 07 Lip, 2011

eeee, eeee... moment moment... ja tu jestem od brania takich starych opon :P Yarko dawaj fote jaką :D
Stf - Czw 07 Lip, 2011

czy ktoś może bezsprzecznie potwierdzić czy opony 195/50/15 będą/nie będą ocierać w saxo vts przy seryjnym zawieszeniu ?
pum - Czw 07 Lip, 2011

Stf ty masz zakaz jazdy na slicku coby nie niszczyć morale innych "ścigantów" :devil:
kubas - Czw 07 Lip, 2011

Stf napisał/a:
czy ktoś może bezsprzecznie potwierdzić czy opony 195/50/15 będą/nie będą ocierać w saxo vts przy seryjnym zawieszeniu ?

bezsprzecznie nie ale na 90% przy seryjnym zawieszeniu nie będą obcierać, tymbardziej jak wyjmiesz tylna kanapę :)

roj - Czw 07 Lip, 2011

właśnie widziałem tłarega na oponach kierunkowych asymetrycznych.
była już dyskusja na ten temat i jak na mój gust to on miał 4 lewe założone bo "jodełka" w lewych była skierowana tak jak we wszystkich kierunkowych (t1r, rainsport2 etc.) a z prawej odwrotnie o_O
na szybko na oponeo czy czymś nie widziałem żeby były prawe i lewe ale ewidentnie po założeniu wszystkich takich samych samochód nie ma symetrycznych opon lewa/prawa.
to tak ma być czy o co cho?

znalazłem jeszcze taki nic mi nie wyjaśniający obrazek :wall:

EmerytRs2 - Czw 07 Lip, 2011

zobacz na bark opony wszystko jest ok

Barejka - Czw 07 Lip, 2011

ziom ostatnio sie przyjrzalem moim paradom i wyglada to mniej wiecej tak, ale tak ma byc!!

faldzip - Czw 07 Lip, 2011

Stf napisał/a:

u mnie nie obcieraly - wysokosc belki mam seryjna a z przodu sprezyny seria, tylko amorki szutrowe PS, ale to chyba nic nie zmienia (jesli chodzi o wysokosc).

Barejka - Czw 04 Sie, 2011

czy r888 produkuja jeszcze w rozmiarze 195/50/15 czy przerzucili sie na 195/55/15?
wasq - Czw 04 Sie, 2011

robia i takie i takie
PiTT - Sob 06 Sie, 2011

http://allegro.pl/marango...1675487020.html
trochę dziwny opis

"Nie pływa jak R888 po 3-4 okrążeniach(dla aut o dużej mocy i momencie),"
"Na brudnym betonie mają minimalnie gorszą przyczepność niż R1R (deszczowy Semi Slick), ale za to wolniej się zużywają"

czy faktycznie r888 zaczyna pływać po kilku kółkach? pytanie jakich kółkach :)
R1R ma Jaka i z tego co pisał to na mokrym słabo to klei... więc czy można ją nazwać deszczowym semi slickiem?

podsumowując, opona idealna, wstępnie rezerwuję wszystkie :rotfl:

tu fajny komplecik jest
http://allegro.pl/yokoham...1753795493.html
szkoda tylko że z 2004r.

Młody Papież - Nie 07 Sie, 2011

Zwykłe Zeta Linea są za bardzo przeciętne; na suchym jak i na mokrym
Pewnie ten Sport Semi Slick też nie będzie zachwycał

Wydaje mi się że yoko a539 największą zaletą są dziwne rozmiary, poza tym twarda twarda twarda