olek - Pon 21 Maj, 2012 http://bakiewicz.info/blog/ - michal na blogu jeszcze nic o tym nie wspomnial.jarek-malopolska - Wto 22 Maj, 2012 hmm cos powinienem miec, na pewno jak zwoza auto na lewecie na dół ale poza tym tez cos poszukam Tomcat - Wto 22 Maj, 2012
jarek-malopolska napisał/a:
hmm cos powinienem miec, na pewno jak zwoza auto na lewecie na dół ale poza tym tez cos poszukam
Jarku, tez milo bylo poznac, a jeszcze milej bedzie mi zobaczyc jakiej zdjecie mojego pascia, bo w wiekszosci galerii oczywiscie same Lancery Marek23 - Wto 22 Maj, 2012 Tomcat,startowałeś? Jak poszło? Mi to nie pasuje w wyscigach,że tam nie ma szans z mała mocą na wynik. W rajdach jednak już się da coś poczarowaćKoto - Wto 22 Maj, 2012
Marek23 - Wto 22 Maj, 2012 O kurde, Tomcat, mam nadzieję,że auto nie dostało bardzo. Przy dużej prędkości to było... Dobrze,że Ty cały.Tomcat - Wto 22 Maj, 2012 Na szczescie nic takiego sie nie stalo, ale moglem tam rownie dobrze zburzyc fure na amen. Wymienie lampe, kierunek, pare razy mlotkiem tu i tam i gotowe Generalnie odjechalem stamtad samodzielnie i ukonczylem wyscig. Co ciekawe po tej przygodzie zlapal mnie mega stres przed kolejnym startem i moze to zabrzmi smiesznie, ale siadlem sobie w ciszy na boku, odtworzylem w glowe trase pare razy, ten konkretny zakret ladnych klikanascie razy, chwila skupienia, paciorek i prosba do Bozi (nie zartuje)... No i poprawilem czas w stosunku do najlepszego z soboty o 2,6 sekundy
Ogolnie mega fajna impreza, Jarek wszystko bardzo trafnie opisal. Predkosi osiagane przeze mnie w praktycznie seryjnym aucie, przez wiekszosc czasu byly w przedziale 110-160, raz tylko zbijalem do dwojki Gdybym mial 13/64 kupe trasy przejezdzalbym na piatce
Marek jesli chodzi o Twoja klase, kolega Cwieczek z seryjnym motorem zajal 3 miejsce w niedziele, takze jesli tylko Twoje auto miesci sie w N grupie, to mozesz walczyc. Bardziej bedzie Ci przeszkadzala B6 ktora na gory jest w pizdziec za miekka. Gdybym mial jakas twardsza i nizsza sprezyne nic Eibach to moze byloby w miare, ale generalnie bez gwintu i full slicka niektore zakrety przechodzilem na slowo honoru, gdzie 106 na gwincie i wyscigowym Avonie przejezdzalo jak po torach... No ale jechac sie dalo, dotarlem do konca, z czasow nawet jestem zadowolony. Polecam - Zaneta Kaleta Marek23 - Wto 22 Maj, 2012 To gratki, fajnie,że jeździsz.
Moje auto jak najbardziej nkowe, z resztą co też można A-grupowego w clio zrobić
Natomiast wolę rajdy, a jeżdzić to i to niestety nie na moją kieszeń. Tak czy owak, powodzenia w nastepnych startach.Anonymous - Wto 22 Maj, 2012 Tomcat, srogo sie to zapowiadało bo prędkośc była gruba.Masz zamiar dalej jezdzic w górskich???
Ja z rodzinka lubie jezdzic na ogladare na górskie,bo wszystko jest kompaktowo w jednym miejscu.Podchodzimy do tego piknikowo-grilek,blanty itd,spanko w namiocie na jakiejs polanie czy parkingu tez ma urok.Do tego mozna zobaczyc naprawde gróbe fury,polecam czechy albo słowacje-prędkosci z jakimi "formuły" pokonują zakrety to jest cos kosmicznegoKarQ - Wto 22 Maj, 2012
rabarbar napisał/a:
blanty
Tomcat - Śro 23 Maj, 2012
rabarbar napisał/a:
Tomcat, srogo sie to zapowiadało bo prędkośc była gruba.Masz zamiar dalej jezdzic w górskich???
Ja z rodzinka lubie jezdzic na ogladare na górskie,bo wszystko jest kompaktowo w jednym miejscu.Podchodzimy do tego piknikowo-grilek,blanty itd,spanko w namiocie na jakiejs polanie czy parkingu tez ma urok.Do tego mozna zobaczyc naprawde gróbe fury,polecam czechy albo słowacje-prędkosci z jakimi "formuły" pokonują zakrety to jest cos kosmicznego
Atmosfera jest na prawde super, tak piknikowo z dużą domieszką procentów, szczególnie wśród mechaników i widzów, którzy potem jeszcze bardziej entuzjastycznie machają na trasie
Jeździć mam zamiar dalej, ale oczywiście jest to wszystko zależne od kasy. Zresztą jak zawsze w tym sporcie. Niestety wysypał mi się sponsor zaraz przed wyścigiem i obecnie jestem w dupie, a organizować się trzeba dalej.jarek-malopolska - Śro 23 Maj, 2012 Miejsce w którym Paweł wyleciał faktycznie chyba jedno z najbardziej zdradliwych na całej trasie, a tak jak Marek pisze wszystko to sie dobrze skończło, patrzac na predkosc i porównujac to chocby z tym jak wygladały inne przygody w tym miejscu:
http://www.youtube.com/watch?v=kF20y_ksubc
Cartoon napisał/a:
Masz jakieś zdjęcia białego swifta Michała Bąkiewicza?
Tomcat napisał/a:
Jarku, tez milo bylo poznac, a jeszcze milej bedzie mi zobaczyc jakiej zdjecie mojego pascia, bo w wiekszosci galerii oczywiscie same Lancery
Cartoon - Śro 23 Maj, 2012 Dzięki!
Znalazłem w sieci jeszcze...
speed555 - Śro 23 Maj, 2012
Marek23 napisał/a:
Tomcat,startowałeś? Jak poszło? Mi to nie pasuje w wyscigach,że tam nie ma szans z mała mocą na wynik. W rajdach jednak już się da coś poczarować
Też byłem w niedziele na oglądarze ale tylko chwilę.
Ćwięczek w Clio na seryjnym silniku,seryjnej skrzynii w niedziele po 1 przejezdzie po suchym był 1 w klasie N-2000. Na mokrym drugi przejazd jechal na mediach chyba bo nie mial deszczowek i stracil i spadl na 3 miejsce. Wygral Piotrek Oleksyk ode mnie z klubu tez na seryjnym silniku ale na kłówce za 30k pln, ohlinsie i deszczowkach. Tak wiec Radek Cwieczek dal przyklad ze seryjnym autem mozna walczyc w ence. I w klasie mieli minimalne roznice czasowe wiec jest walka.Marek23 - Śro 23 Maj, 2012
Cytat:
Ćwięczek w Clio na seryjnym silniku,seryjnej skrzynii w niedziele po 1 przejezdzie po suchym był 1 w klasie N-2000. Na mokrym drugi przejazd jechal na mediach chyba bo nie mial deszczowek i stracil i spadl na 3 miejsce. Wygral Piotrek Oleksyk ode mnie z klubu tez na seryjnym silniku ale na kłówce za 30k pln, ohlinsie i deszczowkach. Tak wiec Radek Cwieczek dal przyklad ze seryjnym autem mozna walczyc w ence. I w klasie mieli minimalne roznice czasowe wiec jest walka.
w to nie wątpię. Ale na konkretnym oesie szybki drajwer w clio(nie ja żeby nie było) z kłowką,itd klepie połowę tych kolesi(ze stawki GSMP) z lancków i subaru. Bardziej o to mi chodziło.