W tym roku frekwencja widze będzie dobra:)Przem_106 - Wto 15 Maj, 2012 Lista swietna, az chce się brac w tym udział. W gorach jest fajne to, ze przepisy stoj± w miejscu i nie generuj± dziwacznych kosztow typu co rok trzeba cos dokupic lub zmienic. Typu, system gasniczy i chore przedłuzanie, hansy, nowe kaski, pasy, jakies głupawe GPS-y itp. W zamian za t± kasę mozna całkiem fajnie dozbrajac auto.
BTW, czy Łukasz Kalicki ma juz gotore auto? Widziałem, ze w D±bnie mimo zapowiedzi nie jechał.speed555 - Wto 15 Maj, 2012 Łukasz Kalicki gotowe ma auto, jechał w Dębnie jako "zerówka".
Ale nie wiem jakie ma plany co do startów.
Przem_106 - Wto 15 Maj, 2012 OOO widzisz, projekt ukonczony i widze, ze całkiem na bogato. Wlot na dahu, fiu fiu qbus - ¦ro 16 Maj, 2012 Hans w gsmp od 2013 tak btw. w tym roku ostatni raz mozna podbijac system gasniczy u strazaka, zarowno w rpp jak i gsmp. Jak dla mnie gory sa mega nudne, choc sam z checia gsmp limanowa bym pojechal.Tomcat - ¦ro 16 Maj, 2012
qbus napisał/a:
Hans w gsmp od 2013 tak btw. w tym roku ostatni raz mozna podbijac system gasniczy u strazaka, zarowno w rpp jak i gsmp. Jak dla mnie gory sa mega nudne, choc sam z checia gsmp limanowa bym pojechal.
Tylko ze koszty porownywalne z RD3L, a predkosci osiaganych w gorach nawet nie ma co porownywac... No nic, trzymajcie kciuki, jakby ktos byl na ogladarze to zapraszam na serwis na kielbe qbus - ¦ro 16 Maj, 2012 Nudne z punktu widzenia kibica, km na ostro jak w rd3l tylko ze na 2 dni rozbite. Koszta, no to juz zalezy gdzie jedziesz powodzenia.GeKo - ¦ro 16 Maj, 2012
Tomcat napisał/a:
a predkosci osiaganych w gorach nawet nie ma co porownywac...
Zależy od OSu, na Gliwicach latało się w okolicach 170km/h, a jakby szykan nie było to pewnie i pod 190km/hMarek23 - Czw 17 Maj, 2012
Tomcat napisał/a:
Tylko ze koszty porownywalne z RD3L, a predkosci osiaganych w gorach nawet nie ma co porownywac...
Ja w Mikołowie na 3L parę razy wbijałem 4ke, a na serii skrzyni 3 jest do 150... Osey na 3rd s± takie same jak wszędzie, tylko krótsze i tyle.jarek-malopolska - Pon 21 Maj, 2012 GSMP KORCZYNA zaliczone !!
Pierwsze wspomnienie minionego weekendu to poparzona skóra (grzało niemiłosiernie do końca pierwszego podjazdu wyscigowego w niedziele). Po drugie mega fajna atmosfera! wszystko w jednym miejscu, w nieduzych odległosciach od siebie. Co do nudnosci wogole sie nie zgodze.. O ile trasa np. w Załużu jest mega nudna- dłuuuuuuga prosta + same nawroty, to tu na prawde stajac na ogladarze kazdy mogł znalezc cos dla siebie, mega szybkie partie, nawroty, szczyty, trasa bardzo zróznicowana o czym moga swiaczyć dzwony nie tylko typowo wyscigowe (auta na barierze) ale i bardziej rajdowe jak dachy czy rowy Dodatkowym atutem jak dla mnie jest mega zróznicowana lista, od aut prawie seryjnych po potwory ograniczone tylko budzetem
Porównujac np. Elmot do Korczyny :
Majac do zobaczenia na odcinku przez cały dzień, kilka S2000, kilka N-ek/R-ek, kilkanascie osiek a pozniej czekanie 3 godz na przejad odcinka w nastepnej petli, jesli chce nam sie gonic za zawodnikami to moze zobaczymy wiecej przejadów-jesli zostawiamy auto przy trasie, piwkujemy to widzimy 2 odcinki za cały dzień... W GSMP mamy +80 aut (w Korczynie jechały tez zabytki), trasa przejezdzana 5-cio krotnie (zapoznawczy, 2 treningowe, 2 wyscigowe) i bardzo zróznicowane auta, tak jak wyzej od serii po mega szybki fury-i nie chodzi mi tylko o klase OPEN: EVO, SUBARU, AUDI QUATTRO, LOTUS, etc ale i nizsze klasy: grube seje, 106 Marcina Kózki, rozdmuchane Clio i wiele, wiele innych. Ja w sumie "wychowałem sie" na rajdach i jezdze na nie od poand 20 lat, zawsze rajdy to było to i tez ciezko to porównywac z wyscigami ale Korczyna na prawde zaskoczyła mnie na plus Patrzac na to co sie dzieje teraz w rajdach, jaka jest atmosfera, obsada to pod tym wzgłedem GSMP wychodz± na plus. Ja tu nie chce oceniać czy ciekawsze sa rajdy czy wyscigi tylko podrzuić komus ze jesli do tej pory nie był na GSMP a nie musi przejezdzać specjalnie na nie całej polski to warto sie wybrac i ogladnać, jest na co popatrzeć.
Miło było poznać blizej Pawła /tomcata/ Jak na jedno z bardziej seryjnych aut w stawce to wyniki na prawde dobre i wizulanie fajna jazda Mam nadzieje ze lampa juz na miejscu qbica - Pon 21 Maj, 2012 ja czekam na Limanow± bo mam najbliżej jarek-malopolska - Pon 21 Maj, 2012 Wbrew pozorom nastepne dwie eliminacje GSMP tez nie sa daleko.. przynajmniej ode mnie Cartoon - Pon 21 Maj, 2012 Masz jakie¶ zdjęcia białego swifta Michała B±kiewicza?jarek-malopolska - Pon 21 Maj, 2012 czy to ten swift który skończył na barierze? Oklejenie platinum? Cartoon - Pon 21 Maj, 2012 tak to ten- drugi start znajomego w gsmp...