uniroyal rainexpert... katalogowo może nie zachwyca, ale potrafi zaskoczyć na ulicy niejeden samochód z lepszymi oponami
no miałem w roverze 200 i bylo ok ale w clio jakoś wyjątkowo słabo się spisują.
rainport2 - faktycznie, miękka ścianka opór przy 195/50 r15 (może np. przy 225/35 r17 jest to mniejszy problem )
ale jednak do normalnej jazdy na codzień gdzie trzeba się liczyć z takimi dniami jak dziś chyba lepiej mieć rainsport2 gdzie wkurza Cię miękka ścianka na suchym i zamiast przelecież zakręt 110 przejedziesz 90 i opona trochę bardziej się zużyje ale w takie dni jak dziś nie musisz jechać 40 żeby było bezpiecznie..
Ciekawe, że Yarko i Emeryt mówią, że r1r naprawdę dobrze dają radę na mokrym Jakarti, może faktycznie złe ciśnienie albo.. masz już 2mm mniej bieżnika i to jest właśnie ta różnica?
Yarko napisał/a:
jakie wartości ?
dodatnie.. prurzniom tylko śliki Marek23 - Śro 06 Lip, 2011 R1R na deszczu bardzo dobrze mi się sprawdzały. Nie wiem Jaka, coś musi być nie tak.Jakarti - Śro 06 Lip, 2011 nie wiem jakie
sprawdze przed podroza do zakopka w piątek.
widocznie wkładka kierowca nie ma jaj ze stali Marek Marek23 - Śro 06 Lip, 2011
Jakarti napisał/a:
widocznie wkładka kierowca nie ma jaj ze stali Marek
Wogóle nie o to mi chodziło. Pojedź na jakiś plac jak będzie mokro i ponaginaj trochę, może błędnie odczytujesz sygnały od opony. Nie wiem ziom, na pewno opona jest dobra na deszczu.kaziu1985pn - Śro 06 Lip, 2011 a ma ktoś porównanie rainsport 2 vs t1r ??EmerytRs2 - Śro 06 Lip, 2011 Jakarti, nic ci sie nie wydaje...
wpadłem dziś w poślizg... aquaplaning jest w choooyy na stojącej wodzieVlodarsky - Śro 06 Lip, 2011 ja jeżdżę na Michelin AGILIS 81 215/70/15
I NIE WIEM CO TO AQUAPLANING !!!
czasem tylko łapie poślizgi na stojącej wodzie Jakarti - Śro 06 Lip, 2011
Marek23 napisał/a:
Pojedź na jakiś plac jak będzie mokro i ponaginaj trochę, może błędnie odczytujesz sygnały od opony. Nie wiem ziom, na pewno opona jest dobra na deszczu.
no wlasnie do pelnej oceny brakuje mi takiego testu.
Cytat:
czasem tylko łapie poślizgi na stojącej wodzie
martw sie zeby Ci co innego stało
EmerytRs2 napisał/a:
Jakarti, nic ci sie nie wydaje...
wpadłem dziś w poślizg... aquaplaning jest w choooyy na stojącej wodzie
ale jestes caly i zdrowy wiec nic strasznego EmerytRs2 - Śro 06 Lip, 2011 sorry, but I don't understand You
(przepraszam, ale ni choyya nie rozumiem Cię , he he )
R1R na deszczu bardzo dobrze mi się sprawdzały. Nie wiem Jaka, coś musi być nie tak.
Na deszczu, ale nie na wodzie.
Każdy widział jakie nacięcia ma R1R, na bank nie jest w stanie odprowadzić więcej wody niż Continental. Co z tego, że mieszanka jest miękka, pozatym do jazdy po kałuzach najlepszy jest poduszkowiec Yarko - Śro 06 Lip, 2011 jeździłem na wodzie, na mokrym syfie i opona nie zaskakiwała, można było łatwo ją wyczuć, trzyma znacznie lepiej od conti premium contact, więc jestem trochę ździwiony, szczególnie że R1R to opona kierunkowa, natomiast od kilku osób już słyszałem że sport contacty to bardzo dobre opony, więc po prostu w tych warunkach mogą być lepsze od R1RJakarti - Śro 06 Lip, 2011
Yarko napisał/a:
od kilku osób już słyszałem że sport contacty to bardzo dobre opony, więc po prostu w tych warunkach mogą być lepsze od R1R
otóz to.
martin.h napisał/a:
Każdy widział jakie nacięcia ma R1R, na bank nie jest w stanie odprowadzić więcej wody niż Continental
Rysiu?
przecież napisałem coś zupelnie odwrotnego. mówię, że Conti odbierało więcej wody niz R1R. (moim zdaniem) więc nie pisz nic na siłe
jest to tylko moje zdanie.
na conti napinałem w deszczu do poznania 150 i nie bylo problemu. tutaj kaluza przy 80 robi roznice