To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

EmerytRs2 - Czw 09 Cze, 2011

z tym że brzuch im tak rośnie, że fujarki nie widać
MoRToN - Pią 10 Cze, 2011

wasq napisał/a:
Yarko napisał/a:
Cytat:
komu top mówisz sam jeżdze na śmietniku :P ale dlatego ze nie mam innych dobrych opon :P

dlatego, że wolisz pojechać na wakacje, a nie solidarnie z kolegami pakować kase we fure :rotfl:

e tam wakacje niektórzy wola kpl opon przepic w weekend "na miescie"

chlają na mieście, bogole je.bane !

Anonymous - Wto 14 Cze, 2011

zna ktoś porównanie ,jak ma się opona Maxsport Rb5 do R888?
wasq - Wto 14 Cze, 2011

r888 to nie jest nalewka a maxsport tak :D

zalezy do czego ma byc ta opona

bizon - Wto 14 Cze, 2011

wasq napisał/a:

zalezy do czego ma byc ta opona

obstawiam, ze do auta ;D

Jakarti - Śro 06 Lip, 2011

Toyo R1R

Pany..
to co się dzieje z przyczepnością na pasach i kałuży nie jest dobre.
opona jest super na suchym i moze na wilgotnym - tego nie wiem. na dużym deszczu cos jest nie tak jak byc powinno albo jestem koniem :)

zefir - Śro 06 Lip, 2011

na mokrych pasach wiekszosc opon sie wysypie :)
Yarko - Śro 06 Lip, 2011

Jakarti napisał/a:
na dużym deszczu cos jest nie tak jak byc powinno albo jestem koniem :)

przy jakich prędkościach ? piszesz o zachowaniu przy hamowaniu ? zmianach kierunku jazdy ? przyspieszaniu ? sprawdzałeś ciśnienia ?

roj - Śro 06 Lip, 2011

Yarko napisał/a:
Jakarti napisał/a:
na dużym deszczu cos jest nie tak jak byc powinno albo jestem koniem

przy jakich prędkościach ? piszesz o zachowaniu przy hamowaniu ? zmianach kierunku jazdy ? przyspieszaniu ? sprawdzałeś ciśnienia ?

właśnie, właśnie, opisz wszystko co i jak, może za wcześnie zdjąłeś koce przed wyjazdem? :faja:

a tak poważnie może do codziennej jazdy (jeśli ma być uniwerslanie i w taką pogodę, która w naszym pięknym kraju trafia się często) to lepiej deszczówki cywilne jakieś, pytanie które są najbardziej ok?
rainsport2? t1r? inne jakie?

anjas - Śro 06 Lip, 2011

roj napisał/a:
rainsport2? t1r? inne jakie?

uniroyal rainexpert... katalogowo może nie zachwyca, ale potrafi zaskoczyć na ulicy niejeden samochód z lepszymi oponami

Yarko - Śro 06 Lip, 2011

roj napisał/a:
rainsport2?

"do cywilów z klatkom na ulice" te są bardzo OK na deszcz, ale mają mega miękką ściankę, na suchym łatwo je przegrzać i szybko schodzą, nie ma idealnych opon, zawsze musisz pójść na jakiś kompromis

Yarko napisał/a:

ulicznych - max 80 :)
przy zmianie pasa na ... pasach :D poczułem jak auto po prostu sie przesunelo.. zdarzylo sie juz ze 3 razy. to samo sie dzieje przy zmianie pasa i niewielkich koleinach ale nie jest to glebokosc wody wieksza niz centymetr.. nie mowiac o kaluzy gdzie auto po prostu przelatuje góra ja na narcie.

Cytat:
na mokrych pasach wiekszosc opon sie wysypie :)

porownuje tylko do poprzednich czyli conti sport contact 3 na ktorych przejechalem 1000km w ulewie jadac do zakopanego w zeszlym roku. bez porownania.

R1R na suche mistrzostwo swiata ale na mokrym to sie zastanawiam nad tym..

Yarko - Śro 06 Lip, 2011

sprawdzałeś ciśnienia ?

miałem okazję zrobić kilkaset km w deszczu na tych oponach i byłem bardzo zadowolony

martin.h - Śro 06 Lip, 2011

A może kałuże są za głębokie ? :>

Yarko napisał/a:
sprawdzałeś ciśnienia ?

cisnienie jest okej. Rasta pomował :D

Cytat:
A może kałuże są za głębokie ? :>

w zasadzie Martin to nie interesuje mnie jakie są.. bo jest duuuuużo gorzej niż na Conti Sportach na tej samej, mokrej ulicy :)

no i mowimy o R1R , a nie T1R :)