To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

was79 - Czw 02 Cze, 2011

a co to jest warte?
http://www.oponymaxsport.eu/rally1.php

model RB5-F3

Koto - Czw 02 Cze, 2011

BladeRunner napisał/a:
Szukam czegoś na zamianę za moje codzienne Toyo CF1 (185/55/14) na coś weekendowego / track- dayowego. Wiem, że są małe ale...

Jeśli dobra drogowa opona to może Yokohama S. Drive? Mam w tym rozmiarze i zdecydowanie zadowolony jestem, trzyma przyzwoicie jak dla mnie i nie znika szybko :)

EmerytRs2 - Czw 02 Cze, 2011

yoko sroko oko, miałem paradę około miesiąc, sprzedałem.

r1r miszcz wyscik, jak przyjdzie deszcz to się dopiero zaczyna zabawa !!
fontanny na 3 m :]

Rasputin - Czw 02 Cze, 2011

Cytat:
Szukam czegoś na zamianę za moje codzienne Toyo CF1

Nie wiem po co szukasz czegoś w zamian. CF1 to bardzo dobra opona. Byłem na niej na Poznaniu, na Ułężu i obskoczyłem jeszcze pare kajtków i uważam że jest okej jak za takie pieniądze. Zarówno na suchym jak i na mokrym.
Wiadomo,jest wiele lepszych opon..ale skoro jeździsz normalnie po miescie i raz na rok planujesz upalanie to nie widzę sensu pakowania sie w inną,droższą gume.

EmerytRs2 - Śro 08 Cze, 2011

co sadzicie o akcji
zimówka 185/55/15 przy temp około 20 stopni -, ale na deszczu?

albo akcja 195/55/15 (seria 195/50/15) ale doty stare, pozatym nie najtwardsze scianki boczne, i trzebaby podniesc auto w górę o ten 1-cm

195 szerokośc od bidy wejdzie na 6 cali felge stalowa?, bo sie zastanawiam czy jeszcze tak nie zrobic ;)

Yarko - Śro 08 Cze, 2011

a czemu nie R1R ?
martin.h - Śro 08 Cze, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
co sadzicie o akcji
zimówka 185/55/15 przy temp około 20 stopni -, ale na deszczu?

Żadna zimówka nie ma takiej zdolności odprowadzania wody jak opona letnia, pozatym przy 20 stopniach ta opona całkowicie traci swoje właściwości. Równie dobrze możesz sobie owinąć felgi kapustom :]

bo mam przeczuć, ze będzie niezłe jaranie gumy na tym deszczu.
a tak smietnik opony i heja bokiem :D

Janusz - Śro 08 Cze, 2011

:wall: :wall: :wall: :wall:

emeryt litosci, na mokrym nie zużyjesz opon.... szkoda nerwów na jazdę na jakichś śmietnikach po mokrym jak masz r1r i slicka... bierz obydwa komplety i jakby się przejaśniło to sobie przerzucisz :)
na mokrym opony się nie zużywają prawie wcale

Yarko - Śro 08 Cze, 2011

Januszek dobrze pisze :) w sumie jakby nie patrzeć to Fabian ma teraz mistrz zestaw

w sumie :rotfl:
wasq - Śro 08 Cze, 2011

Janusz napisał/a:
:wall: :wall: :wall: :wall:

emeryt litosci, na mokrym nie zużyjesz opon.... szkoda nerwów na jazdę na jakichś śmietnikach po mokrym jak masz r1r i slicka...

sie znasz prawdziwe madafakiry napinaja na smietniku opona niewazna wazne umiejetnosci :rotfl: :rotfl:

Janusz - Śro 08 Cze, 2011

Cytat:
sie znasz prawdziwe madafakiry napinaja na smietniku opona niewazna wazne umiejetnosci

komu top mówisz sam jeżdze na śmietniku :P ale dlatego ze nie mam innych dobrych opon :P

Yarko - Śro 08 Cze, 2011

Cytat:
komu top mówisz sam jeżdze na śmietniku :P ale dlatego ze nie mam innych dobrych opon :P

dlatego, że wolisz pojechać na wakacje, a nie solidarnie z kolegami pakować kase we fure :rotfl:

wasq - Śro 08 Cze, 2011

Yarko napisał/a:
Cytat:

dlatego, że wolisz pojechać na wakacje, a nie solidarnie z kolegami pakować kase we fure :rotfl:

e tam wakacje niektórzy wola kpl opon przepic w weekend "na miescie"