To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

antoś - Czw 21 Lut, 2013

M, senkju. Ja się po prostu obawiam, że ludzie są zbyt mało odpowiedzialni na takie przywileje.
Miniac - Czw 21 Lut, 2013

Kenet napisał/a:

Ja się nie zgadzam, żeby moje podatki szły na Kościół katolicki ani żaden inny. Chętnie oddam te pieniądze na chore dzieci, ale nie na zakłamanych pedofilów z wydętymi brzuchami.

Teraz czekam na czyjąś ripostę: "To nie prawda. To ciężka posługa, wiem jak to jest bo mój Tata jest księdzem... od 40lat" :]

kamil - Czw 21 Lut, 2013

:rotfl: o karwa, rozbawiło mnie :) jak ja kleru nienawidzę !
M - Czw 21 Lut, 2013

Jak ktoś zastanawia się czy poziom życia zależy od obciążeń podatkowych to powinien właśnie zobaczyć na jakim poziomie żyją proboszczowie i biskupi którzy ze wszystkiego są zwolnieni.
was79 - Pią 22 Lut, 2013

Wstrzykiwałem sobie codzienną dawkę jadu i dotarłem do istotnego tematu. Będzie wojna z Ruskimi. Szczególne warte polecenia są mapki poglądowe :rotfl: :rotfl: :rotfl:
http://niezalezna.pl/3872...iwe-scenariusze

M - Pią 22 Lut, 2013

Chcialem to przeczytac ale na caly ekran wjebala mi sie reklama vw - co za syf
was79 - Pią 22 Lut, 2013

rozumiem, że reklama, a nie vw :lol2:
M - Pią 22 Lut, 2013

Byc moze reklame opracowywal ten sam dzial co silniki :D
kamil - Pią 22 Lut, 2013

Jak można wypuszczać takie dyrdymały, przeciez to jakieś wypociny dziecka z 7 klasy po lekcji historii w katolickiej szkole i obejrzeniu filmu Red Down.

no i przemiłe komentarze "ruskie mongoły".... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: co za imbecylstwo !

Fuck, ale ktoś ma nasrane...

Rasputin - Pią 22 Lut, 2013

kamil napisał/a:
po lekcji historii w katolickiej szkole

Ziom, proszę nie pisz takich głupot bo powielasz retoryke autora tego artykułu. Co ma piernik do wiatraka? To,że nie lubisz kleru(sam też nie przepadam za nimi) i całego kościoła to nie powód by wszystkie poglądy odmienne od twoich (socjalistycznych) argumentować kościołem i religia chrześcijańską.
To bez sensu i pisząc tak stajesz się jednym z nich. Oni są zaślepieni w swej nienawiści i wszystko co złe to wina komunistów. A to tez jest bzdura.
Myślę,że jesteśmy ludzmi na poziomie i umiemy odróżnić co faktycznie ma miejsce w polityce czy gospodarce. Te u ogólnienia sa mega z dupy. Prawica - kościół - zło albo lewica - komuna - zło :wall:

P.S. A tak mi dobrze szło i ignorowałem ten temat az do dziś :lol2:

kamil - Pią 22 Lut, 2013

może mnie poniosło ciut po przeczytaniu tego artykułu. Takie porównanie akurat mi przyszło do głowy.

A co ma piernik do wiatraka ? A no to, że niestety w tego typu placówkach nie ma neutralnego przekazywania wiedzy, a interpretowaną przez właścicieli czy też status danej placówki. Jeżeli jest to placówka katolicka, to jasno w statusach jest napisane, ze wdrażane są wartości katolickie. Rodzic akceptuje to i koniec.

Oczywiście masz wybór albo świeckie placówki dydaktyczne albo katolickie. A dlaczego katolickie bo te są najczęściej spotykane, rzadko możesz spotkać inne placówki innych wyznań.

Raspu, raczej ciężko być prawicowcem i negować kler....wiesz, to trochę się kłuci ze sobą...W każdym razie rzadko spotykane.
Akurat tak się składa, ze mam lewicowe poglądy i nie znoszę kleru. Nie mylić z religią.
Religie szanuje i nie mam nic do niej.

Rasputin - Pią 22 Lut, 2013

Akurat jestem katolikiem i chodzę co niedziela do kościoła itp ale nie jest to tak jak większośc mysli,że łykam wszystko co mi w nim przedstawiają.
Strasznie mnie wkurwia,że wśród hierarchii kościelnej jest taka obłuda. Chcą ludzi pouczać a sami są nie lepsi m.in. małżeństwa księży,akty pedofilii. Zdaje sobie sprawę,że czarne owce są wszędzie ale kościól powinien z tym walczyć a nie zamiatać pod dywan. Chodziem na religie i jak bede miał dziecko to tez je chętnie puszczę. Ale zgadzam się z tobą,że to powinna byc wola rodziców i dla niezainteresowanych powinny być inne zajęcia. Tak samo z opodatkowaniem kościoła. Też jestem zdania,że powinien być to dobrowolny wybór a nie od górny nakaz dla wszystkich. Wkurwia mnie też fakt,że aby pochowac bliską ci osobe lub wziąć ślub musisz za to zapłacić!! Jest wiele jeszcze takich spraw i kościół sobie trochę podcina nogę,bo przez takie działanie (a raczej jego brak) ludzie odchodzą od kościoła. Ale kościół to nie religia a niektórzy o tym zapominają!!
Oczywiście są i mega zajebiści kapłani którzy rozumieja wiele kwestii światopoglądowych i starają się rozumiec wiernego.
Odchodząc troche od religii,może i mam prawicowe poglądy ale nie kuma tych akcji z zamachem,z zaprzedaniem się Rosji itp. Dlatego strasznie mnie denerwuje jak niektórzy u ogólniają i wrzucaj wszystko do jednego worka.

was79 - Pią 22 Lut, 2013

Ale bitą śmietanę szmaty dobrze liżą
anjas - Pią 22 Lut, 2013

Rasputin napisał/a:
Odchodząc troche od religii,może i mam prawicowe poglądy ale nie kuma tych akcji z zamachem,z zaprzedaniem się Rosji itp. Dlatego strasznie mnie denerwuje jak niektórzy u ogólniają i wrzucaj wszystko do jednego worka.

+1

dzik - Pią 22 Lut, 2013

antoś napisał/a:

4. Ty mówisz o włamaniach do domów, ja mówię o noszeniu broni przy pasku na ulicy - to mnie przeraża. W domu możesz mieć pałkę, paralizator, gazówkę, śrutówkę. Nie musisz mieć od razu pistoletu i zabijać.

Wrzuce swoje 0,03PLN do tego tematu.

Wątek 1, obrona: jak jesteś atakowany to nie wiesz w jaki sposób atak się skończy, czy na jednym liściu czy zostaniesz skopany. Obrona jest możliwa kiedy jeszcze jesteś na tyle silny by jej dokonać, przy użyciu broni również.
Jak ktoś atakuje Cię nożem to trwa to tak krótko że byłoby mało czasu na skuteczną obronę.

Co do broni, nasze prawo jest dość liberalne i można posiadać broń palną bez zezwolenia:
- czarnoprochową, jest to w pełni funkcjonalna broń która umożliwia skuteczną obronę i często ma większa moc obalającą niż współczesna

Taki nabity rewolwer trzyma mój kolega pod łóżkiem. Mieszka w samotnym domku w mało ciekawej okolicy. Posiada pozwolenie na broń ale woli się w razie czego obronić czarnoprochowcem. Jest skuteczny i nie będzie pytań dlaczego broń była gotowa do użycia.

Też posiadam, pierdolnięcie ma takie że 9 para przy nim to bąk komara.

- można posiadać bez pozwoleń broń palną współczesną, są na to sposoby. Nie będe informował jakie, ale zapewniam że skuteczne. Policja jest wściekła ale znam osobę która w taki sposób broń posiada. Co ciekawe, może mieć dowolną, nawet MG42.