To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - www.RacingShop.pl

kamil - Pią 23 Gru, 2011

Janusz, co za bzdura ;) przecież wiadomo, ze nie idę o życie jak Ty :rotfl: Na Ułężu robie 15-20 kółek tak aby wrócić o własnych siłach do domu . Ogólnie ustawiam sobie tak aby opony były na jeden sezon. Dlatego obstawiałem, ze nawet jak zjadę trochę przód to zamienię z tyłem. Ej no...kaman. podpowiedzcie bo będę musiał w razie czego na kogoś zwalić winę za zły dobór opon ;D
Janusz - Pią 23 Gru, 2011

kamil napisał/a:
Janusz, co za bzdura ;) przecież wiadomo, ze nie idę o życie jak Ty :rotfl:

spadaj :P nie jeździłeś na slicku wiec nie wiesz jak Ci będzie schodził :P

kamil - Pią 23 Gru, 2011

będzie schodził równomiernie ;) taką predykcje sobie zrobiłem ;)
No dobra to co, mam kupić na przód twardą na tył średnią ?

was79 - Pią 23 Gru, 2011

bier twardą, będziesz spokojnie wymieniał przód-tył, a że ewentualnie będziesz 0,00001s później to trudno :)
kamil - Pią 23 Gru, 2011

hheheh, to mi się podoba :)
Yarko - Pią 23 Gru, 2011

jak wygląda ta mieszanka w porównaniu do prawdziwych wyścigowych slicków ?
pytam, bo mi w clio przy 30* upale i 4km próbie, ciężko było dogrzać twarde AVON'y na Ułężu, a clio jest cięższe

kamil - Pią 23 Gru, 2011

no tam jest chyba mieszanka Avonowska
EmerytRs2 - Pią 23 Gru, 2011

ta w profilach chyba miała być :rotfl:
M - Pią 23 Gru, 2011

W profilach jest ale tam przekładają warstwy gumy powietrzem :D
Vlodarsky - Pią 23 Gru, 2011

Niestety ale każdy musi dobrać gumę pod siebie... każdy ma inny styl jazdy. W C2R2 wiem, że jedni wymieniają hamulce co jeden rajd a inni jeżdżą pół sezonu na komplecie... Nie ma jednej recepty wg mnie. Przemek jak testuje zawieszenia to kombinuje z różnymi nastawami, opcjami. Tak samo jest z oponami i z hamulcami raczej Kamilu :) Weź sobie jakieś średnie na przód i miękkie na tył. Myślę, że warto je otworzyć tylko na rantach i będzie takie raczej uniwersalne podejście. Jeśli nie mam racji proszę o poprawienie.
M - Pią 23 Gru, 2011

Vlodarsky napisał/a:
że warto je otworzyć tylko na rantach i będzie takie raczej uniwersalne podejście

Co to znaczy bo nie ogarnąłem :)
Ja pojechałem jeden ułęż na matadorach od Jacka i miałem wrażenie że nie potrafię wykorzystać ich potencjału i że lepiej było na r888 - ale może skill jeszcze za mały miałem.

EmerytRs2 - Pią 23 Gru, 2011

Tak ale Matador to nie nalewka ;)

nacięcie na rantach to średni pomysł imo, komplikuje przekładki.
Maxsporty są przecież nacięte.
ja bym na przód wyłącznie twardą w zależnosci od producenta, tył do rozważenia.

kubas - Pią 23 Gru, 2011

M napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
że warto je otworzyć tylko na rantach i będzie takie raczej uniwersalne podejście

Ja pojechałem jeden ułęż na matadorach od Jacka i miałem wrażenie że nie potrafię wykorzystać ich potencjału i że lepiej było na r888 - ale może skill jeszcze za mały miałem.

Mi tam się na r888 upala znakomicie. Na krótkie próby jest fajna bo idzie ją dość dogrzać, czego nie mogę powiedzieć o slicku michelina N20 którego też mam... r888 w upale po wielu kółkach dopiero udało mi się przegrzać że już nie kleiły fajnie. Trochę je schłodziłem i znowu było super także tego...

Yarko - Pią 23 Gru, 2011

kubas napisał/a:
M napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:

Mi tam się na r888 upala znakomicie. Na krótkie próby jest fajna bo idzie ją dość dogrzać, czego nie mogę powiedzieć o slicku michelina N20 którego też mam... r888 w upale po wielu kółkach dopiero udało mi się przegrzać że już nie kleiły fajnie. Trochę je schłodziłem i znowu było super także tego...

i kolejny raz ciężko się nie zgodzić z kubasem !
mi też na R888 jeździło się najlepiej

M - Pią 23 Gru, 2011

No własnie bo na slicku trzeba iść grubo i szybko bo inaczej nie doklei. Dobrze piszę?