jakiejś ogromnej różnicy między F1 a Toykami chyba nie będzie
moim zdaniem będzie..
opieram sie tylko na własnych odczuciach.. jeżdziłem na GSD-1 F1 i chwile na Toyo i nie czułem zeby Toyo kleiło aż tkabardzo jak good year.GOKART - Śro 28 Lut, 2007 może to zależy od konkretnego rozmiaru.. co test to inna opinia. Na suchym torze Toyki trzymają nieziemsko :549: Sam widziałem jak chłopaczek w CRX'e na tych oponach łamał prawa fizyki. Nikomu innemu nie udało się tak szybko pojechać a było wśród nich kilku na F1 -nkach ...k-mart - Śro 28 Lut, 2007
DeeS napisał/a:
k-mart,
W jakis sposob moge te opony kupic od Ciebie ?!
no jak to w jaki?
Piszesz ktora opone chcesz, przesylasz kase i jakos organizuje transport do PL BaRtO_206GT - Śro 28 Lut, 2007 to moze tak do tematu..
sam sie zastanawiam nad oponami, bo jeszcze mi chodza po głowie uniroyal rainsport Dariano - Śro 28 Lut, 2007 Jezdzilem na jednych i na drugich wiec moge sie wypowiedziec ale nie bede sie powtarzal Gokart napisal wszystko co bylo do napisania w temacie.anjas - Śro 28 Lut, 2007 zamówiłem GoodYear F1 - za komplet na baloon.pl wyszlo 831PLN (z 5% rabatem)pcs - Śro 28 Lut, 2007 Darek, a to cos na czym jezdziles rok temu w lublinie to nie byly GY F1?
Mialem f1 na jednej osi jak kupilem auto i nic szczegolnego nie moge powiedziec, jezdzilem na toyo t1s 2 sezony, w tym tor lublin i zlego slowa nie dam powiedziec, kleja sie dobrze do asfaltu a w zakretach sa rewelacyjne i moim zdaniem maja bardzo twarde scianki, utrzymywanie tory jazdy na wprost i w zakretach rewelacja i do tego sa bardzo tanie. Jakbym mial do f1 dolozyc 100zl to bym tego nie zrobil.Dariano - Śro 28 Lut, 2007 Tak w lublinie jezdzilem na F1.I tak jak napisal Gokart Na suchym lepiej trzyma T1R na mokrym F1grzech - Śro 28 Lut, 2007 a jak ma sie taki Toyo lub GY do margum N-rally ? wiem ze to nalewka, ale w koncu tylko 17% naciec i dobra guma.
[ Dodano: Sro 28 Lut, 2007 ]
tu jest link do N-rally:
http://www.opony-sportowe...?d=produkt&id=4saxorulez - Śro 28 Lut, 2007 problemem w markgumach jest twardość bocznej ścianki.. która odpowiada za kładzenei się opony w zakrętach.Marek23 - Śro 28 Lut, 2007
GOKART napisał/a:
może to zależy od konkretnego rozmiaru.. co test to inna opinia. Na suchym torze Toyki trzymają nieziemsko :549: Sam widziałem jak chłopaczek w CRX'e na tych oponach łamał prawa fizyki. Nikomu innemu nie udało się tak szybko pojechać a było wśród nich kilku na F1 -nkach ...
A na mokrym te Toyki wogóle trzymają coś? Bo nie wiem czy kupić Potenze 50, czy takie Toyki, czy może wogóle Toyo r888, ale one na deszczu chyba jak na lodzie. Ogólnie chce mieć szybką i stosunkowo uniwersalną oponę. Na tor i tak będę maił zmienniki na 15stkach. 16stka na ulice jakby jakis szybky i wściekły chciał się spróbować.Dariano - Śro 28 Lut, 2007 Na mokrym toyo trzyma w moim odczuciu sporo slabiej Od F1 Nie wiem jak ten rainsport bo nie jezdzilem na tej oponie wydaje mi sie ze na mokrym na F1ke nie ma c.h.uja w miescie.GOKART - Śro 28 Lut, 2007 Co do Potenzy to właśnie jeżdzę od około tygodnia na Bridgestonach R050A. Trzymają nieźle na suchym i mokrym pomimo że mieszanka jest dość twarda, i nie znika tak szybko jak w Goodyerach, dodatkowo mają twarde barki jak bunkier hitlera... przesiadłem się z 205 x 45 R17 Run Flatów na 215 x 45 R17 i jest tylko odrobinę bardziej komfortowo :551: Podobno miały być mięciutkie ale to opowieści dziwnej treści... jest bowiem duża różnica pomiędzy R050 a R050 asymetrycznymi własnie o wyżej wspomniane wzmocnienie bocznych scianek a jak komuś to jeszcze za mało no niech podpompuje je sobie na 4.5 bara :one:Jakarti - Czw 01 Mar, 2007
anjas napisał/a:
zamówiłem GoodYear F1 - za komplet na baloon.pl wyszlo 831PLN (z 5% rabatem)
cudownie to moje ulubione opony bede musial ze 2 na lato kupic.. to nie tak drogo.. powiedzailbym tanio
Andrzej, a w jakim rozmiarze?
[ Dodano: Czw 01 Mar, 2007 ]
dobra juz wiem.. to takie jakie mnie interesuja
co do znikania.. to troche sie zuzywaja ale da rade.. cos za cos - trzymaja naprawde dobrze.. do tego stopnia, ze jak zmienilem na zimowki to skrecilem na mokrym i dopiero po chwili auto tez skrecilo.. przyzwyczajenie robie swoje..