To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

kosmita - Wto 04 Sie, 2015

Martin, nie korzystałem z manetek xt czy xtr, ale wg mnie różnica jest jednak w mechanizmach. Różnica między podstawywymi alivio czy nawet deore a xt przy szybkim zbijaniu biegów (zjazd przechodzący w ostry podjazd) jest kosmiczna.
A w ogóle to polecam kupić fula ;D

Anonymous - Wto 04 Sie, 2015

Ja miałem Alivio i SLX i nie widziałem róznicy, działają bardzo podobnie. XT to już różnica znaczna, tutaj jest przepaść. Druga sprawa to pancerze i ich czystość oraz DynaSys tutaj linka działa 1:1, a nie jak w starszych 2:1, a to też znaczna różnica ;)

XC mam bo lubię, a poza górami nie widzę potrzeby na fulla, którego i tak chcę kupić, ale tutaj już idę w Enduro 160/160, nic innego mnie nie interesuje :]

kosmita - Wto 04 Sie, 2015

Ja tam widzę różnicę, a XT'ka mam starego.
Ja mam xc i szosę, ale i tak cały czas jeżdże na fullu, jakoś tak wygodniej :rotfl:

Anonymous - Wto 04 Sie, 2015

troche w temacie rowerów-ultra meni siekneli polske w w 86h
https://www.facebook.com/UltraMenTriathlon
Na rowerach za 4 czy 5k,jak kurwa śmieli :rotfl: ;D

PiTT - Śro 05 Sie, 2015

i w butach za kilkadziesiat zl... tak pisali, wiec z uwagi na ten fakt i w ramach solidarnosci oddaj swoje markowe laczki do biegania i wskakuj w sofixy :D
Anonymous - Śro 05 Sie, 2015

ja od jakiegos czasu nie biegam a na crossficie i z ketlami poszedłem krok dalej i ostatnio trenuje na boso
kamil - Śro 05 Sie, 2015

Rabi, na Partynicach tez nie masz czego szukać z Deore ;) Nawet baba z biedry obsmieje :)

kosmita napisał/a:
Ja tam widzę różnicę, a XT'ka mam starego.

Ale co masz z tego XT'ka? Pełna grupa?
Różnica w działaniu poszczególnych grup to zastosowana w nich technologia, która z roku na rok jest w coraz niższych grupach zw. właśnie manetek, póki co Shimano nie chce wprowadzić Multi i Instant Relase do niższych grup.
Co do kosmicznej różnicy to zrób serwis roweru, tego nie na XT i czar pryśnie ;)

kosmita napisał/a:
Ja mam xc i szosę, ale i tak cały czas jeżdże na fullu, jakoś tak wygodniej :rotfl:

Do sklepu po bułki ludzie też, jeżdżą SUVami bo wygodniej ;)

kamil, Pitt na dzielni wprowadza nowe zasady?

a tak zupelnie na powaznie- za małolata mialem rower marki ukraina,nastukalem na nim pewnie ze 5tys km,nigdy nic z nim nie robilem,trzeszczł stukal pukał ale jezdzil i tak sie zastanawiam czy one byly takiej dobrej jaoksci czy po prostu wymagania byly wtedy niższe

Qukie - Śro 05 Sie, 2015

Alexxx napisał/a:
Dlatego właśnie rozglądam się po allegro/FB gdzie jest kupa dobrego sprzętu za 40-50% ceny nowego. Fakt, że niektóre z 2010 roku i taki bałbym się kupić bo pewnie popękana rama wszędzie gdzie się da ale jak rozumiem roweru za 4-5k nie kupuje się po ładnych zdjęciach tylko po "test-drivie" i oględzinach (czuje się jakbym kolejnego samochodu szukał... ktoś chce EVO?) ;D

Pamiętaj, że są jeszcze sklepy gdzie mają sprzęt taki 2, 3 czy nawet 4 letni nowy w bardzo korzystnych cenach. Pytanie czy chcesz nowy stary rower? :)

zefir - Śro 05 Sie, 2015

Zasadniczo rozumiem wydawanie hajsu na rower w gory i jak sie duzo jezdzi.

ale na codzien do lajtowego jezdzenia z dziewczyna po Łodzi, uzywam mojego 15 letniego Gianta, ktorego w zime przechowuje u rodzicow w garazu a reszte roku mam go na balkonie. Co roku tylko wykonuje akcje czyszczaco- smarujace ale tez co roku zamierzam zmienic rower, ale z tym nic sie nie dzieje poza kilkoma mini ogniskami rdzy, wiec nie widze sensu zmiany.
Ale moge sie tylko zgodzic z Kenetem co do mojego podejscia gdybym kupowal rower :D

kamil - Śro 05 Sie, 2015

ziom, swiat sie zmienia. Globalizacja, konsumpcja. Pęd za dobrobytem. Ustrój nam sie zmienił. Europa - bogactwo. Jeansy, Cola, BMW, LCD, Smartfony...
Ludzie sie bogaca, w kraju coraz lepiej, mamy autostrady i porządne drogi. Niski poziom bezrobocia. Rabi, wszystko się zmienia....

Jakarti - Śro 05 Sie, 2015

no i koniec rozmowy :rotfl:
was79 - Śro 05 Sie, 2015

To jest działanie w filozofii korpo: kupuj coraz nowsze, nawet jak nie potrzebujesz*

*nie martw się i nie myśl za dużo, my sprawimy, że będziesz potrzebował

Alexxx - Śro 05 Sie, 2015

kamil napisał/a:
Rabi, wszystko się zmienia....

Teraz już na przykład nie wypada mieć Hothatcha Clio tylko A45 AMG ;D