To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

PiTT - Pią 19 Lut, 2016

chyba na sniegu :D
kamil - Pią 19 Lut, 2016

nie ma co sięgać Pitt. 5 letnie A4 B8 w 2.0 tsi quattro z programem robi to samo za mniej niż połowę ceny :)
PiTT - Pią 19 Lut, 2016

kamil napisał/a:
nie ma co sięgać Pitt. 5 letnie A4 B8 w 2.0 tsi quattro z programem robi to samo za mniej niż połowę ceny :)

mowisz o tych okazjach od niemca z przelotem ponizej 100k? :D
daj mi takiego z pewna historia to mozemy porozmawiac, poki co strach cokolwiek w uzywce kupic...
ew. szukalbym w salonach audi, teoretycznie wieksza szansa na dobra sztuke :)
poza tym niewazne czy to skoda, vw czy seat... mowa o nowym aucie z 2 a nawet 5 letnia gwar.
jednak jest to jakis spokoj psychiczny :)

zefir - Pią 19 Lut, 2016

PiTT napisał/a:
kamil napisał/a:

daj mi takiego z pewna historia to mozemy porozmawiac, poki co strach cokolwiek w uzywce kupic...
ew. szukalbym w salonach audi, teoretycznie wieksza szansa na dobra sztuke :)
poza tym niewazne czy to skoda, vw czy seat... mowa o nowym aucie z 2 a nawet 5 letnia gwar.
jednak jest to jakis spokoj psychiczny :)

+ trylion dwa dziewięćset

już dwa razy robiłem podejście do zmiany swojej Hondy, ale obejrzałem po kilka egzemplarzy igiełek i to jest kurwa jakieś nieporozumienie co ludzie sprzedają.

Ewentualnie ogarnac jakies auto poflotowe z leaseplan/arval czy niespłacony leasing na gwarancji.

Bo fakt faktem ze jak nieogarniesz dobrego rabatu na nówke to ceny sa fest spore.

kamil - Pią 19 Lut, 2016

no ja osobiście wolałbym poszukać fury za 50-60 k niż dawać hajs w wysokości 150k+. 100 k za spokój psychiczny to trochę za drogo dla mnie, więc wolę szukac używek. Szczerze mówiąc od zawsze kupuje używki i jeszcze nigdy jakoś na mukę nie trafiłem. Oczywiście współczuje tym co kupują od handlarzy ufając im i jarając się wyplakowanym wnętrzem.
PiTT - Pią 19 Lut, 2016

kamil napisał/a:
no ja osobiście wolałbym poszukać fury za 50-60 k niż dawać hajs w wysokości 150k+. 100 k za spokój psychiczny to trochę za drogo dla mnie, więc wolę szukac używek. Szczerze mówiąc od zawsze kupuje używki i jeszcze nigdy jakoś na mukę nie trafiłem. Oczywiście współczuje tym co kupują od handlarzy ufając im i jarając się wyplakowanym wnętrzem.

racja, tez o tym rozmawialismy
wszystko kwestia zrodla

Alexxx - Pią 19 Lut, 2016

Oj Tam Oj Tam... trzeba pojechać 260km po jeden z najtańszych na rynku, pomacać i posprawdzać (nawet bez kompa i czujnika), zobaczyć zapalający się na postoju "check engine" więc stargować cenę o 10%. I teraz najważniejsze... trzeba mieć szczęście. Silnik igła, buda prosta i zakres napraw znany. przebieg potwierdzony :faja: Dłużej ostatnio rower wybierałem niż samochód :wall:

P.S.: Check to tylko wariująca sonda lambda, więc :D
P.S.2: W związku z zakupem najtańszego masz dużo $$$ na "welcome package" w postaci hamulców, cewek, świec, rozrządu, opon... zestawu turbo ;D

PiTT - Pią 19 Lut, 2016

mechanike naprawisz a co jak geometria jest rozjebana?
bedziesz prostowal?
tak samo przeraza mnie wizja kupienia auta po mega dzwonie, wszystko robione na odpierdol tylko zeby ladnie wygladal

zefir - Pią 19 Lut, 2016

ale Kamil jak szukałem właśnie używek nawet do 70k.

Ludzie potrafia nawet auto 2 letnie zmasakrować, a jak są faktycznie auta w zajebistym stanie to znikają szybciej niż dobre mieszkania na wynajem w Wawie,
dzwoniłem do goscia o 8 rano ze bede ogladac auto popoludniem , ogloszenie mialo raptem kilka h aktywne, a gosc do mnie oddzwaniał o 11 ze auto sprzedane.

serio rynek używek bez względu na budżet jest przeokrutnie słaby, albo są tak ceny dosadzone że faktycznie warto szukać nówki z dobrym rabatem i gwarancja.

was79 - Pią 19 Lut, 2016

PiTT napisał/a:
kamil napisał/a:

Nie ma co dramy robić. Można kupić używane w dobrym stanie, tylko nie można się napalać i trochę kumać co i jak. Na 9 używanych aut, w sumie miałem tylko jedną wtopę, ale to było w 2000 roku.
A i auta ze śmiesznym kilometrażem się zdarzają :D

Cartoon - Pią 19 Lut, 2016

Alexxx napisał/a:
Oj Tam Oj Tam... trzeba pojechać 260km po jeden z najtańszych na rynku, pomacać i posprawdzać (nawet bez kompa i czujnika), zobaczyć zapalający się na postoju "check engine" więc stargować cenę o 10%. I teraz najważniejsze... trzeba mieć szczęście. Silnik igła, buda prosta i zakres napraw znany. przebieg potwierdzony :faja: Dłużej ostatnio rower wybierałem niż samochód :wall:

P.S.: Check to tylko wariująca sonda lambda, więc :D
P.S.2: W związku z zakupem najtańszego masz dużo $$$ na "welcome package" w postaci hamulców, cewek, świec, rozrządu, opon... zestawu turbo ;D

możesz też trafić na spawany z dwóch i już tak pięknie nie będzie :)

kamil - Pią 19 Lut, 2016

Zefir wszystko kwestią budżetu, ciśnienia oraz osobistych wymogów co do szukanego auta. Jasne, ze bardzo dużo będzie ściemą albo innym złomem, ale zdarzają się samochody uczciwe. Z normalną eksploatacją.
Alexxx - Pią 19 Lut, 2016

PiTT napisał/a:
mechanike naprawisz a co jak geometria jest rozjebana?
bedziesz prostowal?

Cartoon napisał/a:
możesz też trafić na spawany z dwóch i już tak pięknie nie będzie

Tak jak napisałem... trzeba mieć szczęście :)

TT akurat jest aluminiowe (poza klapą i podłogą bagażnika) więc przy dzwonie gdzie przestawia się geometria nie opłaca się tego prostować albo widać, że było robione. Po przeglądzie na podnośniku wyszło, że jest (prawdopodobnie - bo nawet sobie nie można ufać) OK i nigdy nie było przystankiem ani składakiem z 2-3 samochodów :)

I zanim się pojedzie po cokolwiek nawet tak daleko jak na Wilanów radze wykupić za te 50pln auto-check na którejś ze stron zapodających takie raporty.

zefir - Pią 19 Lut, 2016

Przede wszystkim auta bezwypadkowe okazywały się wypadkowe :)

Przy rocznym BMW 1 które oglądałem zwariował miernik lakieru dla przykładu.

zdecydowanie nie mam szczęścia do używek, prawdopodobnie wyczerpałem limit przy swoim pierwszym aucie :)

kamil - Pią 19 Lut, 2016

dokładnie tak