Captain Spoko, Warp4!!fydi - Pon 13 Lut, 2012 O udanych testach, mówili dzisiaj w Teleexpressie speed555 - Pon 13 Lut, 2012
fydi napisał/a:
O udanych testach, mówili dzisiaj w Teleexpressie
tez oglądalem i mowili ze jakies Tico napierdalacz wklepał wszystkim Przem_106 - Pon 13 Lut, 2012 Fajnie było w koncu się wyzyc i choc trochę poznac auto. Od ostatniego KJS-u minęło prawie dwa lata Niestety forma sportowa pozostawiała sporo do zyczenia i wyniku nie było, ale zabawy co nie miara
Sobota, to ponad 3 godziny testow na 2 odcinkach około 1-1.5km. Po kilkunastu przejazdach na kolcach i zwykłej zimowce roznica była ok. 2s. na minucie przejazdu. Wyjezdziłem ponad 20l. paliwa, zgubiłem około 200-300 kolcy i zrobiłem z 50-60km.
Niedziela, to KJS. Klasa gosc mogła jechac na kolcu. Z tego przywileju skorzystał zwycięzca Janisz w Subaru, ja i chyba jeszcze jeden gosc. Prawdopodobnie gdybym przejechał cały rajd na kolcu wygrałbym oskę i bym był w okolicy 5-6 w generalce, ale jedną pętlę pojechałem na zwykłej nalewanej zimowce i kompletnie się nie odnalazłem. Po przestrzeleniu kilku oblodzonych hamowan, gdzie kolec robił robotę na zimowce popłynąłem i było po wyniku. Z resztą kompletnie nie kontrolowałem czasow i nie zdawałem sobie sprawy kto jedzie szybko, a kto wolno. Z drugiej strony jeden os był prawie cały po czarnym, a drugi w połowie, gdzie przy czystym przejezdzie mozna było zrobic lepszy czas bez kolca. Trzeci os do samego konca faworyzował kolce.
Respekt dla kolegi w Tico, bo był 7 w generalce łącznie z goscmi oraz dla Łukasza Sawickiego, ktory mi naklepał astrą jadąc cały rajd na oponie bez kolca.
Polecam KJS-y w rallylandzie, bo ponad 40 min jezdzenia to tyle ile w RPP
Co do 206, to juz chyba wyleczyłem się z tęsknoty do 106 Nadmiar mocy oraz cięzki ryj bardzo przeszkadzały w tych warunkach, ale da się to poprawic. Najtrudniejsze jest wyczucie kiedy mozna to auto wrzucic w zakręt. Czasami się udaje, czasami jednak mocno wypluje go przodem, ale to trzeba wytrenowac i opanowac i to zadanie dla mnie.Tomcat - Wto 14 Lut, 2012 Bardzo ciekawa informacja na rajdowców w 106/Saxo:
http://wyscigigorskie.pl/newsy-0123456-1-593.htmlmatt - Wto 14 Lut, 2012 w rd-3l na ślunsku też no name - Wto 14 Lut, 2012 I Grand Prix EC Żerań - 19 Lutego
Podstawa to dogadać się na jednego "taniego" producenta opon.koma600 - Wto 14 Lut, 2012 faldzip, niezła opcja ciekawe po ile ?no name - Wto 14 Lut, 2012
faldzip napisał/a:
hmm... chyba nie pojade
Tak myślałem
faldzip napisał/a:
wspolny puchar by AK Polski, AK Krolewski i AK Rzemieslinik.
Śledź temat bo może być ciekawiefaldzip - Wto 14 Lut, 2012
koma600 napisał/a:
faldzip, niezła opcja ciekawe po ile ?
no z tego co wyczytalem, to po prostu sie startuje w imprezach tych klubow - lacznie 15 - liczy sie 8 najlepszych (i w 8 przynajmniej trzeba wystartowac, zeby byc klasyfikowanym). Wpisowe pewnie zalezy od konkretnej imprezy. Ja jechalem w zeszlym sezonie caly puchar toru slomczyn (5 rund, wszystkie szutrowe), ktory teraz sie tez liczy do tego Mini Max, i tam kazda runda to bylo 100zeta wpisowego (3x 3 proby, kolejnosc dowolna, nie ma dojazdowek, ale za to stoi sie w kolejce do proby, opony se mozna zmieniac do woli, w cenie kielbaska z grilla, ale pod koniec dnia mozna sie zalapac na jeszcze jedna , w oczekiwaniu na wyniki czesto jest otwarty tor i mozna se jezdzic). Choc jesli dla kogos w NMnP jest wyryp, to do Slomczyna nie ma sie co zblizac nawet ale jesli sie nie wylatuje do rowu, to raczej nie da sie nic urwac (choc jeden Swift nawet dachowal, ale nie wiem jak oni to zrobili). Mi tam sie podobalo i w tym sezonie cisne znowu, choc tez nie zmartwie sie jest troche bardziej wyrownaja te odcinki Do tego jeszcze nie bylem na zadnej imprezie z AK Krolewskiego a tak po filmikach na YT, to wygladaja calkiem spoko, wiec mysle, ze te 8 z 15 da rade uzbierac do tego pucharu Mini Max.no name - Wto 14 Lut, 2012 Pewnie że słomczyn jest specyficzny i fura przygotowana
na tor raczej słabo tam da radę.no name - Śro 15 Lut, 2012 Lecę ten żerań, wysłałem już zgłoszenie,
wolne załatwione więc nie ma bata bym nie pojechał faldzip - Śro 15 Lut, 2012 Pojezdzawka w sobote w slomczynie:
http://www.ak-rzemieslnik...Slomczynie.html