To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

Alexxx - Pon 03 Sie, 2015

Martine-Justine, MEGA fotki i miejscówki!

Jak już naprawię kolano (a może i w ramach rehabilitacji :] ) to chyba zakupię jakiś rower i chociaż kilka takich tras zrobię... piękne miejsca.

Jakiegoś (poza powyższym Santa Cruz Superlight) polecicie?
Nie musi być od razu link NS Bikes Fuzz Limited Edition :D może coś bardziej jak link Dartmoor Roots Grey Angel ?

Bad-i - Pon 03 Sie, 2015

bob.dsk napisał/a:
Jako że ma 29 cali to mega fajnie i dość szybko jak na MTB.

No ja wlasnie glownie jezdze po asfalcie, ewentualnie po utwardzonym szutrze.

Teraz mam jakiegos Scotta ktorego mi wcisneli jak kupowalem rower i chcialbym zamienic na cos fajnego. Pytanie czy wziac jakiegos dobrego gorala czy tego fat bika

Qukie - Pon 03 Sie, 2015

Alexxx, akurat te dwa rowery to typowe zjazdówki, więc pod górę raczej byś go wnosił na plecach niż na nim podjeżdżał. Poszukaj raczej czegoś bardziej freeride'owego (lżejszy o skoku ok 13-15cm)

Poza tym czy ktoś się w tym roku jeszcze wybiera na jakieś rowerowanie? Na przykład w okolice Jury Krakowsko-Częstochowskiej szlakiem Orlich Gniazd? :)

PiTT - Pon 03 Sie, 2015

Bad-i napisał/a:
bob.dsk napisał/a:

Teraz mam jakiegos Scotta ktorego mi wcisneli jak kupowalem rower i chcialbym zamienic na cos fajnego. Pytanie czy wziac jakiegos dobrego gorala czy tego fat bika

wizualnie kox taki fat bike :D
ale nie wiem czy jest sens do miasta taki rower... z tego co czytalem to wlasnie piasek, bloto, snieg to jego najlepsze tereny
do MTB 29" mozesz sobie zawsze wrzucic opone bardziej drogowa i smigasz jak zły gdzie chcesz
ja bym poszedl w MTB na Twoim miejscu ;)

Anonymous - Pon 03 Sie, 2015

Alexxx napisał/a:
Martine-Justine, MEGA fotki i miejscówki!

Jak już naprawię kolano (a może i w ramach rehabilitacji :] ) to chyba zakupię jakiś rower i chociaż kilka takich tras zrobię... piękne miejsca.

Jakiegoś (poza powyższym Santa Cruz Superlight) polecicie?
Nie musi być od razu link NS Bikes Fuzz Limited Edition :D może coś bardziej jak link Dartmoor Roots Grey Angel ?

Tak jak Qukie napisał to są rowery nastawione na zjazd :) Jeśli chcesz podjeżdżać i zjeżdżać to Enduro jest najlepszym rozwiązaniem, pytanie tylko ile razy w roku chcesz jechać w góry bo jeśli mają to być wypady kilka razy w roku to chyba sprzęt będzie się marnować na Mazowszu ;)

Kumpel, z którym jeżdżę ma Reigna http://www.giant-bicycles...td/18862/76331/
Giant ma rewelacyjny zawias (Maestro, Pike i Monarch), sztycę myk-myk i dobry napęd oraz hamulce na początek, podjeżdża miło, nie tak dobrze jak mój XTC, ale za to w dół nie nadążam, chyba że po asfalcie :rotfl:
No i można go dostać za dużo niższe pieniądze niż w katalogu :)

A co do miejsc to ludzie śmigają na wczasy za granicę, a ja w polskie góry, jeszcze została mi część Beskidów w tym Bieszczady i całe Sudety więc na kilka lat mam gdzie jeździć ;D

Bad-i - Pon 03 Sie, 2015

PiTT napisał/a:
Bad-i napisał/a:
bob.dsk napisał/a:

wizualnie kox taki fat bike :D
ale nie wiem czy jest sens do miasta taki rower... z tego co czytalem to wlasnie piasek, bloto, snieg to jego najlepsze tereny
do MTB 29" mozesz sobie zawsze wrzucic opone bardziej drogowa i smigasz jak zły gdzie chcesz
ja bym poszedl w MTB na Twoim miejscu ;)

No wlasnie ten kox za mna chodzi i szepcze do ucha ;)

MTB mam teraz i nie wiem czy go wykorzystuje

Qukie napisał/a:
więc pod górę raczej byś go wnosił na plecach niż na nim podjeżdżał. Poszukaj raczej czegoś bardziej freeride'owego (lżejszy o skoku ok 13-15cm)

Roger that.

Justine napisał/a:
Jeśli chcesz podjeżdżać i zjeżdżać to Enduro jest najlepszym rozwiązaniem, pytanie tylko ile razy w roku chcesz jechać w góry bo jeśli mają to być wypady kilka razy w roku to chyba sprzęt będzie się marnować na Mazowszu

W tym roku to dobrze będzie jak się raz uda na jesieni po rekonwalescencji ale już się zapatruje na:

więc będzie dobrze :crazy: :D

Justine napisał/a:

Kumpel, z którym jeżdżę ma Reigna http://www.giant-bicycles...td/18862/76331/
Giant ma rewelacyjny zawias (Maestro, Pike i Monarch), sztycę myk-myk i dobry napęd oraz hamulce na początek, podjeżdża miło, nie tak dobrze jak mój XTC, ale za to w dół nie nadążam, chyba że po asfalcie

No i można go dostać za dużo niższe pieniądze niż w katalogu

No to poszukam czegoś w tym stylu. Czy są na południu miejsca gdzie można wypożyczyć taki sprzęt na jeden dzień i zobaczyć czy w ogóle się do tego człowiek nadaje?

P.S.: Szukam zamiennika dla tej $*#& w @*#* piłki nożnej i rowerowanie po górach póki co wydaje się być idealne!

gdybym mial cos kupowac do miasta i na szuter to tylko jakis krosowy.jeszcze bedziesz przeklinał te grube opony
Bad-i - Pon 03 Sie, 2015

rabarbar napisał/a:
gdybym mial cos kupowac do miasta i na szuter to tylko jakis krosowy.jeszcze bedziesz przeklinał te grube opony

Obecnie jezdze na takim czyms:

I korci mnie zeby cos odświeżyć

Alexxx napisał/a:
Czy są na południu miejsca gdzie można wypożyczyć taki sprzęt na jeden dzień i zobaczyć czy w ogóle się do tego człowiek nadaje?

Idziesz do sklepu (tylko dużego, firmowego ;) , mówisz, że jesteś zainteresowany zakupem i dostajesz na dzień, dwa na testy, oczywiście w przypadku uszkodzenia pokrywasz koszty. Przy kwotach rzędu 10k zł i więcej trzeba coś przetestować aby wybrać, ewentualnie przy okazji maratonów i innych imprez (np. Joy Ride Fest) jest sprzęt do testów ;)

Bad-i, kup sobie przełaja na baranie, idzie na asfalcie jak dzik, a i w terenie da radę ;)

Kenet - Pon 03 Sie, 2015

Rower na początek rekonwalescencji po kolanie to słaby pomysł ztcw.
kamil - Pon 03 Sie, 2015

akurat dobry - zalecaja

kamil napisał/a:
akurat dobry - zalecaja

Ale pewnie w zaleceniach chodzi bardziej o stacjonarny a nie enduro/downhillowy :D

Kenet - Pon 03 Sie, 2015

ale później, a nie na początku ;D
kamil - Pon 03 Sie, 2015

szosa, cross, bez napinania po gorach - to wiadomix :)