"Podczas zatrzymania mężczyzn podejrzewanych o napad na Kostadina doszło do kolejnej wpadki, tym razem policjantów. Jeden z antyterrorystów potknął się i postrzelił przechodnia. Ranny trafił do szpitala."
przypomniala mi sie jeszcze historia sprzed 10 lat jak uciekl tyrgrys z zoo w warszawie i podczas oblawy policjant zastrzelil weterynarza, bo wzorem Stallone postanowil puscic serie z automatu w biegu.
W Polsce powinni zabrac bron polowie niedoszkolonych policjantow (a na pewno zabronic noszenia do domu) a co dopiero dac normalnym ludziom.
Wystarczylo sie dzisiaj przejechac w fatalnych warunkach po siekierkowskiej na ktorej kilkunastu idiotow lecialo po sliskim 140 nic nie widzac. Wolalbym, zeby tacy wystepujacy w zastraszajacej liczbie polako-cwaniako-kozacy nie mieli dostepu do broni ....pum - Wto 19 Lut, 2013
pcs napisał/a:
przypomniala mi sie jeszcze historia sprzed 10 lat jak uciekl tyrgrys z zoo w warszawie i podczas oblawy policjant zastrzelil weterynarza, bo wzorem Stallone postanowil puscic serie z automatu w biegu.
nie zoo a cyrk na tarcho... odwołali nam wtedy zajęcia w szkole M - Wto 19 Lut, 2013 Wszystko musi mieć ręce i nogi
Paulo CoehloMłody Papież - Wto 19 Lut, 2013 do czego nawiązujesz?Jakarti - Wto 19 Lut, 2013 BIBLIA
1 Każda rzecz ma swój czas, i każde przedsięwzięcie ma swój czas pod niebem.
2 Jest czas rodzenia i czas umierania; czas sadzenia, i czas wycinania tego, co sadzono;
3 Czas zabijania, i czas leczenia; czas rozwalania, i czas budowania;
4 Czas płaczu, i czas śmiechu; czas smutku, i czas skakania;
5 Czas rozrzucania kamieni, i czas zbierania kamieni; czas obłapiania, i czas oddalenia się od obłapiania;
6 Czas szukania, i czas stracenia; czas chowania, i czas odrzucenia;
7 Czas rozdzierania, i czas zszywania; czas milczenia, i czas mówienia;
8 Czas miłowania, i czas nienawidzenia; czas wojny, i czas pokoju.M - Śro 20 Lut, 2013 Warto obejrzeć całość (lepiej posłuchać) - treść polityczna.
http://www.youtube.com/wa...d&v=qvGQgTeQQl4Maciusiowy - Czw 21 Lut, 2013 http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
zajeliby się w końcu wiarą a nie liczeniem kasyMaciusiowy - Czw 21 Lut, 2013 jeden z komentarzy na pudelku (pod artykułem o Joli Rutowicz)
Cytat:
wizja polski wedlug tu ska polska a- zarabiajacy po kiladziesiat czy kilkaset tysiecy miesiecznie vipy a tak naprawde dewianci bez hamulcow moralnych, zasad jak prostyutka j,krupa, siwiec, wsadzajacy polska flage w odchody wojewodzki, czy rasista figurski, alkoholiczka i seksoholiczka ilona felicjanska, wulgarna i prostacka doda, woli i tysio, jola rutowicz, czubaszek nawołujaca do upadku rodziny i jakikolwiek zasad poza przypadkowym seksem i zarabianie kasy, narkomanka szulim ... i inni ludzie tego pokroju... pławiący sie w luksusach polska b- nauczyciele, wartosciowi ludzie z zasadami ciezko pracujacy, skazani na wegetacje za 1200 zł na miesiac .. takze polacy, charowac ciezko na obcy kapital, na lemingow i ich bananowe zycie, domy i samochody..MAKELIFE-EASIER
Bart - Czw 21 Lut, 2013 Widać jakiś nielichy ekspert, nie ma to tamto!
ps. Ziom, czytasz komentarze na pudelku?!
ps2. Ziom, czytasz komentarze na pudelku pod artykułem o Jolce R?! Maciusiowy - Czw 21 Lut, 2013
Bart napisał/a:
ps. Ziom, czytasz komentarze na pudelku?!
ps2. Ziom, czytasz komentarze na pudelku pod artykułem o Jolce R?!
a komentarz był tak długi, że bez czytania rzucił mi się w oczy.
Nie mam nic więcej na swoją obronę antoś - Czw 21 Lut, 2013 M,
1. Ja bym nie wziął, Ty byś nie wziął, ale są tacy co by wzięli. Nie możesz temu zapobiec i tego wykluczyć. Przy zdawaniu prawa jazdy też są prowadzone badania psychologiczne, testy teoretyczne, testy praktyczne, a prawo jazdy dostają osoby które nie powinny jeździć samochodami i stwarzają zagrożenie na drogach.
2. To co napisałem o zabieraniu broni tym bardziej może się wydarzyć w szarpaninie w parku itp..
3. Skończyło się na zadźganiu nożem ale to jest rzadki przypadek. W większości kończy się na pobiciach. Zginęła ofiara, a tak może by się więcej osób wystrzelało - tak samo jak ja, Ty też prowadzisz domysły.
4. Ty mówisz o włamaniach do domów, ja mówię o noszeniu broni przy pasku na ulicy - to mnie przeraża. W domu możesz mieć pałkę, paralizator, gazówkę, śrutówkę. Nie musisz mieć od razu pistoletu i zabijać.
"Antoś, mam wrażenie że nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Bardzo proszę Cię napisz mi jak system prawny czy policja miała tutaj chociaż cień szansy zapobiec zamordowaniu tego człowieka?"
Przeczytaj proszę jeszcze raz to co napisałem. Nie chodzi mi o to, że system prawny ma zapobiec... tylko o to, że zakładasz że ten system będzie działał skutecznie w dawaniu pozwoleń, czyli te pozwolenia będą otrzymywały tylko takie osoby, które będą się nią posługiwały w odpowiedni sposób. Z drugiej strony jednak krytykujesz nas system prawny mówiąc, że jest kulawy. Czyli ten kulawy system prawny ma rozdawać pozwolenia na broń?
Co do wyroków, chłopak który śmiertelnie dźgnął dziewczynę pod klubem w Łodzi jakoś 2 lata temu dostał dożywocie. Żadna broń by tutaj nie pomogła.was79 - Czw 21 Lut, 2013 ZA długie
M - Czw 21 Lut, 2013 Antoś - jestem w stanie zrozumieć twoje argumenty - są sensowne.
Dalej już chyba nie trzeba ciągnąć.Kenet - Czw 21 Lut, 2013
Powinni się sami finansować. Dlaczego ja mam obowiązek bić paragon na starter za 5 zł, a oni nic... To jest patologia, powinni się finansować z datków wiernych i złotówki od budżetu nie dostać.
Ja się nie zgadzam, żeby moje podatki szły na Kościół katolicki ani żaden inny. Chętnie oddam te pieniądze na chore dzieci, ale nie na zakłamanych pedofilów z wydętymi brzuchami.