To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

kamil - Pon 27 Lip, 2015

no ale to trochę inna konstrukcja...Jakoś wiekszość producentów robi ramy z carbonu do MTB i nie ma problemu. Adas ma SUNN już 5-6 rok i nic sie nie dzieje.
Ten kierunek myslenia nie jest najlepszy bo super samochody nie powinny nawet ruszac - patrz jakie tam przeciązenia :)

PiTT - Pon 27 Lip, 2015

ja wiem ze carbon jest super, mi chodzi wylacznie o moja wage :)
kamil - Pon 27 Lip, 2015

kupujesz ramę do konkretnych obciążeń i tyle
PiTT - Pon 27 Lip, 2015

carbon chyba jest przewidziany do max. wagi i tu nie ma jak w alu ze mozna sobie brac mocniejsza i ciezsza lub lzejsza... nie wiem zresztą, taki pomysł :)
kamil - Pon 27 Lip, 2015

no rama jest budowana w kilku rozmiarach i w zależności od producenta do wagi np 80 kg i 100 kg. Inni stosują limity. Wszystko kwestia do czego rower i jaki budzet, czy tył ma byc amortyzowany ?

Daj wiecej szczegółów to Adas Ci coś wybierze

PiTT - Pon 27 Lip, 2015

kamil napisał/a:
no rama jest budowana w kilku rozmiarach i w zależności od producenta do wagi np 80 kg i 100 kg. Inni stosują limity. Wszystko kwestia do czego rower i jaki budzet, czy tył ma byc amortyzowany ?

Daj wiecej szczegółów to Adas Ci coś wybierze

poki co sam sie rozejrzę... nie chce roweru w cenie nowego małego auta :D

michool_vt - Pon 27 Lip, 2015

na carbonie lepiej jeździ się po bułki? :rotfl: :faja:

rabarbar napisał/a:
w sensie ze codziennie do roboty rowerem pomykam
też jeźdze, zajebiście troche pokręcić przed i po pracy
PiTT - Pon 27 Lip, 2015

na bank szybciej :D
jak ktos gdzies madrze napisal, jesli nie jezdzisz w maratonach i nie jestes w pierwszej 20tce na mecie to nie warto sie pchac w karbon :D
ale wiecie jak jest, fury tez sie nie kupuje po to zeby robic najlepszy czas na ringu ;)

Anonymous - Pon 27 Lip, 2015

PiTT napisał/a:
ja ostatnio smigalem na 1.5 zamiast 3-3.5 ;)

Ja na 1.5/1.6 śmigam na codzień ;)

PiTT napisał/a:
jak ktos gdzies madrze napisal, jesli nie jezdzisz w maratonach i nie jestes w pierwszej 20tce na mecie to nie warto sie pchac w karbon :D

Jak cię nie stać to nie kupujesz carbonu ;)
Carbon przede wszystkim lepiej tłumi, a limit wagowy jest do wylajtowanych ram w okolicach 1 kg, jak kupisz ramę 1,3-1,4 kg to śmiało dużo zniesie, jeszcze przy takiej jeździe ;)

bizon - Śro 29 Lip, 2015

Większość producentów stosuje limity, zarówno na alu jak i carbon. Jak nie poskręcasz tego za mocno, to nie powinno się nic dziać. O ile pamiętam, to chyba właśnie Trek jest dosyć dobry pod tym względem, mieli duże limity.
Ja tydzień temu sprzedałem moja Konę i poszedłem w carbon :)

https://goo.gl/photos/HNSgJY7SWNnTLakNA

PiTT - Śro 29 Lip, 2015

wiadomo... Focus najlepszy ;D
jak sie sprawuja te conti racekingi?
mysle nad nimi albo smart samami

kamil - Śro 29 Lip, 2015

no po miescie idealnie :)
Anonymous - Śro 29 Lip, 2015

Rower MTB i miasto? :> Choć z drugiej strony ludzie kupują duże SUVy i terenówki i też mało kto zagląda nimi w teren :)

Race Kingi czy Schwalbe są fajne, lekkie i dopóki nie natrafią na coś ostrego to dużo wytrzymują, jak przetniesz z boku to wyrzucasz lub łatasz ;) Conti się świetnie toczy ;)

Zobacz też Maxxis Ikon lub Pace, Maxxisy to pancerne gumy :)

PiTT - Śro 29 Lip, 2015

dzieki Marcin :)
bizon - Śro 29 Lip, 2015

Póki co ciężko mi powiedzieć, bo rower kupiłem w przedwczoraj wieczorem ;)
Mam wrażenie, że jakoś ciężko się toczą. Z drugiej strony zapier**a się na tym rowerze naprawdę dobrze, więc może to tylko moja wrodzona czepliwość i szukanie dziury w całym.
Człowiek z serwisu rowerowego, do którego mam zaufanie, twierdzi, że te opony są zajebiste.