HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
kamil - Nie 06 Maj, 2012 Alexowi podobno miękko było , a przejazd Szwagierczaka wygląda na totalnie lajtowy Anonymous - Nie 06 Maj, 2012
kamil napisał/a:
Alexowi podobno miękko było , a przejazd Szwagierczaka wygląda na totalnie lajtowy
nooo z prawego jest trochę inne odczucia, tym bardziej, że nie daje nikomu prowadzić
a do tego on tak z Tobą gada i macha jedną ręką pokazując jak to sie samochód zaraz do zakrętu złoży i tak gada gada a nagle pedał środkowy, potem ten po prawej i nadal pokazując coś prawą ręką skręca cwaniak o 90st w prawo... jak człowiek nie przygotowany to ciepło się robi M - Nie 06 Maj, 2012 Było go zapytać "Na pewno Pana na to stać?"Anonymous - Nie 06 Maj, 2012
M napisał/a:
Było go zapytać "Na pewno Pana na to stać?"
Cytat:
nie mamy karetki
PieQt - Nie 06 Maj, 2012 Jeszcze 2 kwestie
Glownym argumentem pana Sz. Było to, ze tak duzo osob lape podnioslo nak sie zapytal kto 1-szy raz na poznaniu, teraz jestesmy klubem, gdzie przy nastepnym ponawieniu sie tam nikt lapy nie podniesie
takie jezdzenie czyjas fura, jest fajne do czasu - ciekawe jak odrobilby straty rzędu 30 tys.no name - Nie 06 Maj, 2012
PieQt napisał/a:
takie jezdzenie czyjas fura, jest fajne do czasu - ciekawe jak odrobilby straty rzędu 30 tys.
Pamiętaj że on czyimś autem o życie raczej nie jedzie,
a tor przejechał by z zawiązanymi oczami PieQt - Nie 06 Maj, 2012 A slyszales o wypadkach
wysiada potem i co Ci powie: nara, radz sobie sam z naprawą, albo ma pan AC?
Jak samochod nie jest treningowka, i nie jest przeznaczony do upalania katorzniczego, to noe widze sensu i podstaw zeby dawac instruktorowi fure. Napisze potem ja robie na poznaniu 3 min a moja fura 1.40 - bez sensu.no name - Nie 06 Maj, 2012 PieQt, zgadzam się z Tobą ale jak Alex dał to pojechał
i mowa o mini że nie jest przygotowany na tor to trochę obraza M - Nie 06 Maj, 2012 Mnie osobiście urzekła historia o poparzonej dupie.pum - Nie 06 Maj, 2012 Stf sam jezdzilem z Szwagierczakiem i co nie co pokazal. w zaszlym roku tez z kims jezdzilem i tez sie nauczylem sporo. tylko nie przesadzajmy. Zeby on ci pokazal te 0,5 sek to musisz juz jechac samochodem a nie miec o 20 km/h w winklu za malo. Dobrze wiesz ze chetnie wsadzam do siebie do samochodu ogarniaczy (na prawy i na lewy). Nigdzie tez nie napisalem ze jazda sektorami jest zla, jest ok jak potem mozesz to wykorzystac tak jak bylo rok temu. Tempo za instruktorem w tej "szybkiej" grupie bylo ekstremalnie wolne. Rasta i Alex czuli sie pewnie jakby do lidla jechali.
Jazda za instruktorem wbrew pozorom byla niebezpieczna... dziwnie hamowania, nierowne samochody itp.EmerytRs2 - Nie 06 Maj, 2012 i tak było zajebiście Miniac - Nie 06 Maj, 2012
kubas napisał/a:
Obejrzałem on-board stf! Dobra jazda, dużo tarek aj lajk it! Bez tarek czasu nie ma generalnie
Z mojego doświadczenia wiem, że jest zupełnie odwrotnie. Najszybsze przejazdy zawsze miałem bez zahaczania tarek. Jeśli ktoś miałby profi szybki zawias nie podatny na spienienie i wytrzymujący temperaturę to może i jest to metoda, ale w każdym innym wypadku po ścięciu tarek auto ma gorszą przyczepność. Poza tym przez stabilizator drgania przenoszą się na koło które jedzie po równym...siema - Nie 06 Maj, 2012 To jeśli jesteśmy już przy plusach.
- Generalnie fantastyczny wyjazd jeśli chodzi o klimat, integrację, ludzi i fajnie spędzony wolny czas- to są wartości zupełnie niemierzalne pieniędzmi, zatem nie będę już poruszał tej kwestii
- Jestem bardzo zadowolony z auta- po prostu uwielbiam je w tym setupie Komfortowo, oszczędnie (4.4l/100km na tempomacie za TIRem ), w ciszy (bądź przy dźwięku jednej z sześciu płyt ) dowiezie na tor, gdzie dzięki zawieszeniu GAZa w ciągu 30 sekund (jak już się wie, gdzie sięgnąć za przednie koło) przeistacza się w połykacza zakrętów. Prowadzi się milion razy lepiej niż Saxo i już wiem, że nigdy do Saxo/106 jako upalatora nie wrócę. Klocki/tarcze/przewody/płyn hamulcowy- wszystko również zrobiło mega robotę i nie klęknęło ani razu. Federale- zajebista opona, po jeździe na kompletnych śmietnikach przyjdzie teraz czas na naukę jazdy na czymś przyczepnym
- Cieszę się także, że mimo tego że czasu na pełnej pętli nie mieliśmy dla siebie wiele, udało mi się zabrać tego ciecia Szwagierczaka na prawy, bo 4 okrążanie z nim po Poznaniu, to dobry bagaż doświadczeń na przyszłość.
- Ramki Hothatch.org GeKo - Nie 06 Maj, 2012 Ktoś kiedyś chyba wspominał że Scheffler zdachował auto kursanta.Kenet - Nie 06 Maj, 2012
GeKo napisał/a:
Ktoś kiedyś chyba wspominał że Scheffler zdachował auto kursanta.
Dlatego mu Astry nie dałem
Dobra koniec tych utyskiwań, ja się pytam gdzie są zdjęcia/filmy?!