PiTT - Nie 26 Lip, 2015 znowu wkrecilem sie w rower po lekkiej przerwie, ale pojawily sie nowe pomysly
jednym z nich jest zmiana ramy... nie chce tlumaczyc dlaczego, po prostu chce
biore pod uwage jeszcze sprzedaz mojego i kupno docelowego bez kombinowania, ale raczej mi to nie wyjdzie korzystnie cenowo... no chyba ze ktos by chcial kupic mojego
Cube LTD 29er 19" 2014r.
udalo mi sie nieco znegocjowac cene, wiec wyszedl ok 4.3pln, ale juz w tym roku ceny zblizyly sie do 5k
stan wysmienity
jedynie pedala, rogow i bidona nie oddam - czyli w zestawie seria
ew. moze ktos moze polecic sklep z ramami bo szukam i szukam i nie moge znalezc praktycznie nic ciekawego, carbonu nie chce a dawac 3k za treka superfly to troche duzo... znalazlem na allegro taka za 1.3, ale nie jestem przekonany...
Anonymous - Pon 27 Lip, 2015 Tez sie wkręciłem,w sensie ze codziennie do roboty rowerem pomykam,maszyne mam po chuju,przejąłem po synu rower,marka chuj wie jaka,taki troche lepszy supermarketowiec(ale rame alu ma)PiTT - Pon 27 Lip, 2015 najwazniejsze to miec chęć bo jak jej brak to nawet najdrozszy rower nie pomoże
te rowery supermarketowe nie sa zle, ale jak ktoś jest lekki Cartoon - Pon 27 Lip, 2015
PiTT napisał/a:
te rowery supermarketowe nie sa zle, ale jak ktoś jest lekki
Raczej bym się nie zgodził - kiedyś od polskiej firmy Arkus usłyszałem, że mój rower dlatego się psuje, ponieważ był kupiony w markecie... Zrzucali winę na nieodpowiednie poskładanie roweru przez pracownika marketu Kamill - Pon 27 Lip, 2015
PiTT napisał/a:
najwazniejsze to miec chęć bo jak jej brak to nawet najdrozszy rower nie pomoże
Na cięższym rowerze spalisz więcej i się bardziej zmęczysz.
Jeżeli nie zależy Ci na czasie przejazdu, a na samym wysiłku to .... PiTT - Pon 27 Lip, 2015 no jak nie byl skrecony odpowiednio to nie ma co sie dziwic
mi bardziej chodzi o uszkodzenia mechanicze typu ukręcona korba... ale to byl taki rower z macro
jak sie przesiadlem po nim na meride to poczułem ulgę PiTT - Pon 27 Lip, 2015
Kamill napisał/a:
PiTT napisał/a:
Jeżeli nie zależy Ci na czasie przejazdu, a na samym wysiłku to ....
rownie dobrze mozna popuscic nieco powietrza z kol, tez bedzie ciezej
ja ostatnio smigalem na 1.5 zamiast 3-3.5 kamil - Pon 27 Lip, 2015 jezeli nie chcesz przejsc na carbon to szczerze nie rozumiem decyzji o zmianie ramy. Chyba, że sa jakies argumenty, o ktorych nie wspomniałeśKamill - Pon 27 Lip, 2015
PiTT napisał/a:
Kamill napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja ostatnio smigalem na 1.5 zamiast 3-3.5
I poprzecinać dętki na krawężnikach
W moje opony pompuje się 5-6, na pewno u Ciebie tak mało?was79 - Pon 27 Lip, 2015
kamil napisał/a:
jezeli nie chcesz przejsc na carbon to szczerze nie rozumiem decyzji o zmianie ramy. Chyba, że sa jakies argumenty, o ktorych nie wspomniałeś
PiTT - Pon 27 Lip, 2015
kamil napisał/a:
jezeli nie chcesz przejsc na carbon to szczerze nie rozumiem decyzji o zmianie ramy. Chyba, że sa jakies argumenty, o ktorych nie wspomniałeś
no wlasnie troche boje sie carbonu... w tym sezonie jeszcze woze fotelik hamaxa i cos czuje ze carbon nie lubi tego typu podpinek
w ramie cube reaction jest troche inna geo, chcialbym sprawdzic to... nie upieram sie ze to dobry pomysl PiTT - Pon 27 Lip, 2015
Kamill napisał/a:
PiTT napisał/a:
Kamill napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja ostatnio smigalem na 1.5 zamiast 3-3.5
I poprzecinać dętki na krawężnikach
W moje opony pompuje się 5-6, na pewno u Ciebie tak mało?
na bank, przy 3.5 jest kamien
ja mam opone 29" 2.25kamil - Pon 27 Lip, 2015 no wozidełko na carbon to nienajlepsza sprawa... w innych aspektach to carbon zdecydowanie bezpieczny.
Patrz Bartnika, co z wago pow 100 kg na szosie pomyka juz enty sezonPiTT - Pon 27 Lip, 2015
kamil napisał/a:
no wozidełko na carbon to nienajlepsza sprawa... w innych aspektach to carbon zdecydowanie bezpieczny.
Patrz Bartnika, co z wago pow 100 kg na szosie pomyka juz enty sezon
szosa jest jednak troche mniej inwazyjna niz mtb... balbym sie poleciec z gory na carbonie majac w swiadomosci granice jego wytrzymalosci