To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012

Stf - Nie 06 Maj, 2012

kubas napisał/a:
Obejrzałem on-board stf! Dobra jazda, dużo tarek aj lajk it! Bez tarek czasu nie ma generalnie :)

eeee. korekty w każdym zakręcie przecie :/ no brakło czasu żeby opony i klocki kupić - wtedy byłoby spokojniej gdyby tak nie zawijał i pedał hamulca na babie jadze w podłogę nie wpadał ;)

kubas - Nie 06 Maj, 2012

Stf napisał/a:
kubas napisał/a:
Obejrzałem on-board stf! Dobra jazda, dużo tarek aj lajk it! Bez tarek czasu nie ma generalnie :)

eeee. korekty w każdym zakręcie przecie :/ no brakło czasu żeby opony i klocki kupić - wtedy byłoby spokojniej gdyby tak nie zawijał i pedał hamulca na babie jadze w podłogę nie wpadał ;)

Są tarki których większość się boi więc jest dobrze :D

GeKo - Nie 06 Maj, 2012

Stf, Kupileś już drugą skrzynię ;D ?
no name - Nie 06 Maj, 2012

Kto był z instruktorów oprócz Szwagierczaka,
Gerber był ?

kamil - Nie 06 Maj, 2012

Gaydek - dzięki za organizację i logistykę wszystkiego na miejscu.

Chłopaki - dzięki za super integracje, kupę wygłupów i śmiechu na drodze w i z. Szczególnie za naukę jazdy za TIRami - jakże duża oszędność paliwa. Dzięki temu Wiktor dojechał do Burger Kinga ;)

Co to moich odczuć, to oprócz złego zrozumienia stron HH.org -> Szwagierczak to dla mnie było spoko.
Jazda kilkanaście kółek po małej pętli, krecenia kółkiem, przejazdów po sektorach toru także czegoś mnie nauczyła i tutaj zgadzam się ze Szwagierczakiem, żeby jeździć trzeba ćwiczyć.
Rozumie go także w kwestii nie pozwolenia jazdy na oślep po torze, jak nie ma zaplecza reanimacyjnego. Oczywście to błąd organizatora (czyli pewnie jego), ale decyzja była słuszna i tyle. Fajnie, ze można było zrobić kilka pełnych kółek w asyście prowadzących grupę instruktorów - To zawsze minimalizuje w jakmiś stopniu samowolke i przygody na torze. Myślę, ze zgodził się bo widział jak mamy przygotowane samochody oraz podsłuchana rozmowa z jego koleszkami - "naprawdę niezła grupa..."

Słabe było jak próbował udowadniać, że nie jesteśmy przygotowani na pełny przejazd toru bez limitów...ale jak przyłączyłem się do jego grupy to po 2 kółkach wyszło jak jeszcze muszę dużo ćwiczyć i facet po prostu ma racje. Dokleiłem się do drugiej grupy, tu tempo było mniejsze i miałem więcej czasu na reakcje.

Tor dla mnie jest bardzo wymagający, szybki i w dwóch partiach zakrętów nie dawałem rady mocno napinać bo po prostu za mało wjeżdżenia - praktyki.
Super jestem zadowolony z opon, które spisywały się idealnie - teraz wiem co to jest jazda na seryjnej i slicku ;)

Oczywiście cała ta nauka, emocje, etc. kosztowały sporo...za dużo, bo za 1200 pln to spokojnie ogarnąłbym 2 x Ułęż. Chyba do póki nie wjeżdżę się nie mam, co pojawiać się na Poznaniu.
A taki wydatek za "szkolenie" trochę za wysoki. Kilka przejazdów z STF na prawym już daje mi dużo - jak dla mnie super tłumaczy i tym samym się uczę ;) Pozostanę więc przy opcji tańszych upalań na Ułęży, Radomiu, etc oraz radami bardziej doświadczonych kolegów niż kolejnymi wypadami na Poznań za taką kasę, gdzie nagle zabrakło "karetki"...

Gorliś - Nie 06 Maj, 2012

kenet, fajnie ze jechales wtedy za mna bo ja zamulilem i nie odpalilem trackmastera z instruktorem wiec nie mam z tego filmiku ani czasu. A tak to przynajmniej widac poprawna trase plus moge sie mniej wiecej domyslac jakie czasy sa do zrobienia moim samochodem.

No i honda nie dymi to plus :jupi:

Ja po pelnej petli jezdzilem 3 sesje, z czego przez to ze start/meta byly w laczniku to mam ze 4 pelne okrazenia moze:P "Najlepszy" czas zrobilem na 1-ym pelnym kolku bo akurat nikt przede mna nie jechal.
Niecale 2:12 wiec bez szalu hujowy kadr bo zapomnialem ustawic telefon:

kamil - Nie 06 Maj, 2012

no name napisał/a:
Gerber był ?
był tylko jego "Hans" z rajdu, w którym rozbił się z Kubicą ;)
no name - Nie 06 Maj, 2012

Szkoda, nie wiem jak innym ale mnie z Gerberem
na prawym jechało się najlepiej na Poznaniu

Vlodarsky - Nie 06 Maj, 2012

A może to spisek Gerbera ? :) po tym jak został potraktowany na hh.org ? :rotfl:
Kenet - Nie 06 Maj, 2012

Z instruktorów był Scheffler i jakiś dwóch typków jeszcze.
kamil - Nie 06 Maj, 2012

a jak został potraktowany ?
Rasputin - Nie 06 Maj, 2012

pumfkp napisał/a:
Co do "uczacych sie" popsuty smuty, jechanie w kolko 1 zakretu nic wam nie da oprocz tego ze na malpe sie go nauczycie. Trzeba bylo na szybo (max 10-15 min) obskoczyc wszystkie sekcje (coby ten tor jazdy zobaczyc) i laczyc to na calej petli. Nic nie zastapi kilometrow. Zaden Szwagierczak, czy Wrobel. Sluchac ich warto ale nie samym gadaniem czlowiek zyje. Ja musze przejechac i "poczuc" ze zle jade. W zeszlym sezonie zaliczylem chyba z 20 upalan i dalo mi to tyle ze o ile w zeszlym roku na poznaniu adrenalina tryskala uszami to samochod jechal sam, wczoraj juz czulem jako tako to pudlo i musialem sie wjezdzic w tor. ulozyc sobie zakrety, dohamowania, przyzwyczai

Ziom,może Ty po tych wszystkich Lap Race'ach jesteś mega rajdofcem i Ci to nie potrzebne,ale nie mów za innych. Ja trafiłem do grupy która ćwiczyła sektor od zakrętu 3 i instruktor cały czas mówił przez krótkofalówkę co i jak trzeba zrobić by było szybko,a pod koniec jechał z nami. Mi to b.dużo dało. Grupa z pachołkami faktycznie miała pecha bo było to bez sensu.
Tak samo po obiedzie możliwość jazdy z instruktorem(co to był za typek, ten młody od rajdy Świdnickiego?)dała mi więcej niż pół godziny upalania samemu. Zrobiłem ponad 15 kółek a czasy średnio 2.09-2.10(liczone na stoperze w Fieście)jak wrzuce on-boarda to dokładnie policzę. Tym sprzętem duzo szybciej nie pojedzie się bo na prostych wszyscy chyba mnie brali :wall:
Rady instruktorów takim leszczom jak ja dużo dały. Ale zgadzam się,że za mało było czasu na luźne latanie. Przez to tez nie było mozliwośc by sie przejechać z lepszymi na prawym :>

P.S. Jak Szwagierczak poprosił "szybkich i wściekłych" by przejechali poprawnie jeden zakręt to chyba tylko Kosmita ogarnął to jak trzeba. Więc nauka przydałaby się wszystkim.
Peace :]

Vlodarsky - Nie 06 Maj, 2012

Nie pamiętam :) ktoś chyba się z nim pospinał tu ostro i odszedł :)
kamil - Nie 06 Maj, 2012

Rasputin +1
bob.dsk - Nie 06 Maj, 2012

To co ja nagrałem