To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Bad-i - Pon 07 Mar, 2011

106 napisał/a:
Bad-i napisał/a:
Mam dwa slicki K21 (te co docinalismy na Zamkowym) - jezeli chcesz to za jeden start są Twoje :]

ok... przekonales mnie

media... w sam raz na tyl :]

żar z nieba.................. :]

Mick - Pon 07 Mar, 2011

Badi a pozbywasz się tych 15, które masz teraz?

Jak dostanę info od kolegi, który sprzedaje NEW opony MICHLIN/BF to odrazu wrzuce info na forum dla wszystkich.
Oczywiście dla większości (98%) cena będzie i tak z kosmosu, ale przynajmniej bedziecie znać ceny Michałów rajdowych ;D

Tomcat - Pon 07 Mar, 2011

Mick napisał/a:
Badi a pozbywasz się tych 15, które masz teraz?

Jak dostanę info od kolegi, który sprzedaje NEW opony MICHLIN/BF to odrazu wrzuce info na forum dla wszystkich.
Oczywiście dla większości (98%) cena będzie i tak z kosmosu, ale przynajmniej bedziecie znać ceny Michałów rajdowych ;D

Okolice 1000 zł za sztukę w 15stce ?

Mick - Pon 07 Mar, 2011

trochę poniżej... ale ciągle czekam na cennik...
106 - Pon 07 Mar, 2011

kiedys byly w granicach 650 ... pozniej euro poszlo do gory i teraz chyba
kolo 800 jest... ale michelin to michelin ;)

Bad-i - Pon 07 Mar, 2011

106 napisał/a:
kiedys byly w granicach 650 ... pozniej euro poszlo do gory i teraz chyba
kolo 800 jest... ale michelin to michelin ;)

w tej chwili 18/580 Michelina sa po 214 euro netto (plus Vat , minus 5-7% rabatu).Takze jakby nie liczyl mniej niz 900 nie wyjda :]

Przem_106 - Pon 07 Mar, 2011

Ja wole Pirelli :ble:
wasq - Wto 08 Mar, 2011

195/50/15 TOYO T1R mam po 160 sztuka pelna gwarancja fv paragon
Greg - Nie 13 Mar, 2011

Panowie, potrzebuję 195/45/16 do siebie - co polecacie? Na ulicę raczej, jak kupię nowe to pewnie będzie mi ich szkoda na tor ;) Ale muszą kleić bezkompromisowo.

Myślałem o RE050 za sprawą twardych ścianek - podobno w zakrętach jest fajnie, ale nie wiem jak będzie z komfortem na dość twardym zawiasie i ch... warszawskich ulicach. Na 15" zimówce bywa źle.

leon - Nie 13 Mar, 2011

yokohama s-drive do codziennej bujaki nie jest zła- przy zakupie w UK wyszła dodatkowo bardzo tania :) początkowo co prawda była dość śliska i tył czasem w zakręcie uciekał ale po kilku tygodniach problem ustąpił (więc nie wiem czy można to nazwać bezkompromisowym trzymaniem :> ) i na całe szczęście nie znika w oczach jak Eagle F1
Yarko - Nie 13 Mar, 2011

z takich ulicznych opon to conti premium bardzo dobrze trzyma, mam i polecam
Greg - Nie 13 Mar, 2011

Nie ukrywam, że ważnym kryterium jest też cena, bo nie chce mi się wydawać +70-100 PLN więcej za każdą oponę do auta, które pewnie niedługo (rok może? a może nie) sprzedam. ;)

Te RE050A znalazłem za 279 PLN / szt. co jest chyba mega dobrą ceną jak za taką gumę, niektóre chinole są droższe. ;)

Np. Conti SportContect 3 jest w niektórych (tanich) sklepach blisko 100zł droższa na sztuce. ;)

Greg - Pon 14 Mar, 2011

A Uniroyal Rainsport 2?
Maciusiowy - Pon 14 Mar, 2011

Greg napisał/a:
A Uniroyal Rainsport 2?

Rainsport 1 był bardzo udany, o 2 słyszałem podobne opinie

Janusz - Pon 14 Mar, 2011

Greg napisał/a:
A Uniroyal Rainsport 2?

legenda głosi ze na suchym to kupa ;/