To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Janusz - Śro 23 Lut, 2011

Cytat:
mam 195/45/15 po 100 3/4 bieżnika na upalenie to chyba warto? :)
hmmm... no nie wiem... na codzien bym to kupił bo dobra guma i przyzwoicie trzyma na suchym :) ale do upalania to raczej jakichś mega czasów się nie ma co spodziewać :) ale jako seryjna guma bardzo dobra :) przynajmniej mi się fajnie na niej jeździło, no i bieżnik mi się podobał :D
Kenet - Śro 23 Lut, 2011

T1R jak jest nowe to trzyma bardzo ładnie, ale kładzie się w zakrętach na boki. Jak zejdzie poniżej 4 mm głębokości bieżnika przestaje trzymać wogóle.
Ryba - Czw 24 Lut, 2011

Kolega miał u siebie przez pół roku T1R i był bardzo nie zadowolony. Teraz jeździ na Potenzach które są w dokładnie tej samej cenie i twierdzi, że są znacznie lepsze.

Seat Leon 1.8 210ps

kaziu1985pn - Czw 24 Lut, 2011

ja tam t1r sobie chwale zwłaszcza na mokrym, kilka razy dupę mi uratowały jak jakiś pacan wyskoczył w ulewę z za samochodu, na innych przy takim hamowaniu miałem zero przyczepności.
wiosną pewnie kupie 2 na przód bo stare micheliny odmówiły posłuszeństwa a właściwie miały 5mm bieżnika i dot z 2000r :D

Tomcat - Pią 25 Lut, 2011

Ja zajeździłem jeden komplet T1R w zeszłym roku i byłem z nich zadowolony. Faktycznie kładły się na boki, ale dawały mimo tego rade. Biorąc pod uwagę, że jeszcze parę miesięcy temu można było wyrwać 4 szt. nowych za 600-650 zł maks to baaaardzo dobre gumy.
Janusz - Pią 04 Mar, 2011

pytanie eksperckie... wchodzić w to?? http://rajdy.hoga.pl/giel...rona=46&D=5&Sl= jest do wyrwania za jakieś 350 zł... jak się to będzie sprawowało?? lepsze to niż r888 na suchy tor?? dobrym setupem byłoby to na przód a r888 na tył?? jaka to będzie wysokości?? będzie wyższe niż 195/50r15?? i ewentualnie jaki rocznik to maks może być żeby było warto wziąć??
qbus - Pią 04 Mar, 2011

a to do clio nie bedzie -> http://www.rajdowypuchar....p?article_id=34
w zajebistym stanie i chyba w strasznie niskiej cenie z tego co pamietam.

Bad-i - Pią 04 Mar, 2011

Tutaj ciekawa opcja - bede mial slicka po 425 pln/szt

http://www.dmacktyres.com/

Anonymous - Pią 04 Mar, 2011

arssss napisał/a:
Czyli jeden kij czy parady czy s.drive ;]

chyba jednak się na parady zdecyduję ;d

Miałem Parady w Seicento 195/40/14 i przy mocy około 100 ps na mokrym zrywały trakcję nawet na 3 biegu, gorszej opony na mokrym nie miałem. Na suchym ok, jak się rozgrzały to przy tym setupie dawały radę, wystarczyły na 2 sezony.

Ogólnie polecam Pirelli P0 Nero, miałem je w Ibizie Cuprze 1.8t i teraz w Fabii po raz kolejny, i nie zawodzą.

Barejka - Pią 04 Mar, 2011

mally, rzadko tutaj zagladasz :P czy RS nie stoi czasami na politechnice? :>
arssss - Pią 04 Mar, 2011

mally napisał/a:
...
Ogólnie polecam Pirelli P0 Nero, miałem je w Ibizie Cuprze 1.8t i teraz w Fabii po raz kolejny, i nie zawodzą.

Tyle,że nie robią ich 15 calowych . ;/

a coś takiego ktoś miał

Marangoni ZETA LINEA

Janusz - Sob 05 Mar, 2011

qbus napisał/a:
a to do clio nie bedzie -> http://www.rajdowypuchar....p?article_id=34
w zajebistym stanie i chyba w strasznie niskiej cenie z tego co pamietam.

ale to jest na 16.. 16 załatwiłbym sobie od Gryca który tez ma ponoć tego sporo do sprzedania :P i który notabane teraz kupił właśnie od bębenka c2r2 :P

ale ja pytam o tamte :)

Janusz - Sob 05 Mar, 2011

arssss napisał/a:
a coś takiego ktoś miał

Marangoni ZETA LINEA

ta mój brat w focusie... kupił je z samochodem... kureeewsko wyły... do tego tor raczej taki "chinczyk" niż porządna guma, ma fajnie wyglądać;p i chyba szybko mu obie wybulwiły...

Yarko - Sob 05 Mar, 2011

Janusz napisał/a:
arssss napisał/a:
a coś takiego ktoś miał

Marangoni ZETA LINEA

ta mój brat w focusie... kupił je z samochodem... kureeewsko wyły... do tego tor raczej taki "chinczyk" niż porządna guma, ma fajnie wyglądać;p i chyba szybko mu obie wybulwiły...

Marangoni to nalewki ;D

lepiej trzymać się od tego z daleka, do TA się nie nadają bo bieżnik odłazi płatami

Janusz, nie kombinuj z różnymi oponami na przód i na tył, samochód może być nieprzewidywalny.

qbus - Sob 05 Mar, 2011

Janusz w przypadku slicka pirelli i r888 na tyle bedziesz mial balans jak r888 z przodu a z tylu jakas seria :)