mam 195/45/15 po 100 3/4 bieżnika na upalenie to chyba warto?
hmmm... no nie wiem... na codzien bym to kupił bo dobra guma i przyzwoicie trzyma na suchym ale do upalania to raczej jakichś mega czasów się nie ma co spodziewać ale jako seryjna guma bardzo dobra przynajmniej mi się fajnie na niej jeździło, no i bieżnik mi się podobał Kenet - Śro 23 Lut, 2011 T1R jak jest nowe to trzyma bardzo ładnie, ale kładzie się w zakrętach na boki. Jak zejdzie poniżej 4 mm głębokości bieżnika przestaje trzymać wogóle.Ryba - Czw 24 Lut, 2011 Kolega miał u siebie przez pół roku T1R i był bardzo nie zadowolony. Teraz jeździ na Potenzach które są w dokładnie tej samej cenie i twierdzi, że są znacznie lepsze.
Seat Leon 1.8 210pskaziu1985pn - Czw 24 Lut, 2011 ja tam t1r sobie chwale zwłaszcza na mokrym, kilka razy dupę mi uratowały jak jakiś pacan wyskoczył w ulewę z za samochodu, na innych przy takim hamowaniu miałem zero przyczepności.
wiosną pewnie kupie 2 na przód bo stare micheliny odmówiły posłuszeństwa a właściwie miały 5mm bieżnika i dot z 2000r Tomcat - Pią 25 Lut, 2011 Ja zajeździłem jeden komplet T1R w zeszłym roku i byłem z nich zadowolony. Faktycznie kładły się na boki, ale dawały mimo tego rade. Biorąc pod uwagę, że jeszcze parę miesięcy temu można było wyrwać 4 szt. nowych za 600-650 zł maks to baaaardzo dobre gumy.Janusz - Pią 04 Mar, 2011 pytanie eksperckie... wchodzić w to?? http://rajdy.hoga.pl/giel...rona=46&D=5&Sl= jest do wyrwania za jakieś 350 zł... jak się to będzie sprawowało?? lepsze to niż r888 na suchy tor?? dobrym setupem byłoby to na przód a r888 na tył?? jaka to będzie wysokości?? będzie wyższe niż 195/50r15?? i ewentualnie jaki rocznik to maks może być żeby było warto wziąć??qbus - Pią 04 Mar, 2011 a to do clio nie bedzie -> http://www.rajdowypuchar....p?article_id=34
w zajebistym stanie i chyba w strasznie niskiej cenie z tego co pamietam.Bad-i - Pią 04 Mar, 2011 Tutaj ciekawa opcja - bede mial slicka po 425 pln/szt
Miałem Parady w Seicento 195/40/14 i przy mocy około 100 ps na mokrym zrywały trakcję nawet na 3 biegu, gorszej opony na mokrym nie miałem. Na suchym ok, jak się rozgrzały to przy tym setupie dawały radę, wystarczyły na 2 sezony.
Ogólnie polecam Pirelli P0 Nero, miałem je w Ibizie Cuprze 1.8t i teraz w Fabii po raz kolejny, i nie zawodzą.Barejka - Pią 04 Mar, 2011 mally, rzadko tutaj zagladasz czy RS nie stoi czasami na politechnice? arssss - Pią 04 Mar, 2011
mally napisał/a:
...
Ogólnie polecam Pirelli P0 Nero, miałem je w Ibizie Cuprze 1.8t i teraz w Fabii po raz kolejny, i nie zawodzą.
ale to jest na 16.. 16 załatwiłbym sobie od Gryca który tez ma ponoć tego sporo do sprzedania i który notabane teraz kupił właśnie od bębenka c2r2
ale ja pytam o tamte Janusz - Sob 05 Mar, 2011
arssss napisał/a:
a coś takiego ktoś miał
Marangoni ZETA LINEA
ta mój brat w focusie... kupił je z samochodem... kureeewsko wyły... do tego tor raczej taki "chinczyk" niż porządna guma, ma fajnie wyglądać;p i chyba szybko mu obie wybulwiły...Yarko - Sob 05 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
arssss napisał/a:
a coś takiego ktoś miał
Marangoni ZETA LINEA
ta mój brat w focusie... kupił je z samochodem... kureeewsko wyły... do tego tor raczej taki "chinczyk" niż porządna guma, ma fajnie wyglądać;p i chyba szybko mu obie wybulwiły...
Marangoni to nalewki
lepiej trzymać się od tego z daleka, do TA się nie nadają bo bieżnik odłazi płatami
Janusz, nie kombinuj z różnymi oponami na przód i na tył, samochód może być nieprzewidywalny.qbus - Sob 05 Mar, 2011 Janusz w przypadku slicka pirelli i r888 na tyle bedziesz mial balans jak r888 z przodu a z tylu jakas seria