To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

Bonczek - Pią 27 Mar, 2015

U nich było SI w sedanie, nie było hatcha.
IMO hothatche to raczej symbol Europy.

siema - Czw 02 Kwi, 2015

No to podpisane:
http://moto.wp.pl/kat,103...l?ticaid=1149e3

Teraz czekać na większe mandaty (ale to już pewnie po wyborach).

Dzięki Ci Bronek :jupi:

Bonczek - Czw 02 Kwi, 2015

Dobrze! Precz z piratami! Teraz wszyscy 5km/h mniej na liczniku niż znak i na lewy pas! :rotfl:
EmerytRs2 - Pią 03 Kwi, 2015

imo du żo ludzi moze przez to stracic prace
PiTT - Pią 03 Kwi, 2015

a martwisz sie tez za tych ktorzy jezdza najebani?
jak ich zlapia to tez moga stracic prace...
nie rozumiem rozkminiania tematu ograniczen, mandatow itd.
po cos sa, koniec kropka
jak ktos bez mozgu zapierdala po uliczkach osiedlowych bez wyobrazni a potem wskakuje na glowna tnie ile fabryka daje to na serio mi go nie szkoda
niestety za debili ucierpia kierowcy ktorzy "przypadkiem" sie zalapia bo jak mozna przypuszcac latwo mozna sie zalapac
jesli ktos ma inny genialny pomysl jak walczyc z debilami za kolkiem to moze powinien zajac sie polityka i podsunac kilka fajnych pomyslow
dla mnie ewenementem jest zachowanie polakow za zachodnia granica... jakos potrafia sie podporzadkowac do obowiazujacych przepisowo bo wiedza ze jak zostana zlapani to srogo za to zaplaca... jesli to sie sprawdza to znaczy ze przepis jest dobry

was79 - Pią 03 Kwi, 2015

Razem z tymi nowymi przepisami, trza by sprowadzić specjalistów od stawiania znaków. U nas np jest obszar zabudowany w szczerym lesie. Strzelam, że 95% kierowców traci tam prawko.
Kamill - Pią 03 Kwi, 2015

Minusem tego wszystkiego jest kurewskie egzekwowanie tych przepisów. Ostatnio jechałem sobie przez wioskę w nocy. Wieś taka że nawet światła w oknach pogaszone, stoi auto na prawym poboczu przodem do mnie na wjeździe do posesji, lekko na górce, z zapalonymi światłami które waliły prosto po gałach z racji że stał na górce.
Kto to był? Policja z radarem laserowym, typ położony na dachu strzelał do wszystkich przejeżdżających.
Gdzie stali? 50m przed końcem jednokilometrowej miejscowości. I to było po to żeby zwiększyć bezpieczeństwo? Jeżeli tak to powinni stać na początku miejscowości, nie napierdalać światłami po gałach i być widocznym.
Jedyny pozytywny aspekt tego że mnie nie zdjęli mimo że leciałem z 75 w zabudowanym.

B-Rey - Pią 03 Kwi, 2015

Ci co wymyślają te przepisy to kretyni! Wielce się chwalą, że wprowadzili nowy przepis który poprawi bezpieczeństwo na drogach, bo gdzieś tam w innym kraju europejskim tak jest i notuje się mniej wypadków itd (przykład to jazda ze światłami mijania 24h). Pomijam fakt, że w kraju gdzie od dawna trzeba było jeździć 24h na światłach, przez 80% dnia jest ciemno i ogólnie chujowa pogoda. To samo dotyczy limitów prędkości i kar. Kiedyś słyszałem, że mają wprowadzić ograniczenie prędkości w mieście do 50 przez cały dzień i jak trochę przekroczysz to jeeeb mandat, bo tak jest niby w Niemczech. Chuj z tym, że taki Niemiec pojedzie do roboty 50km/h przez 2km po czym wbija na autobahn i zapierdala ile wlezie. Wydaje mi się, że nikt nie patrzy na to później z "daleka", żeby wyciągnąć wnioski, że to wszystko jest bez sensu. No ale hajs się musi zgadzać. Jak to pisał kiedyś złomnik: najlepiej przypierdolić kierowcom, bo jak jeździsz autem to stać Cię przecież na wszystko.
Anonymous - Pią 03 Kwi, 2015

Skonczmy z oszukwaniem sie,mandaty w PL nie służą zwiększaniu bezpieczeństwa a zapełnianiu budzetu.Policja czesto zamiast mandatu ma mozliwość pouczenia,zdarzyło sie to komus?Bo ja zawsze ,nawet za najwieksza pierdołe(np.zaparkowanie 5m od przejścia dla pieszych) dostawałem mandat.
anjas - Pią 03 Kwi, 2015

rabarbar napisał/a:
Policja czesto zamiast mandatu ma mozliwość pouczenia,zdarzyło sie to komus?

Mi się zdarzyło.
Ograniczenia są na pewno potrzebne ale niech stoją we właściwych miejscach. Moim zdaniem trzeba by było uporządkować znaki a później egzekwować. Nie odwrotnie.

PiTT - Pią 03 Kwi, 2015

wg mnie na ten debilny narod tylko kara skutkuje
niestety traca na tym tacy ogarnieci i jezdzacy bezpiecznie kierowcy jak my...
:D
ciekawe ilu kierowcow twierdzi ze jezdzi szybko ale bezpiecznie
przestancie biadolic i przyjmijcie na klate ew kare
co Wy dzieci jestescie? :)
za jazde po pijaku z miejsca areszt i prawdo zabrane na min rok

czym sie rozni obszar zabudowany w niemczech a polsce? nie bardzo chyba zalapalem historie powyzej... za to wiem ze jak przejezdzam przez wioche to nieco luzuje z gazem
twierdzicie ze nieslusznie sa ograniczenia, wiec jedyna opcja sa zmienne znaki
w nocy do 90 w dzien do 50, zgadza sie?
ostatnio dostalem fotke z fotoradaru, wioska ograniczenie 50 a ja 59... i co? jajco! :)
jak bedziecie tak chronic debili na drogach to niebawem bysmy mieli rosje na drogach...

was79 - Pią 03 Kwi, 2015

Czego nie rozumiesz? że jest las i 50, bo obszar zabudowany?
karoluPL - Pią 03 Kwi, 2015

Z racji zmiany przepisów już spokojnie mogę sobie odpuścić duże turbo K04 i wtryski, mam chyba juz i tak za szybkie daily do przepisów i dróg :rotfl:
Anonymous - Pią 03 Kwi, 2015

chyba każdy ma,juz sie nie od lat nie produkuje samochodów z vmax 140
karoluPL - Pią 03 Kwi, 2015

na to wygląda, że na Polskę powinny być samochody z Vmax nie przekraczającym 99km/h :lol2: