arssss - Pon 18 Lut, 2013 Podobno najlepszy był koles który w przejeżdżając 500 w automacie nie ogarnął,że ma wbity wsteczny i potrzaskał chyba 4 jeszcze 500. wszystko na klepanie naciąganie i do salonu jako nie ruszane Bart - Pon 18 Lut, 2013 Fajne te legendy. Kumpel kumpla kiedyś widział jak czarną wołgą Majkel Dżekson na dzieci polował!arssss - Pon 18 Lut, 2013 Nie żadna legenda tylko mój kolega pracujący w Fiacie widział na własne oczy przy czym o mało nie został stuknięty tą 500.Jakarti - Pon 18 Lut, 2013 to jest polityka... nasze panstwo. i to moze byc kazdy z nas. dramat!
http://www.tokfm.pl/Tokfm...eszcie_.html#MT
to uzyj tu teraz pistoletu jak Cie ktos napadnie M - Pon 18 Lut, 2013 A tu ciekawa informacja - na MIT wynaleziono substancję która metabolizuje alkohol we krwi - tzn w praktyce można wytrzeźwieć w kilka sekund (i nie jest to koks )
Czyli to co wcześniej było fikcją (np w Ghost In The Shell) - teraz będzie możliwe.
Będzie można się nawalić w trupa żeby zaraz wytrzeźwieć i wrócić autem do domu
http://www.dailymail.co.u...-developed.htmlGeKo - Pon 18 Lut, 2013 M, Dailymail Czy to nie przypadkiem ledwie lepsza szmata niż The SunAnonymous - Pon 18 Lut, 2013 Juz ze 20 lat temu czytałem ze KGB czy CIA ma taki srodek,pewnie bzdura,choc mogła tez być prawdaSibu - Pon 18 Lut, 2013
rabarbar napisał/a:
Juz ze 20 lat temu czytałem ze KGB ...
Oni na pewno specjalizowali się w substancji o przeciwnym działaniu M - Wto 19 Lut, 2013 Antoś odpowiadam Ci tutaj.
antoś napisał/a:
To jakie badania należałoby przeprowadzić, żeby aż tak dogłębnie przeanalizować psychikę kandydata, by wiedzieć czy weźmie broń na imprezę i pić czy nie. Ponadto nawet jak nie będzie pił może być zagrożeniem.
Wziąłbys broń wiedząc że będziesz chlał? A za kółko też wsiadasz po pijaku?
Tu nie trzeba geniusza żeby wiedzieć co jest mądre a co nie.
antoś napisał/a:
W jakiejś szarpaninie, które są często w klubach może zostać pozbawiony tej broni, co wtedy?
A ja nie mówiłem że osoba z bronią musi być w klubie na imprezie, może być przechodniem, jadącym akurat pojazdem etc. Right?
Do klubu raczej z gnatem nie wejdziesz, z nożem też nie.
antoś napisał/a:
W sytuacji, gdy skończyłoby się na jakimś pobiciu w przypadku gdy nie miałby broni, teraz ją mając strzelałby i zabił napastnika. A wiesz, że takim napastnikem może być każdy z nas. Taka osoba z bronią może zachowywać się bardzo pewnie siebie i prowokować (policjanci tak nie robią? Mimo, że mają wszelkie badania za sobą ), nie dałeś komuś w twarz nigdy?
Skończyło się na zadźganiu nożem, taki jest efekt. Reszta to twoje domysły, a może, a gdyby.
Zginęła ofiara, tak, może nikt by nie był draśniety.
antoś napisał/a:
Nie przekonuje mnie ten argument, że z bronią byłoby bezpieczniej. Szukając argumentów za bazuje się na jakichś skrajnych przypadkach morderstw ze szczególnym okrucieństwem gdzie ofiara mogłaby się obronić gdyby miała pistolet. Zapomina się o setkach błahych pobić, w których ten pistolet mógłby stać się zagrożeniem. Jakoś cywilizowane kraje radzą sobie bez broni, czy polska jest naprawdę jakimś dzikim zachodem, że tą broń trzeba udostępnić obywatelom?
Jak już rozmawialiśmy wcześniej z Geko. Statystyki zabójstw w różnych krajach są podobne, różni się tylko narzędzie.
W polsce używa się wiecej noży i siekier, w usa broni palnej.
Poczytaj sobie o sytuacjach gdzie ktoś włamuje się do domu, a bezbronna drobna kobitka wystrzeliwuje salwe w bandziora który by ją zgwałcił i zabił. Jeśli broń palna to dziki zachód, to obrona gołymi rękami przed nożem to co? To chyba czasy gdy ludzie mieszkali w szałasach.
Masz w domu zapewne kilkadziesiąt narzędzi którymi można zabić, ale nie jesteś mordercą prawda?
antoś napisał/a:
Dlaczego nie wystarczy jakiś gaz pieprzowy, paralizator itp. - są to dostępne środki, po cholerę od razu pistolet.
Może wystarczy może nie. Broń to duzże wyzwanie. Napewno nie można tego rzucić ot tak niczym dać małpie brzytwę.
Natomiast jest to najlepsza forma obrony w przypadku zagrożenia życia przez osoby trzecie.
antoś napisał/a:
Ponadto zakładasz, że broń daje przewagę nad silniejszym... tylko, że ten silniejszy też może mieć broń. Tutaj jest sytuacja patowa, strzelać czy się rozejść w pokoju.
Może ale to Ci daje przynajmniej równe szanse - ale to tylko na filmach wszyscy stoja z bronia w rekach i patrzą się na siebie.
Bandzior może mieć i dzisiaj broń beż żadnych pozwoleń, ot taka sprawiedliwość.
A tak - nożownika możesz oddać w rece policji.
antoś napisał/a:
Wyczuwam u Ciebie nutę hipokryzji, bo krytykujesz polski system prawny czy organy ścigania, mówiąc, że są nieskuteczne i funkcjonują w inny sposób niż ZAKŁADANO. W przypadku broni zakładasz jednak, że wszystko będzie działało jak w szwajcarskim zegarku, że ludzie przejdą badania psychologiczne, a broń przy pasie będą nosiły tylko osoby tego godne.
Antoś, mam wrażenie że nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Bardzo proszę Cię napisz mi jak system prawny czy policja miała tutaj chociaż cień szansy zapobiec zamordowaniu tego człowieka?Anonymous - Wto 19 Lut, 2013 .Bart - Wto 19 Lut, 2013 M, król bicia piany w Jedynej Słusznej Sprawie!Młody Papież - Wto 19 Lut, 2013 Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13
Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13
Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13
Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13
Zmarł w 13 tygodniu roku.
JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter
czy to zbieg okoliczności ?
prześlij to dalej niech inni myślą...
Sorry, ale musi się spełnić. ...
Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie...
Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości.
Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie*
Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Twojego życzeniaanjas - Wto 19 Lut, 2013 pomyślałem życzenie, żeby siusiak mi się trochę zmniejszył... Ale po zastanowieniu nie będę jednak wysyłał dalej tego łańcuszka, niechaj stanie się rzecz odwrotna!Młody Papież - Wto 19 Lut, 2013 jestes cwańszy od najcwańszych!anjas - Wto 19 Lut, 2013 i najbardziej kompetentny!