Loko - Nie 11 Lut, 2007 Hmm ja czytałem wypowiedzi ludzi używających subarek, według nich 050 są mieciutkie i przy szybkiej jezdzi wygryzają boki, przy 070 podobno nie ma mowy o obgryzaniu boków, opona się po prostu nie kładzie.
Według nich wogóle nie ma porównania 050 do 070.Marek23 - Nie 11 Lut, 2007 tez slyszalem takie opinie... Ogolnie bardzo duzo sie tu dowiedzialem, dzieki wielkie.k-mart - Nie 11 Lut, 2007
To ja bardzo chetny! W jakim stanie, dobre tylko na suche, czy na mokrym tez sie sprawdza? No i wie viel mein Freund aus der Schwiz
nie dalem rady dojechac dzisiaj do garazu Sprawdze jutro, zrobie fotki.
Nie mam pojecia jak sie na tym jezdzi :566: , zostaly po ojcu z jego czasow na subaruGOKART - Nie 11 Lut, 2007 Nie wiem od kogo takie opinie... miałem już te opony na poprzednim aucie i wiem jak się zachowywały. Ledwo mogli je naciągnąć na felgi takie twarde miały ścianki. Ponadto sa to jedne z najciezszych opon na rynku a właśnie grubośc ścianek wpływa za wagę. Producent podaje że są to jego opony nr jeden no chyba że nie wiedzą co produkują Ja się zdaje na sprawdzone źródłaLoko - Nie 11 Lut, 2007 Nie wiem skąd masz info że producent stawia je jako najlepsze , bo według mnie to właśnie re070 producent oferuje jako najbardziej "sportowy" egzemplarz:)
Zresztą wystarczy spjrzec na ich bierzniki i od razu widać co jest grane
re070
re050
re050a
[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 ]
Połowa bierznika 070 to już pół slick GOKART - Pon 12 Lut, 2007 Łal, pierwszy raz widzę te oponki 070 , widać ze dają radę. Ja odnosiłem swoje opinie do modelu 0720 o którym wspominałeś we wcześniejszych postach a to nie jest to samo. Info na stronce Bridgestone europe bo to co mają w japoni to już inna bajka.Marek23 - Pon 12 Lut, 2007
k-mart napisał/a:
Nie mam pojecia jak sie na tym jezdzi , zostaly po ojcu z jego czasow na subaru
To moze spytaj ojca, czy sie jeszcze do czegos nadaja... A papa wpada do Lublina, chetnie bym pogadal z jakims exwyscigowcem na temat toru jazdy,itd...
[ Dodano: Pon 12 Lut, 2007 ]
Ta Potenza re070 niezla, zewnetrzna polowa serio kozak. Myslicie,ze na deszczu tez poklei?Loko - Pon 12 Lut, 2007
GOKART napisał/a:
Łal, pierwszy raz widzę te oponki 070 , widać ze dają radę. Ja odnosiłem swoje opinie do modelu 0720 o którym wspominałeś we wcześniejszych postach a to nie jest to samo. Info na stronce Bridgestone europe bo to co mają w japoni to już inna bajka.
Wcześniej pisałem o 0720, ale tylko jako okazyjnie taniej i dobrej oponie z linku bo tych opon już raczej nie produkują, to jest starszy model i nie ma go co porównywać do nowych,
050 cały czas porównuje do 070
Marek23 napisał/a:
k-mart napisał/a:
Nie mam pojecia jak sie na tym jezdzi , zostaly po ojcu z jego czasow na subaru
To moze spytaj ojca, czy sie jeszcze do czegos nadaja... A papa wpada do Lublina, chetnie bym pogadal z jakims exwyscigowcem na temat toru jazdy,itd...
Ta Potenza re070 niezla, zewnetrzna polowa serio kozak. Myslicie,ze na deszczu tez poklei?
PAtrząc na bierznik to nie wygląda to najlepiej na deszcz:D, ale chyba jakoś to i na deszczu musi trzymać bo w subarkach sti chyba w seri są takie montowane.Marek23 - Pon 12 Lut, 2007 A to juz kumam opone. To trzyma na deszczu... Rozmiar 16 jest? Wchodze w taka na droge i do Lublina,hehe...Loko - Pon 12 Lut, 2007 Niestety jest tylko 17 cali rozmiar subarowo/lancerowy Marek23 - Pon 12 Lut, 2007 Szkoda... Bo moja teoria taka, ze przez ta opone mnie starszy pan w 300 koni STI zloil, trzymalo mu to nieziemsko. Szukam dalej...Loko - Pon 12 Lut, 2007 Z innych pól slików dopuszczonych na droge to na przykłąd są:
Avon ZZR
Toyo r888
Kumho ecsta mx ku 15
Michelin Pilot Sport Cup
Yokohama parada spec 2
Yokohama advan a048
Hankook VENTUS RSS Z 211
No i pewnie jeszcze wiele innych, ale tutaj to raczej nie obejdzie się bez innej opony na deszcz
No i oczywisci ewszystkie powyżej są dopuszczone na ulice i są w rozmiarach 15, 16saxorulez - Pon 12 Lut, 2007 Yoko prada spec nie jest opona tej klasy co pokazałeś pozostałe, do tej klasay Yoko ma A520
Marek23 - Pon 12 Lut, 2007 Loko dzieki, no Tobie tez Lukasz . Musze usiasc spokojnie i sie zastanowic, jak to wszystko rozwiazac...k-mart - Pon 12 Lut, 2007 Nie wiem co sie stalo z reszta opon, zostaly tylko 2 sliki :566: Ale jesli je chcesz nie ma problemu, zalatwie brakujace 2 uzywane. A jesli by Ci bylo malo to uzywanymi moge Cie zasypac
Te co mam wygladaja tak: (yoko advan jakistam 205/50/16)
Jak widac ten sam rozmiar jak na serii:
Co do mego papy to ma zamiar byc na torze, przynajmniej staram sie go namowic, chce wiedziec o ile wolniejszy jestem od niego, mimo jego zaawansowanego wieku
Aha, za opone chce ~80.- Fr.
k-mart napisał/a:
Czy ktos sie moze orientuje jak nazywa sie taka yokohama ktora czesciowo widac na fotce?? Nigdzie nie moge znalezc
W koncu rozwiazalem zagadke z 17.1. ktora sam sobie zadalem znajdujac takie opony u mnie w garazu (az wstyd) , lecz do clio niestety nie podejda bo to 235/45/17
Chodzilo o Conti sport contact 2.