To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Yarko - Pią 03 Gru, 2010

Jacek napisał/a:
twój ojciec zna yarka?

czasem sobie śmigamy :>

wasq - Pią 03 Gru, 2010

agentczora zapomnij o PROFILU mialem okazje przejechac sie fura na takim kole kupa gowna troche lepsze lato
kamil - Sob 04 Gru, 2010

Dębica Frigo na śniegu i błocie idą całkiem przyzwoicie. bardzo dobra opona w swoim przedziale cenowym.
Mam 4 sezony i nadal dają rade

Walle - Pon 06 Gru, 2010

z początkiem listopada założyłem Falken HS 437 i się wku.... co za szit, na mokrym wyjeżdżał mi przodem samochód jakbym sobie wstawił Hemi pod maskę (temp. +10).

Teraz, przy mrozie i śniegu jest bardzo, bardzo poprawnie.

W końcu to opona zimowa :)

PiTT - Pon 06 Gru, 2010

ja założyłem na przód falkeny hs 439
mimo iż poprzednio blizzak 25 wydawał się być bardziej śniegowy i guma jakby bardziej miekka to odczucia podczas jazdy są zupełnie odwrotne
wg. mnie falken lepiej trzyma na śniegu
na przyszły sezon na tył też wrzucam falkeny, bardzo przyzwoita opona

edit:
nieco głębszy śnieg i blizzak zupełnie sobie nie radzi, co chwila problemy z ruszeniem jak się wjedzie w większą zaspę
za to falken fajnie się wgryza przy hamowaniu, zakładam że na tylnej osi by się równie dobrze sprawowały
już wiem jakie opony kupię na tył

speed555 - Nie 12 Gru, 2010

Tomcat napisał/a:
speed555 napisał/a:
o te 165/65 sie nie boje (myslalem na tył je dać bo weższe), tylko te 175/65/14 moga z przodu ocierać, niby koles mówil ze w posadzonym vts-ie je miał i podobno nie obcierało nic. wiec zobaczymy

To kłamał. Ja mam B6 + Eibach z przodu i wywaliłem ten rozmiar w kosmos bo po nadkolach już mi nie zostało śladu. Najgorzej jest przy pełnym skręcie kół.

Dla potomków: Mi z przodu 175/65/14 nie obciera nic, nawet przy full skrecie. zawias posadzony nie wiem ile ale z tył o jeden zabek i przod raczej tak proporcjonalnie do tego (w avatarze troche widac ile posadzony mam albo w pimpie wieksze)

Anonymous - Pią 24 Gru, 2010

dobre to to -> http://allegro.pl/205-50-...1372650051.html
Barejka - Pią 24 Gru, 2010

Marcel,
Cytat:
Przeznaczony do wszystkich pojazdów o wysokich osiągach

z tego co mi wiadomo to civic narazie nie ma osiagaow ;D

Anonymous - Pią 24 Gru, 2010

hahahahah jaki cwaniaczek wyszczekany no brawo barejka ;D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: wiązką już ok to się po wsi wozi :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: zadam pytanie w poniedziałek jak uda mi się może auto zarejestrować :]
Barejka - Nie 26 Gru, 2010

takie pytanie czy ten maxsport jest cos wart?
http://www.oponymaxsport.....174.233.45.jpg
czy lepiej pojsc w r888 ktore sa tansze o_O
http://allegro.pl/185-60-...1379191484.html
dodam tylko ze to do jazdy na codzien :D
a moze markgum? CO jeszcze posiada homologacje drogowa i dostepna jest w rozmierze 185/60/14 lub 185/55/14?

Tomcat - Nie 26 Gru, 2010

Z tego wszystkiego jedynym słusznym wyborem jest R888. Maxsport jest generalnie niskiej jakości, gorzej klei, a Markgumy kładą się na boki. Z tego co pamiętam Loko robił na Wyrazowie lepsze czasy na porządniej seryjnej gumie.
wasq - Nie 26 Gru, 2010

bierz r888 od przyszlego roku mega podywzka r888 r1r zostanie prawie ze bez zmian
Koto - Czw 13 Sty, 2011

Zaczynam powoli myślec o oponach na lato, mam Yokohamy S.Drive i jak dla mnie są zayebiste więc skłaniam się ku kolejnemu kompletowi... ALE może jest jakaś opona w podobnej cenie porównywalna lub lepsza? Najlepiej tańsza i lepsza :D Jakie jeszcze brac pod uwagę?
Aha, musi byc w 14".

Yarko - Czw 13 Sty, 2011

Hankook RS2
Koto - Czw 13 Sty, 2011

Dzięki Yarko, tylko coś nie mogę znaleźc w moim rozmiarze: 185/55/14