To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

leon - Wto 30 Lis, 2010

w sumie nic odkrywczego ale:
najlepsza letnia nie ma podejścia w takich polarnych warunkach nawet do kiepskawej zimówki- przykład:
Impreza WRX stoi na światłach na równoległym pasie.. zielone.. kolo chce ruszać i nic.. wszystkie koła się kręcą a auto w miejscu stoi.. letnie opony jak się okazało
wymija go koleś w Lublinie II i krzyczy przez okno "Zainwestuj w zimówki pozerze" - mina kierowcy WRX'a bezcenna :D

a ode mnie UG7 idą po śniegu jak złe - żadne zaspy, zaśnieżone parkingi, boczne uliczki im nie straszne :>

Tomcat - Wto 30 Lis, 2010

Cartoon napisał/a:
Frigo 2 na kopny śnieg jest świetna :D

No i o to chodzi ! Saxo używam i tak tylko do upalania, a w zimie wyjeżdżam tylko polatać po śniegu, więc wybitnie dobre zachowanie w każdych warunkach nie jest dla mnie tak ważne. Pamiętam jak moja Corsa jeszcze jeździła kiedyś na pierwszych Frigo... Szła jak czołg :P

ade - Wto 30 Lis, 2010

ja ostatnio polecam dwie opony:d

dunlop wintersport 3d - najlepsza na jakiej jezdzilem
i fulda ta z 3jka:D montero 3 chyba:D

za to to firestonee winterhawk tez te najnowsz takie na 4ke:D

co kupic do astry do upalania???

nalewki z bieznikiem hakkapelity czy debica frigo 2??

Janusz - Wto 30 Lis, 2010

Cytat:
co kupic do astry do upalania???

nalewki z kolcem :D
dziękuję, do widzenia koniec imprezy!!

Anonymous - Wto 30 Lis, 2010

Ultra grip 7 lub 7+ najlepsza zimówka, rewelacyjne czasy się na nich kręci :rotfl:
jarek-malopolska - Śro 01 Gru, 2010

ade napisał/a:

Debice Frigo, jesli na snieg oczywiscie.. Ostatni rozgrywany Rajd Magurski, full zima jak to w gorach, poł metra sniegu, miejscowosc Ropa, jedziemy na slynny hak na tym odcinku ;) niewiele przed Os-em zaczyna sie stromy nieodsniezony podjazd; Impreza STi na jakms szerokim, zimowym Michelinie stoi, Wujko moj w Lancerze na jakis Dunlop stoi, moje saxo na trzy-dniowych Debicach Frigo wymija te i inne pojazdy lewa strona i nagina pod same tasmy.. Kurfa ogolnie to mozna by tam niezła reklame dla Debicy nakreić (dla Saxo nie trzeba bo i tak wiadomo ze lepsze od Subaru i Mitasubishi ;D ). Tak, ze potwierdzam, na snieg, duuzo sniegu tylko Debica Frigo ;D
Polecam, :rotfl:

speed555 - Śro 01 Gru, 2010

Dokładnie Debica Frigo2 jest miszcz:D Lepsza była jedynka (bieznik w takie klocki) ale juz jej chyba nie produkuja, choć nie wiem czy ostatnio w Tesco ich nie widziałem.

PS. to co Jarek powyzej opisuje to też wtedy tam byłem sejem i też na starych Frigo chyba 3 letnich. i ten podjazd do odcinka to był masakra i tez sejem wyjechałem a inni na poboczu stali i lancuchy zakłądali :D
A po odcinku zjazd w dół i ludzie takimi wozkami w takie zaspy powpadali ze chyba na wiosne ich stamtąd powyciagali:D

ictus - Śro 01 Gru, 2010

najlepszy bym kormoran winter :)
Cartoon - Śro 01 Gru, 2010

Frigo nadaje się też na szutry :D
Pamiętam, że jak startowaliśmy z kumplem cieniasem w kjsach to było to podstawowe wyposażenie :D

Kenet - Śro 01 Gru, 2010

ade napisał/a:
za to to firestonee winterhawk tez te najnowsz takie na 4ke:D

Ja niedawno właśnie założyłem, winterhawk evo 2 i dziś jadę testować. Dwie poprzednie zimy na continentalu ts790 i musze powiedzieć, że super guma. No i generalnie wąziutkie i lekki balon w porównaniu do 195/50 bo 185/60 na zime.

PiTT - Śro 01 Gru, 2010

alleluja!
przyszły zamówione falkeny, niebawem dam znać jak różnica po blizzakach
już widzę że blizzak wyglądał bardziej "terenowo"
www.salon-opon.com mogę polecić, bez problemów wszystko
a te choojki z oponysklep.com.pl do tej pory mi kasy nie zwrócili :wall:

Janusz - Śro 01 Gru, 2010

speed555 napisał/a:
Dokładnie Debica Frigo2 jest miszcz:D Lepsza była jedynka (bieznik w takie klocki) ale juz jej chyba nie produkuja, choć nie wiem czy ostatnio w Tesco ich nie widziałem.

robią je w rozmiarach pod dużego fiata poloneza itp itd...

ale chyba tez są seryjne w pandzie... bo widziałem już chyba ze trzy fiaty panda na tej gumie... mowa o frigo 1

kubas - Śro 01 Gru, 2010

Ja mam kormorana winter z tyłu 145 chyba szerokość z tego co pamiętam i jest mistrz :D
jozekrj - Śro 01 Gru, 2010

dembica frigo s30 była mistrz

robia to jeszcze w niektórych rozmiarach ale jak na złość nie ma w 175/65r14

PiTT - Czw 02 Gru, 2010

właśnie wróciłem z wulkanizacji, 3 godz. czekania :jupi:
ale spoko, spotkałem znajomego chociaż :)
megaśne kolejki w punktach 24h, podobno mają tak teraz dzień w dzień, opór non toper