oki panowie co polecicie do zimowego upalania na kjs-y rozmiar 15 cali
Dzisiejsze zawody w Tychach wygrało seryjne Evo 9 RS na Dębicy Frigo 15 cali Wszystkie przejazdy praktycznie w całości po śniegu. Także, na śniegu zdecydowanie dają radę.
Karw tychy w śneigu i gdzie ja byłem , kiedy następne zawody?kosmita - Pon 29 Lis, 2010
Cytat:
seryjne Evo 9 RS
obawiam się, że takich nie ma Niemy - Pon 29 Lis, 2010 Muszę na szybko zamówić opony mojemu staruszkowi w rozmiarze 215/55 R16 co byście polecili?
Czy Nokian W daje rade?
Pirelli SottoZero?
Continental ContiWinterContact?PiTT - Pon 29 Lis, 2010
Niemy napisał/a:
Muszę na szybko zamówić opony mojemu staruszkowi w rozmiarze 215/55 R16 co byście polecili?
Czy Nokian W daje rade?
Pirelli SottoZero?
Continental ContiWinterContact?
bardzo dużo pozytywów mają Uniroyale MS 66
powyższe też bardzo dobre
nokian wrg2 rodzice maja w rozmiarze 205/55/16 i naprawde na nich sie fajnie goni.Tomcat - Pon 29 Lis, 2010
zefir napisał/a:
sottozero srednio polecam, ja mam 225/45/17 i naprawde sredniawka.
nokian wrg2 rodzice maja w rozmiarze 205/55/16 i naprawde na nich sie fajnie goni.
Ostatnio jeździłem na takiej Lancerem po przymarzniętej drodze, raczej bez śniegu i bardzo dobrze dawała sobie radę, pomimo 225 szerokości. Ciekawe jak na śniegu się zachowuje...PiTT - Pon 29 Lis, 2010
zefir napisał/a:
sottozero srednio polecam, ja mam 225/45/17 i naprawde sredniawka.
nokian wrg2 rodzice maja w rozmiarze 205/55/16 i naprawde na nich sie fajnie goni.
narzekałem kiedyś na Fuldy zimowe bo miałem takie w bmw (225/45/17)
teraz mam porówanie z Bridgestone Blizzak LM25 w tym samym rozmiarze i szczerze mówiąc też mnie nie zachwyciły po pierwszym śniegu... niestety ale taki walec 225 z przodu i 245 z tyłu robi swoje i nigdy nie będzie takiej trakcji jak na np. 165 w lekkim aucie, oczywiście mowa o śnieguNiemy - Pon 29 Lis, 2010 hmm czyli Bridgestone Blizzak odpada...
czekam na więcej opiniiPiTT - Pon 29 Lis, 2010
Niemy napisał/a:
hmm czyli Bridgestone Blizzak odpada...
czekam na więcej opinii
póki co mnie nie zachwycił mimo że czytałem pozytywne opinie
pewnie masa auta + taka szerokość nie pomagają
dam znać za klika dni jak Falkeny hs 439Tomcat - Pon 29 Lis, 2010 Przerabiałem też ostatnio temat korzystając z opini w necie i wychodziło na to, że świetna jest Michelin Alpin, ale tak jak mówię, to tylko zasłyszane informacje. W teście ADAC na ten rok najlepiej wypadł Continental.PiTT - Pon 29 Lis, 2010
Tomcat napisał/a:
Przerabiałem też ostatnio temat korzystając z opini w necie i wychodziło na to, że świetna jest Michelin Alpin, ale tak jak mówię, to tylko zasłyszane informacje.
miałem alpiny piloty w golfie, rozmiar 205
na śniegu słabiutkie, a może po prostu mam zbyt duże wymaganiaNiemy - Pon 29 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
Niemy napisał/a:
hmm czyli Bridgestone Blizzak odpada...
czekam na więcej opinii
póki co mnie nie zachwycił mimo że czytałem pozytywne opinie
pewnie masa auta + taka szerokość nie pomagają
dam znać za klika dni jak Falkeny hs 439
dzięki PiTT, ale muszę chyba dzisiaj już zamówić
Tomcat napisał/a:
świetna jest Michelin Alpin
ale też droga niestetykosmita - Pon 29 Lis, 2010 Blizzak LM-25 jest bardzo spoko jak na szeroką oponę. Do mniejszych aut jest zdaje się LM-30 nie jeździłem jeszcze na nich po śniegu, ale na mokrym daje radę. Plus nie ma bardzo miękkiej ścianki.
Sottozero to podobno bardziej opona na suchą/mokrą nawierzchnię przy niskich temperaturach niż śnieg,błoto pośniegowe itp.
Dunlop M3 jest spoko, dosyć uniwersalny.PiTT - Pon 29 Lis, 2010 to może te uniroyale ms 66, kilka osób pisało że jeździło na nich i byli bardzo zadowoleni
do tego są tańsze niż Twoje typyPiTT - Pon 29 Lis, 2010
kosmita napisał/a:
Blizzak LM-25 jest bardzo spoko jak na szeroką oponę.
póki było zimno i mokro to potwierdzam, dawały radę bardzo dzielnie
jak spadł pierwszy śnieg nieco gorzej zaczęły się zachowywać
nie mówię tutaj o pałowaniu, tylko o spokojnym ruszaniu ze świateł, słabo to klei