To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

Bonczek - Sob 22 Mar, 2014

PiTT napisał/a:
mtb 29er a nie crossa czy innego trekinga... wtedy mialbym po prostu rower do dojazdow do roboty po sciezce rowerowej :/

Co Ty - ja dzisiaj machnąłem 55km Bemowo -> Palmiry -> Bemowo, z czego ~20km przez las i jest bardzo spoko :) a mój rower chyba się kwalifikuje do crossowy czy trekingowy chyba.

Grunt, żeś zadowolony ;)

PiTT - Sob 22 Mar, 2014

Ryba napisał/a:
Czesio napisał/a:
Ja chcę sobie budżetowy cos takiego kupić do 1200 ziko najlepiej , co o tym myślicie ?
http://allegro.pl/nowa-me...4051150569.html

Myślę, że za taka cene szukaj używanego.
Pitt, co to za RockShox?

reba

ja dopiero co sprzedalem swoją meride matts striker za 700zl.
fajny rower w swietnym stanie na alivio
pisalem kilka razy ze chce sprzedac, wiec trzeba bylo korzystac
o taki byl

co do tego co wkleiles, ladny opis, jak ogloszenie samochodowe :)
14.5kg to sporo, nie wiem jak to ma "plynac" po drodze
za ta kase w tym przedziale to bym nie wchodzil w takie cos jak wkleiles, to juz faktycznie lepiej uzywke na lepszych gratach

PiTT - Sob 22 Mar, 2014

Bonczek napisał/a:
PiTT napisał/a:
mtb 29er a nie crossa czy innego trekinga... wtedy mialbym po prostu rower do dojazdow do roboty po sciezce rowerowej :/

Co Ty - ja dzisiaj machnąłem 55km Bemowo -> Palmiry -> Bemowo, z czego ~20km przez las i jest bardzo spoko :) a mój rower chyba się kwalifikuje do crossowy czy trekingowy chyba.

Grunt, żeś zadowolony ;)

sie wie! :)
chodzilo mi bardziej o crossa na oponie typow drogowej bo takie tez sprzedaja, wtedy po prostu wieksza szansa na jej uszkodzenie na kamieniach
i tak nie ogarniam tras gdzie moglbym go wykorzystac w pelni, ale juz mam plan wypadu konkretna gorke za miastem :)

Anonymous - Sob 22 Mar, 2014

PiTT napisał/a:
Ryba napisał/a:
Czesio napisał/a:
Ja chcę sobie budżetowy cos takiego kupić do 1200 ziko najlepiej , co o tym myślicie ?
http://allegro.pl/nowa-me...4051150569.html

Myślę, że za taka cene szukaj używanego.
Pitt, co to za RockShox?

reba

ja dopiero co sprzedalem swoją meride matts striker za 700zl.
fajny rower w swietnym stanie na alivio
pisalem kilka razy ze chce sprzedac, wiec trzeba bylo korzystac
o taki byl
Obrazek

co do tego co wkleiles, ladny opis, jak ogloszenie samochodowe :)
14.5kg to sporo, nie wiem jak to ma "plynac" po drodze
za ta kase w tym przedziale to bym nie wchodzil w takie cos jak wkleiles, to juz faktycznie lepiej uzywke na lepszych gratach

No to kiepsko nie wiedziałem , ale nawet ogłoszenia nie było :P

PiTT - Sob 22 Mar, 2014

bo juz zaczalem sortowac co tu wrzucac a co nie :rotfl:

Wziąłem tego Kandsa , chciałem mieć gwarancje i nie wydawać więcej niż 1200 zł
PiTT - Sob 22 Mar, 2014

wziales teraz czy wczesniej a pytanie wrzuciles juz po fakcie? :D

teraz przed chwilą :)
PiTT - Sob 22 Mar, 2014

git :)
PiTT - Pon 24 Mar, 2014

https://www.facebook.com/erboourbanbikes
:)
http://mustache.pl/marki/erboo-urban-bikes

michool_vt - Pon 24 Mar, 2014

biore dwa! :jupi:
PiTT - Pon 24 Mar, 2014

cos chooojowa ta strona bo nie jest w pelni funkcjonalna :)
nie ma wyboru rozmiaru... pewnie nie da sie tez zamowic

Bartli - Pon 24 Mar, 2014

Japyrtole, jakie paskudne są te erboo xD Ceny też trochę wysokie, chyba że faktycznie osprzęt jest najwyższej klasy(o czym nigdzie nic nie piszą)...
leszq - Pon 24 Mar, 2014

Zamówienia można dokonać tylko na ekologicznie wyprodukowanym papierze.... Chyba ich posrało z cenami tych pseudo rowerów. Nie wiem czy obróbka bambusa jest taka droga czy w czym tkwi problem, ale odstawiam, że raczej mało kto będzie chętny na wydanie 10 tys zł na kawałek drewna, 2 hamulce i napęd. Poza tym karbonit chyba jednak lepiej sprawdza się do robienia ram i za 10 tys można już raczej celować w wypasioną kolarzówkę.

Czesio, w tej kwocie wszystko raczej jest podobne, tj osprzęt z niższej półki, rama z tego samego stopu aluminium, także dokonałeś dobrego wyboru, tak samo by było gdybyś kupił inny w tym samym przedziale cenowym. Używka pewnie byłaby lepsza, ale jak Ci zależało na gwarze no to nie ma tematu.

Anonymous - Pon 24 Mar, 2014

Ogladalem te baambusowe rowery na targach dizajnu.strasznie lekkie to jest ale mam obawy co do wytrzymalosci.cena z dupy ale jakis szmalowny hipster pewnie kupi.w kopenhadze na christiani widzialem takie bardzo dziwne rowery pospawane ze zlomu ,w cenie 3-6 tys zl i podobno sa frajerzy co to kupują