Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
PiTT - Śro 28 Mar, 2012 chodziło mi raczej o jakoś materiałów
wg mnie materiały z golfa nie odbiegały jakością od audi q7
w ten deseń a nie zasrane dizajnerskie gówna które są zupełnie nieużyteczne
u niemca wszystko jest na swoim miejscu tam gdzie powinno być
skośni są popi#rdoleni i nawet ustawienie zegarka potrafią popi#rdolić
kamil - Śro 28 Mar, 2012 nie no proszę Cie... http://www.skoda-auto.pl/...le/octavia.html vs. http://www.toyota.pl/cars...nsis/index.tmex
idź do salonu i usiądź w normalnej octavii i potem wsiądź do avena. Naprawdę cięzko mi uwierzyć, że zdecydowałbyś się na octavię testując oba te samochody
No chyba, ze weźmiesz na firmę albo kasa gra rolę, to tak. Octavia jest tańsza. Ale to tez inne segmenty.PiTT - Śro 28 Mar, 2012
vs
jeśli ktoś woli Toykę to jego wybór... dla mnie lepiej wygląda skodowe wnętrzekamil - Śro 28 Mar, 2012 to zarzuć fotkę z jasnym wnętrzem avenaPiTT - Śro 28 Mar, 2012
kamil napisał/a:
to zarzuć fotkę z jasnym wnętrzem avena
a mają taką opcję?
zakładam że nie, mrok to jest to co japończycy lubią najbardziej Michał - Śro 28 Mar, 2012 ja odpuszczam jak ktoś pisze że vw ma ładne wnętrza
rozmowa jest dla mnie bezcelowa .kosmita - Śro 28 Mar, 2012 kamil, tylko Octa, to nie ta klasa(i kasa) co Avensis.
Z nowym avensisem nie miałem do czynienia, ale jeździłem poprzednim modelem(niby w jakiejś w miare dobrej wersji) i jak dla mnie to słaby samochód, gorszy niż octavia, która swoją drogą też wcale nie jest porywająca. Niby octa to prawie golf i jakościowo nie jest źle, ale jednak w VW jest dużo lepszy.kosmita - Śro 28 Mar, 2012
Michał napisał/a:
ja odpuszczam jak ktoś pisze że vw ma ładne wnętrza
rozmowa jest dla mnie bezcelowa .
mistrzostwem designu na pewno nie są, ale do ergonomii i jakości wykonania nie można się przyczepićMichał - Śro 28 Mar, 2012
kosmita napisał/a:
Michał napisał/a:
ładne nie, ale na pewno ergonomiczne i dobrze wykonane
no wlasnie o to mi chodzi
W kazdych testach samochodów niemieckich ciągle piszą coś na zasadzie
Wnętrze nudne i ponure, ale jak to w niemcach , wszystko poukładane na swoim miejscu, obsługa intuicyjna. Do obsługi można sie przywyczaić, a do obrzydliwej deski raczej nie ..PiTT - Śro 28 Mar, 2012 ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ale zerknijcie sobie tylko na same zegary
wypas, nie ma co
a tu chyba jednak trochę lepiej?
jeździłem chwilę roomsterem i na serio jest to całkiem przyjemne autko, więc totalnie nie rozumiem niechęci do skody i jaranie się "wątpliwą" niezawodnością japońców... niestety te czas się skończyły i wszystkie fury jebio się podobnie... więc trzeba wybrać sobie tylko osoczenie w którym chcemy spędzić czas za kółkiem PiTT - Śro 28 Mar, 2012
Michał napisał/a:
pamiętasz wnętrze lexa?
porównaj je do golfa i napisz jeszcze raz
dla mnie to jest przepaść... na korzyść golfa oczywiście
Majk jakbyś pojeździł jednym i drugim to uwierz mi że nie jest tak łatwo przyzwyczaić się do braku ergonomii...
jeśli producent umieszcza niektóre przełączniki w miejscach dla Ciebie niezrozumiałych to masz wrażenie że siedzisz w samochodziku z wesołego miasteczka gdzie ktoś wsadził całą masę świecidełek gdzie popadnie i tylko pociągnął instalację żeby ładnie się wszystko świeciło...
podsumowując
Marek, ostatnio jeździłeś vagami, więc nie idz w żadnego japońca bo się po prostu załamiesz
uwierz mi, znam to z autopsii
może jakbym od początku jeździł skośnymi to bym się jarał przy każdym aucie, ale wyglądało to raczej słabo i przez cały czas użytkowania wmawiałem sobie że potrzebuję czasu żeby się przyzwyczaić i z czasem się dotrzemy... bzdura, jak coś jest choojowe i tego nie czujesz to nie ma bata żebyś z czasem polubił...
taka moja rada, ale rób jak chcesz kamil - Śro 28 Mar, 2012 jest, oczywiście. Myślę, ze porównując jakość plastyków, tapicerki zmieniłbyś zdanie. Ale to musisz pójść do salonu i przejechać się porównywalnymi wersjami.
Ja jechałem wersją ambition 2.0 tdi 110 km vs. luna 2.0 D4D 124 KMkosmita - Śro 28 Mar, 2012
PiTT napisał/a:
jakbyś pojeździł jednym i drugim to uwierz mi że nie jest tak łatwo przyzwyczaić się do braku ergonomii...
jeśli producent umieszcza niektóre przełączniki w miejscach dla Ciebie niezrozumiałych to masz wrażenie że siedzisz w samochodziku z wesołego miasteczka gdzie ktoś wsadził całą masę świecidełek gdzie popadnie i tylko pociągnął instalację żeby ładnie się wszystko świeciło...
+1PiTT - Śro 28 Mar, 2012
kamil napisał/a:
jest, oczywiście. Myślę, ze porównując jakość plastyków, tapicerki zmieniłbyś zdanie. Ale to musisz pójść do salonu i przejechać się porównywalnymi wersjami.
Ja jechałem wersją ambition 2.0 tdi 110 km vs. luna 2.0 D4D 124 KM
zgodzę się tylko z tym że faktycznie japończycy zaczynają robić auta bardziej europejskie
to widać po jakości materiałów gdzie deska zaczyna być miękka WOW
oglądałem nowego avena i szczerze mówiąc nadal mnie nie powalił
poszedłem potem do salonu volvo, usiadłem w v60... tu jest kosmos jakościowy, czujesz się jak z premium agenturze, mistrz jakość, materiały pierwsza klasa
bardzo się zajarałem volvo... natomiast czar pryska podczas jazdy... takimi kanapami jeszcze nie jeździłem Maciusiowy - Śro 28 Mar, 2012 VAG rules
designersko średnio, ale jakościowo/wytrzymałościowo mistrz!