To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

chodziło mi raczej o jakoś materiałów
wg mnie materiały z golfa nie odbiegały jakością od audi q7
w ten deseń a nie zasrane dizajnerskie gówna które są zupełnie nieużyteczne
u niemca wszystko jest na swoim miejscu tam gdzie powinno być
skośni są popi#rdoleni i nawet ustawienie zegarka potrafią popi#rdolić
:D

kamil - Śro 28 Mar, 2012

nie no proszę Cie... http://www.skoda-auto.pl/...le/octavia.html vs. http://www.toyota.pl/cars...nsis/index.tmex

idź do salonu i usiądź w normalnej octavii i potem wsiądź do avena. Naprawdę cięzko mi uwierzyć, że zdecydowałbyś się na octavię testując oba te samochody :)
No chyba, ze weźmiesz na firmę albo kasa gra rolę, to tak. Octavia jest tańsza. Ale to tez inne segmenty.

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

vs

jeśli ktoś woli Toykę to jego wybór... dla mnie lepiej wygląda skodowe wnętrze

kamil - Śro 28 Mar, 2012

to zarzuć fotkę z jasnym wnętrzem avena
PiTT - Śro 28 Mar, 2012

kamil napisał/a:
to zarzuć fotkę z jasnym wnętrzem avena

a mają taką opcję? :D
zakładam że nie, mrok to jest to co japończycy lubią najbardziej :lol2:

Michał - Śro 28 Mar, 2012

ja odpuszczam jak ktoś pisze że vw ma ładne wnętrza
rozmowa jest dla mnie bezcelowa .

kosmita - Śro 28 Mar, 2012

kamil, tylko Octa, to nie ta klasa(i kasa) co Avensis.

Z nowym avensisem nie miałem do czynienia, ale jeździłem poprzednim modelem(niby w jakiejś w miare dobrej wersji) i jak dla mnie to słaby samochód, gorszy niż octavia, która swoją drogą też wcale nie jest porywająca. Niby octa to prawie golf i jakościowo nie jest źle, ale jednak w VW jest dużo lepszy.

Michał napisał/a:

mistrzostwem designu na pewno nie są, ale do ergonomii i jakości wykonania nie można się przyczepić

Michał - Śro 28 Mar, 2012

kosmita napisał/a:
Michał napisał/a:

ładne nie, ale na pewno ergonomiczne i dobrze wykonane

no wlasnie o to mi chodzi
W kazdych testach samochodów niemieckich ciągle piszą coś na zasadzie
Wnętrze nudne i ponure, ale jak to w niemcach , wszystko poukładane na swoim miejscu, obsługa intuicyjna. Do obsługi można sie przywyczaić, a do obrzydliwej deski raczej nie ..

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ale zerknijcie sobie tylko na same zegary

wypas, nie ma co

a tu chyba jednak trochę lepiej?

jeździłem chwilę roomsterem i na serio jest to całkiem przyjemne autko, więc totalnie nie rozumiem niechęci do skody i jaranie się "wątpliwą" niezawodnością japońców... niestety te czas się skończyły i wszystkie fury jebio się podobnie... więc trzeba wybrać sobie tylko osoczenie w którym chcemy spędzić czas za kółkiem ;)

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

Michał napisał/a:

pamiętasz wnętrze lexa?
porównaj je do golfa i napisz jeszcze raz :lol2:
dla mnie to jest przepaść... na korzyść golfa oczywiście ;)
Majk jakbyś pojeździł jednym i drugim to uwierz mi że nie jest tak łatwo przyzwyczaić się do braku ergonomii...
jeśli producent umieszcza niektóre przełączniki w miejscach dla Ciebie niezrozumiałych to masz wrażenie że siedzisz w samochodziku z wesołego miasteczka gdzie ktoś wsadził całą masę świecidełek gdzie popadnie i tylko pociągnął instalację żeby ładnie się wszystko świeciło...

podsumowując
Marek, ostatnio jeździłeś vagami, więc nie idz w żadnego japońca bo się po prostu załamiesz
uwierz mi, znam to z autopsii
może jakbym od początku jeździł skośnymi to bym się jarał przy każdym aucie, ale wyglądało to raczej słabo i przez cały czas użytkowania wmawiałem sobie że potrzebuję czasu żeby się przyzwyczaić i z czasem się dotrzemy... bzdura, jak coś jest choojowe i tego nie czujesz to nie ma bata żebyś z czasem polubił...
taka moja rada, ale rób jak chcesz ;)

kamil - Śro 28 Mar, 2012

jest, oczywiście. Myślę, ze porównując jakość plastyków, tapicerki zmieniłbyś zdanie. Ale to musisz pójść do salonu i przejechać się porównywalnymi wersjami.
Ja jechałem wersją ambition 2.0 tdi 110 km vs. luna 2.0 D4D 124 KM

PiTT napisał/a:
jakbyś pojeździł jednym i drugim to uwierz mi że nie jest tak łatwo przyzwyczaić się do braku ergonomii...
jeśli producent umieszcza niektóre przełączniki w miejscach dla Ciebie niezrozumiałych to masz wrażenie że siedzisz w samochodziku z wesołego miasteczka gdzie ktoś wsadził całą masę świecidełek gdzie popadnie i tylko pociągnął instalację żeby ładnie się wszystko świeciło...

+1

PiTT - Śro 28 Mar, 2012

kamil napisał/a:
jest, oczywiście. Myślę, ze porównując jakość plastyków, tapicerki zmieniłbyś zdanie. Ale to musisz pójść do salonu i przejechać się porównywalnymi wersjami.
Ja jechałem wersją ambition 2.0 tdi 110 km vs. luna 2.0 D4D 124 KM

zgodzę się tylko z tym że faktycznie japończycy zaczynają robić auta bardziej europejskie
to widać po jakości materiałów gdzie deska zaczyna być miękka WOW :D
oglądałem nowego avena i szczerze mówiąc nadal mnie nie powalił
poszedłem potem do salonu volvo, usiadłem w v60... tu jest kosmos jakościowy, czujesz się jak z premium agenturze, mistrz jakość, materiały pierwsza klasa
bardzo się zajarałem volvo... natomiast czar pryska podczas jazdy... takimi kanapami jeszcze nie jeździłem :D

Maciusiowy - Śro 28 Mar, 2012

VAG rules :]

designersko średnio, ale jakościowo/wytrzymałościowo mistrz!