Loko - Śro 07 Lis, 2007 To powidzedzie mi teraz w której z tych gier hamowanie mocną ośka wychodzi znacznie lepiej z podbijaniem gazu przy reducjach, a w mocnym rwd jest po prostu przymusem uzywanie heel & toe.
W której z tych gier sprawne używanie lewej nogi daje efekty w czasie.
Wktórej z tych gier temperatura opon i ciśnienie w oponach zauważalnie wpływa na prowadzenie.
W której z tych gier można ustawic dosłownie wszystko od ciśnienia w oponach, balans sile hamowania, poprzez wszystkie kąty zawieszenia, przelozenia kazdego biegu, katy spoilerow, odbicie dobicie amorów, stabilizatory, az po rodzaj dyferencjałów i siłe ich spiecia.
W której z tych gier po 3 latach grania wsiadasz do auta (coś a la mr2) i jest ci go cholernie trudno ogarnąć.
Od razu uprzedzam, ze nie wiem czy jest taka gra poza lfs czy nie, ale jesli ktos da mi przyklad gry która spelnia wszystkie powyższe rzeczy to od razu ja łykam, testuje i moze zmienie zdanie o wyzszości lfs na innymi grami k-mart - Śro 07 Lis, 2007 Nie wiem Loko, jak dla mnie LFS jest taka sobie. Ustawien jest pare w tej grze, to plus. Ale symulacja fizyki jakos nie robi na mnie tak duzego wrazenia.
Najwiekszym plusem LFS'a to, ze jest "mode'able" Michał - Śro 07 Lis, 2007 dla mnie lfs jest spoko ale nie róbmy z tego mega symulacji.
Najgorsza rzecz to "pływające" samochody. Sory ale przy 100 km/h nie możliwe jest zeby tak samochód zarzucało , poprstu one sie mega slizgają, jest to nie realne.
Lepszy pod wzgledem SAMEJ jazdy jest rbr.Loko - Śro 07 Lis, 2007 Jak dla mnie właśnie fizyka jazdy jest idealna, dokladnie jak w realu, jak robisz plynne ruchy kiera i masz dobra predkosc do zakretu to nic nie plywa ani sie nie slizga , a jak robisz agresywne to tak jak w realu auto wpada w poslizg.
Dla mnie jest to właśnie mega symulacja, chyba w zadnej innej grze nie ma tylu detali wpływających na jazde o których pisałem wczesniej.
W rbr gralem w to demo, ale wogóle mnie nie porwalo, wlasnie model jazdy mi sie najbardziej nie podobal, jest taki bardziej arcadowy, grywalny, jak wiekszość gier bardziej stawia na to zeby zabawa byla fajna niz realizm.k-mart - Śro 07 Lis, 2007 Ja tam jezdze joy-padem, kierownicy nie ogarniam.
Chyba jednak wole jazde prawdziwym samochodem, bardziej to ogarniam niz lfs'a. To co potrafie na zywo, nie wychodzi mi w grze qbus - Śro 07 Lis, 2007
Cytat:
To powidzedzie mi teraz w której z tych gier hamowanie mocną ośka wychodzi znacznie lepiej z podbijaniem gazu przy reducjach, a w mocnym rwd jest po prostu przymusem uzywanie heel & toe.
W której z tych gier sprawne używanie lewej nogi daje efekty w czasie.
Wktórej z tych gier temperatura opon i ciśnienie w oponach zauważalnie wpływa na prowadzenie.
W której z tych gier można ustawic dosłownie wszystko od ciśnienia w oponach, balans sile hamowania, poprzez wszystkie kąty zawieszenia, przelozenia kazdego biegu, katy spoilerow, odbicie dobicie amorów, stabilizatory, az po rodzaj dyferencjałów i siłe ich spiecia.
RBR
Cytat:
W której z tych gier po 3 latach grania wsiadasz do auta (coś a la mr2) i jest ci go cholernie trudno ogarnąć.
tego akurat nie rozumiem. ale co do powyzszych wszystko sie zgadza
latalem przez 3 sezony w lidze RBR razem z lagadulla zreszta w zespole, z lezka w oku wspominam te chwile, wisi nawet jakis dyplom za top 10 s1600 na koniec sezonu (a latalo nieraz po 60-70 aut w klasie) do czolowki podejscia nie bylo, przedewszystkim rekordy to juz jest przezajebista pamieciowka, no niestety nie oszukujmy sie ale w to sa tylko gry i wszystko jest do wycwiczenia, ja np bylem w szoku jak podczas jednego sezonu ktoś z czołówki napisal na forum ze wlasnie mu padla 3 kierownica mam jednak zycie osobiste i gry to nie wszystko k-mart - Pon 12 Lis, 2007 Kurde jestem w szoku:
wczoraj sciagnalem demo (1,88GB!!!!) CRYSIS, i chodzi wrecz beznadziejnie na moim kompie
A chyba az taki zly nie jest:
AMD 3500+
2.00GB Ram
Geforce 7800GtxKonradMK - Pon 12 Lis, 2007 a włączyłeś TURBO? k-mart - Pon 12 Lis, 2007 tylko kompresor, ale nie dal rady PiTT - Pon 12 Lis, 2007
KonradMK napisał/a:
a włączyłeś TURBO?
hehe
to jeszcze czasy 386 / 486
magiczny przycisk TURBO KonradMK - Pon 12 Lis, 2007 ano, ja miałem redukcję 66/100 i jak grałem w centuriona to na 100 armaty strzelały jak kałasznikowy k-mart - Pon 12 Lis, 2007 co zrobic??
Jakis upgrade?? Ale jaki??Michał - Wto 13 Lis, 2007 Intel dual core najlepiej. Ale czy to az tak bardzo zmieni to nie wiem ...KonradMK - Wto 13 Lis, 2007 core 2 duo jak już. najlepiej jakiś mocny athlon + najlepsza na rynku karta grafiki i jedzieszMichał - Wto 13 Lis, 2007 core 2 duo niestety klepie ath ....