To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

k-mart - Czw 18 Sty, 2007

Sorry ale motyla noga mozliwe ze troche namieszalem, to raczej byl continental a nie yoko :/
Moze teraz bedzie latwiej zweryfikowac.

strick - Czw 18 Sty, 2007

CONTI PREMIUM CONTACT 2 - CONTINENTAL
moze to to?

Loko - Czw 18 Sty, 2007

Określenie rewelacyjna zdecydowanie nie pasuje do Coni premium contact :D więc to chyba nie to :)
k-mart - Czw 18 Sty, 2007

kurde mola, nie wiem, wiem tylko ze na bank byl to rozmiar 195/50/15 i albo yok albo conti. :/
Moze to jakis starszy model. Musze sie ktoregos dnia wybrac do klienta i zapytac. Moze przypadkiem ma jakas 16-tke lub willa w garazu do opylenia :D

Maciek - Czw 18 Sty, 2007

A539 niestety wycofują z produkcji wiec tych opon bedzie coraz mniej, teraz chyba bedzie s-drive czy cos takiego ale nie wygląda już tak bojowo jak A539.
Marek23 - Pią 09 Lut, 2007

Szukam max sportowej opony na 16stki do Clio. Myślę o Yoko, co polcecacie? Na 15 chcę mieć albo Markguma albo Matadory. Jakieś doświaczenia,opinie odnośnie Markgumów? Bo Matadory znam, są ok, ale też o wiele droższe.
GOKART - Pią 09 Lut, 2007

Marek23 napisał/a:
Szukam max sportowej opony na 16stki do Clio. Myślę o Yoko, co polcecacie? Na 15 chcę mieć albo Markguma albo Matadory. Jakieś doświaczenia,opinie odnośnie Markgumów? Bo Matadory znam, są ok, ale też o wiele droższe.

Max sportowej na suche czy do wszystkiego ?
Na suchy tor ludzie polecają TOYO R888 czy jakoś tak - drogowe slicki z homologacją do poruszania się w cywilu. Ale bedziesz potrzebował kilka par na sezon bo podobno rewelacyjnie szybko znikają :D
Do jazdy na sychym i mokrym ja kupuje na ten sezon Bridgestone Potenze R050 asymetryczne.
Super przyczepna na suchym , dość twarda mieszanka która nie zetrze się tak szybko jak GoodYear F1 czy Toyo T1R/T1S a pomimo to na mokrym też podobno świetnie trzyma. Dodatkowo wzmocnione scianki boczne dają swietne prowadzenie na torze i nie powodują podwijania się opon - widziałem Toyki T1R u ziomka powycieranie do łysego na krawedziach a na środku opony było jeszcze sporo bieznika.... Wady - cena ....

Marek23 - Pią 09 Lut, 2007

Na mokrym też musi gadać, więc może zainteresuję się tą Potenzą. Ogólnie mam problem, bo w niektórych imprezach na śląsku będą dopuszczone tylko opony z papierami na drogę. Ale jak tylko na niektórych to i tak muszę przyinwestować w slika... Pomyslę, jeszcze trochę czasu. Kiedy kupujesz tą Potenzę? Najwyżej dałbyś mi znać jak trzyma,itd...
106 - Pią 09 Lut, 2007

ostatnio kupilem uniroyal rain sport 1 - bardzo dobre na mokrym, na suchym tez nie
najgorzej. na drugim aucie mam uniroyal rallye 680 - swietne na mokrym, dosc szybko
sie scieraja.

GOKART - Pią 09 Lut, 2007

Oponki chce kupić w przyszłym tygodniu ale nie wiem kiedy je założe.... na razie u nas zima w pełni ale jak tylko zrobi się cieplej zaczynam śmigać na letnich.
Loko - Sob 10 Lut, 2007

Tu niezła oferta na 16, bridgestony 720, same dobre opinie o nich słyszałem, podobno w pzmocie niektórzy tez na nich jezdzili. Teraz ciężko z jej dostępnością, bo już chyba nie produkują, ale tu za całkiem niezłe pieniądze oponki wyglądają na niezły stan.

http://ogloszenia.motopla...7C0002&car_id=#

RE050 podobno są eleganckie, ale na głowe biją je Re070, mają podobno znacznie znacznie bardizej twarde scianki. Niestety 070 są chyba tylko w 17 calach.

[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 ]
O rainsportach tez czytałem kiedyś i podobno są nie do bprzebicia na mokrym.

Marek23 - Sob 10 Lut, 2007

No właśnie, jeden komplet stricte deszczowy też by się przydał. Ale znów nie chcę majątku na opony wywalić. Zobaczymy... Potenzy chyba wezmę na 16stki, a na 15 kupię Marguma, i jeszcze dwie 15 full deszczowe. Competition jest competition. U nas na śląsku szykuje się wojna w rally sprintach, 160 koni saxo i inne wydumki. Ktoś to musi wygrać :556:
k-mart - Sob 10 Lut, 2007

Marek, chyba gdzies mialem w garazu 16" pol-sliki yoko jesli bys chcial... Jutro poszukam.
GOKART - Nie 11 Lut, 2007

Loko napisał/a:

RE050 podobno są eleganckie, ale na głowe biją je Re070, mają podobno znacznie znacznie bardizej twarde scianki. Niestety 070 są chyba tylko w 17 calach.
.

Ale serię 070 już chyba wycofano i najwyzszą będą bodajże 050 ewentualnie 050 pole position. Odnośnie ścianek w 050-tkach słyszalem ze śa tak twarde że koleś po przebiciu opony spokojnie kontynuował jazde jak na oponach typu run-flat :D więc grubsza / twardsza ścianka boczna to już chyba przerost formy nad trescią. Aha i jeszcze jedno - na stronie producenta seria RE050 oznaczona jest jako "premium sport" a seria RE0720 tylko jako "sport" ...
P.S. Wiem że ludzie w sporcie jako deszczówek używają Goodyearów F1. U nas ziomkowie też na nich smigają i bardzo sobie je chwalą a cena w niektórych rozmiarch jest bardzo przystepna.

Marek23 - Nie 11 Lut, 2007

k-mart napisał/a:
Marek, chyba gdzies mialem w garazu 16" pol-sliki yoko jesli bys chcial... Jutro poszukam.

To ja bardzo chetny! W jakim stanie, dobre tylko na suche, czy na mokrym tez sie sprawdza? No i wie viel mein Freund aus der Schwiz :D