k-mart - Czw 18 Sty, 2007 Sorry ale motyla noga mozliwe ze troche namieszalem, to raczej byl continental a nie yoko
Moze teraz bedzie latwiej zweryfikowac.strick - Czw 18 Sty, 2007
CONTI PREMIUM CONTACT 2 - CONTINENTAL
moze to to?Loko - Czw 18 Sty, 2007 Określenie rewelacyjna zdecydowanie nie pasuje do Coni premium contact więc to chyba nie to k-mart - Czw 18 Sty, 2007 kurde mola, nie wiem, wiem tylko ze na bank byl to rozmiar 195/50/15 i albo yok albo conti.
Moze to jakis starszy model. Musze sie ktoregos dnia wybrac do klienta i zapytac. Moze przypadkiem ma jakas 16-tke lub willa w garazu do opylenia Maciek - Czw 18 Sty, 2007 A539 niestety wycofują z produkcji wiec tych opon bedzie coraz mniej, teraz chyba bedzie s-drive czy cos takiego ale nie wygląda już tak bojowo jak A539.Marek23 - Pią 09 Lut, 2007 Szukam max sportowej opony na 16stki do Clio. Myślę o Yoko, co polcecacie? Na 15 chcę mieć albo Markguma albo Matadory. Jakieś doświaczenia,opinie odnośnie Markgumów? Bo Matadory znam, są ok, ale też o wiele droższe.GOKART - Pią 09 Lut, 2007
Marek23 napisał/a:
Szukam max sportowej opony na 16stki do Clio. Myślę o Yoko, co polcecacie? Na 15 chcę mieć albo Markguma albo Matadory. Jakieś doświaczenia,opinie odnośnie Markgumów? Bo Matadory znam, są ok, ale też o wiele droższe.
Max sportowej na suche czy do wszystkiego ?
Na suchy tor ludzie polecają TOYO R888 czy jakoś tak - drogowe slicki z homologacją do poruszania się w cywilu. Ale bedziesz potrzebował kilka par na sezon bo podobno rewelacyjnie szybko znikają
Do jazdy na sychym i mokrym ja kupuje na ten sezon Bridgestone Potenze R050 asymetryczne.
Super przyczepna na suchym , dość twarda mieszanka która nie zetrze się tak szybko jak GoodYear F1 czy Toyo T1R/T1S a pomimo to na mokrym też podobno świetnie trzyma. Dodatkowo wzmocnione scianki boczne dają swietne prowadzenie na torze i nie powodują podwijania się opon - widziałem Toyki T1R u ziomka powycieranie do łysego na krawedziach a na środku opony było jeszcze sporo bieznika.... Wady - cena ....Marek23 - Pią 09 Lut, 2007 Na mokrym też musi gadać, więc może zainteresuję się tą Potenzą. Ogólnie mam problem, bo w niektórych imprezach na śląsku będą dopuszczone tylko opony z papierami na drogę. Ale jak tylko na niektórych to i tak muszę przyinwestować w slika... Pomyslę, jeszcze trochę czasu. Kiedy kupujesz tą Potenzę? Najwyżej dałbyś mi znać jak trzyma,itd...106 - Pią 09 Lut, 2007
ostatnio kupilem uniroyal rain sport 1 - bardzo dobre na mokrym, na suchym tez nie
najgorzej. na drugim aucie mam uniroyal rallye 680 - swietne na mokrym, dosc szybko
sie scieraja.GOKART - Pią 09 Lut, 2007 Oponki chce kupić w przyszłym tygodniu ale nie wiem kiedy je założe.... na razie u nas zima w pełni ale jak tylko zrobi się cieplej zaczynam śmigać na letnich.Loko - Sob 10 Lut, 2007 Tu niezła oferta na 16, bridgestony 720, same dobre opinie o nich słyszałem, podobno w pzmocie niektórzy tez na nich jezdzili. Teraz ciężko z jej dostępnością, bo już chyba nie produkują, ale tu za całkiem niezłe pieniądze oponki wyglądają na niezły stan.
RE050 podobno są eleganckie, ale na głowe biją je Re070, mają podobno znacznie znacznie bardizej twarde scianki. Niestety 070 są chyba tylko w 17 calach.
[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 ]
O rainsportach tez czytałem kiedyś i podobno są nie do bprzebicia na mokrym.Marek23 - Sob 10 Lut, 2007 No właśnie, jeden komplet stricte deszczowy też by się przydał. Ale znów nie chcę majątku na opony wywalić. Zobaczymy... Potenzy chyba wezmę na 16stki, a na 15 kupię Marguma, i jeszcze dwie 15 full deszczowe. Competition jest competition. U nas na śląsku szykuje się wojna w rally sprintach, 160 koni saxo i inne wydumki. Ktoś to musi wygrać :556:k-mart - Sob 10 Lut, 2007 Marek, chyba gdzies mialem w garazu 16" pol-sliki yoko jesli bys chcial... Jutro poszukam.GOKART - Nie 11 Lut, 2007
Loko napisał/a:
RE050 podobno są eleganckie, ale na głowe biją je Re070, mają podobno znacznie znacznie bardizej twarde scianki. Niestety 070 są chyba tylko w 17 calach.
.
Ale serię 070 już chyba wycofano i najwyzszą będą bodajże 050 ewentualnie 050 pole position. Odnośnie ścianek w 050-tkach słyszalem ze śa tak twarde że koleś po przebiciu opony spokojnie kontynuował jazde jak na oponach typu run-flat więc grubsza / twardsza ścianka boczna to już chyba przerost formy nad trescią. Aha i jeszcze jedno - na stronie producenta seria RE050 oznaczona jest jako "premium sport" a seria RE0720 tylko jako "sport" ...
P.S. Wiem że ludzie w sporcie jako deszczówek używają Goodyearów F1. U nas ziomkowie też na nich smigają i bardzo sobie je chwalą a cena w niektórych rozmiarch jest bardzo przystepna.Marek23 - Nie 11 Lut, 2007