Anonymous - Wto 26 Paź, 2010 faktycznie,nie zauwazyłem ze to 2007leon - Wto 26 Paź, 2010 za mniej niż 300 zl to do sporta masz Goodyeary UG7+ - na błoto pośniegowe, świeży snieg etc bardzo dobra opona ..
na oponeo 185/60/R15 w okolicach 250plnGeKo - Wto 26 Paź, 2010 bardzo fajna guma, choć szybko się zuzywa.was79 - Śro 27 Paź, 2010
leon napisał/a:
Goodyeary UG7+ - na błoto pośniegowe, świeży snieg etc bardzo dobra opona ..
rzeczywiście dają radę, mieliśmy na fieście, teraz drugi komplet ujeżdżamfydi - Śro 27 Paź, 2010
leon napisał/a:
Goodyeary UG7+
W Saxo dawała rade. nawet jakieś wyniki w rallysprintach można było na niej robić bizon - Śro 27 Paź, 2010 oprocz UG7+ ADAC w tym roku poleca jeszcze w podobnym rozmiarze Dunlopa SP Winter Sport 3D
oczywiscie wiem, ze test byl oplacony michool_vt - Śro 27 Paź, 2010
fydi napisał/a:
leon napisał/a:
Goodyeary UG7+
W Saxo dawała rade. nawet jakieś wyniki w rallysprintach można było na niej robić
i ładny negatyw w zawieszeniu AndrewKR - Wto 02 Lis, 2010 Panowanie a poważnie pytając, jakie opony kupic do saxo na zime - jaki rozmiar i marka - auto słuzy tylko do upalania tj kreciolki, tychy i treningi??qbica - Wto 02 Lis, 2010 ja do upalania kupuje bieznikowane opony, w tym roku z wzorem bieznika hakkapellita nokiana.
Cena za szt w rozmiarze 155/70R13 85zl + 16zl przesylka za dwie opony
poprzednie dwa sezony jezdzilem na tych z przodu:
i debicy frigo z tylu. Frigo juz wiecej niechce, za to te ingi sprawowaly sie super M - Wto 02 Lis, 2010 Ale to przecież sa opony do roweruAndrewKR - Wto 02 Lis, 2010 Mam 14 felgi wolne ( kupiłem od Pitera ) wiec opony musza byc 14 tylko jaki rozmiar?? 165/65?? 175/60?? 185/55? Do bieżników jakoś przekonania nie mam.. ale może trzeba bedzie sie przekonać!Przem_106 - Wto 02 Lis, 2010 175/60 będą najbardziej uniwersalne i wg mnie najlepsze, ale prawdopodobnie to trochę trudny i małospotykany rozmiar. Poza tym musisz zdecydowac, czy opona ma byc tylko na snieg i lod? Bo jesli tak, to polecam te w rozmiarze 165/64 r14:
http://allegro.pl/opona-r...1287798045.html
A jesli opona ma byc bardziej uniwersalna tj ma sobie radzic rowniez na breji, syfie i nawet czarnym asfalcie, to polecam te w mieszance miękkiej lub sredniej:
http://www.opony-sportowe...d=produkt&id=19
Te Markgumy mozna tez kupic po około 100zł, ale wtedy będą ze zwykłej mieszanki.
Dodam, ze kazda z proponowanych opon jest naprawdę warta swojej ceny i lepsza o niebo od zwykłych zimowych opon, ale pod warunkiem uzytkowania jej w odpowiednich dla niej nawierzchniachGeKo - Śro 03 Lis, 2010 Przem_106, kurde te gumy pod kolec fajna sprawa czegoś takiego szukałem
Co do markgumów tych sportowych rewela guma, ale musi sie troche podetrzeć inaczej jest bardzo śliska, z tym że mieszanka miękka jest uzywana do grasscrossu czy czegoś takiego, na asfalcie zniknie w momencie.fydi - Śro 03 Lis, 2010 Kurcze, ja miałem porównanie w saxo do markguma i ultragripa 7+ i powiem szerze, że markgum strasznie kiepsko wypadał na śniegu w porównaniu do ug 7+. Nie , mówiąc już do błota pośniegowego czy asfaltu w zimie.GeKo - Śro 03 Lis, 2010 fydi, ale ja mówię o Markgumie na mieszance sportowej. Jechaliśmy na tym barbórke w 2007.